Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Az új klinikát is felújítják

Szeged - Októberben folytatódik az új klinika felújítása, így egyelőre leállnak a költözések a mellette lévő, nemrég elkészült klinikai tömbbe. Az új épületszárnyban már modern eszközökkel gyógyíthatnak az orvosok: csak műszerekre több mint négymilliárd forintot költöttek.
Mint arról korábban beszámoltunk, már működik az újonnan megépült klinikai tömb: egyre több szakma költözik be a modern épületbe. Legutóbb az elektrofizikai részleg és az invazív kardiológia kapta meg itt végleges helyét, egyelőre azonban a költözések leállnak.

Folytatódik ugyanis az új klinika felújítása, ez idő alatt pedig azok a részlegek kapnak majd itt ideiglenes helyet, ahol a munkálatok éppen zajlanak. Októberben az intenzív osztály még fel nem újított szárnyán, valamint a hat műtő átépítésén kezdenek el dolgozni a kivitelezők. Itt is az új tömbben látható panel műtőblokkok lesznek. A következő fél évben pedig a sterilizálót is átépítik: ott is az új tömbben látható panel műtőblokkok lesznek.

Nem csak épületről szólt azonban a beruházás. Két év alatt 14 közbeszerzési eljárást folytattak le új eszközök beszerzésére. – Több mint húsz céggel kötött szerződést az egyetem, több mint négymilliárd forint értékben – mondta el Tapasztó Sándor projektmenedzser. – Ennek köszönhetően a nagy értékű eszközpark átlagéletkora, amely eddig 10 év körül mozgott, megfeleződött.

Csak a szívsebészeti osztály például húsz új műszerrel gazdagodott. Bogáts Gábor osztályvezető egyetemi docens elmondta: ezek között van olyan, amely a súlyos állapotú betegek keringését támogatja, és olyan is, amely a keringés leállításakor helyettesíti a szív és a tüdő működését.

– Ezek mellett véralvadás-vizsgáló, hűtő-melegítő és vérmentő autotranszfúziós készülékeket is kapott az osztály, valamint minden orvos saját operációs nagyító szemüveget, amelyeket eddig maguknak szereztek be. Ha tehát majd átköltözhet az osztály a jelenlegi, 30-as években készült és elavult épületből, valóban modern körülmények között dolgozhatunk – mondta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányt alakítana 2018-ban Vona Gábor

- Gyanítom, hogy Szegeden nem lenne elég egyetlen tabló minden elvándorolt fiatal fotójához –… Tovább olvasom