Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Az ulti: szellemi tevékenység

Van már Magyar Ultiszövetség, van olyan honlap, amelyik a kártyajáték szerelmeseinek készült, és hamarosan lesz a játéknak Csongrád megyei egyesülete is. A szervezés hátterében Török László áll.
Török László egyesületet szervez. Fotó: Gyenes Kálmán
Középiskolás kora óta, lassan negyven esztendeje ultizik Török László, a Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány igazgatóhelyettese. Imád játszani, de nincs eljegyezve a kártyával – hangsúlyozza. Ezt bizonyítja, hogy voltak jelentős szünetek az életében, amikor nem ért rá foglalkozni a játékkal, ugyanakkor ma is szívesen emlékszik vissza arra: egyetemista korában a miskolci vonaton a 10-20 filléres nyereményekből akár 50 forint, egy fél láda sör ára is összejött.

Török László az ultit szellemi sportnak tartja, ezért érzi a hiányát annak, hogy a helyi játékosoknak nincs egyesülete, nincsenek állandó találkozóhelyek, a szegedi Gól büfét leszámítva. (Ebben a vendéglátó egységben szeretnék megbeszélni a jövő teendőit a nagy kártyások a jövő héten kedden délután 3-kor.) Ha megalakulna az egyesület, akkor szervezhetnének versenyeket, a pókernél sokkal nagyobb összpontosítást igénylő játékban összemérhetné a tudását a röszkei és az ambrózfalvi ultis a szegedivel. És el lehetne jutni olyan országos rendezvényekre is, amelyeken nem a nyeremény összege, hanem az elért „szakmai" siker számít.

Az ulti nem nevezhető káros szenvedélynek – védi a játékot Török László –, itt nem lehet csak nyerni vagy csak veszíteni, ritkán fordul elő, hogy valaki megkopasztja a másikat. Pár hónap átlagában szerinte mindenki a pénzénél marad. Ezt azért magyarázza a szervező, mert csak a laikus tesz fel olyan kérdést – mint e sorok írója is: mi lenne, ha nem pénzben játszanának?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hervadófélben a Virág

Január elején bezárt a szegedi kis Virág cukrászda „rutinszerű felújítás" miatt. A szemközti… Tovább olvasom