Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Az ünnep programkínálata

Zászlófelvonás, koszorúzás és ünnepségek a szabadságharc hőseinek emlékére.
Szeged

Március 14., kedd
19 óra: A Fidesz-MPSZ koszorúzással egybekötött megemlékezése a Klauzál terén, Martonyi János mond ünnepi köszöntőt.

Március 15., szerda

9.00: A központi városi ünnepség keretében a Panteonban a Petőfi-szobornál a városi összevont énekkar '48-as dalokat énekel. Koszorúzás.
9.30: Koszorúzás az Aradi vértanúk terén, az 1848-as emlékműnél.
10.30: Az országzászló ünnepélyes felvonása a városháza előtt. Közreműködik a Pavane táncegyüttes és a Fricsay Ferenc Városi Koncert Fúvószenekar.
10.45: A város vezetői, a képviselőjelöltek, az 1848-as hagyományőrző honvédek, a cserkészek, a fúvószenekar, a táncegyüttes, az összevont városi kórus és a város lakossága ünnepélyesen átvonul a Kossuth-szoborhoz, a Klauzál térre. Az összevont kórus '48-as dalokat énekel.
11.00: Díszünnepség a Kossuth-szobornál: Himnusz; Petőfi: Nemzeti dal; ünnepi köszöntőt mond Botka László Szeged polgármestere. Irodalmi összeállítás a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével, '48-as dalok. Koszorúzás. A városi ünnepség a Szózattal zárul.
18.00: Az MSZP hagyományos fáklyás felvonulást rendez a Széchenyi térről. Koszorúkat helyeznek el a Klauzál téren, az Aradi vértanúk terén és a Dóm téren az emlékműveknél.

Tápé


Március 14. kedd

12.00: Koszorúzás az Országzászló Emlékműnél.
13.00: Emlékező ünnepség a Heller Ödön Művelődési Házban: ünnepi beszédet mond Kozma József alpolgármester. Közreműködnek a Bálint Sándor-iskola tanulói és a Tápéi Hagyományőrző Együttes.

Szőreg


Március 14., kedd

13.00: A Tömörkény István Művelődési Házból szekereken indulnak az általános iskolások és a civil szervezetek a Hősök terére, ahol a gyerekek történelmi játékot adnak elő. Ünnepi beszédet mond Ujhelyi István országgyűlési képviselő.

Petőfitelep


17.00: A felújított művelődési ház és a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárának átadása. Avatóbeszédet mond Botka László polgármester. A megemlékezésen közreműködnek az óvódások, iskolások, Tóth Andrásné népdalénekes.

Kiskundorozsma


Március 15., szerda

9.30: Emlékezés és koszorúzás az 1848-as kopjafánál. Ünnepi beszédet mond Nagy Sándor alpolgármester. Közreműködik Galkó Bence színművész és a Jerney-iskola tanulói.

Algyő


Március 14., kedd

18.00: Algyői Pilvax Kávéház a faluházban. Ünnepi műsort ad a Móra Ferenc Népszínház társulata és a hódmezővásárhelyi Kankalin Néptáncegyüttes.

Március 15., szerda

9.00: Ünnepi szentmise a római katolikus templomban
9.50: A templomkertben megkoszorúzzák Széll Ambrus honvéd sírjelét. Ünnepi köszöntőt mond Piri József polgármester.
10.00: Ünnepi megemlékezés az országzászlónál. Zenés-irodalmi műsor. Közreműködnek a Csanádpalotai Fúvósok Mátó Mátyás vezetésével, valamint Gyubák Zoltán. Ünnepi köszöntőt mond Marjanucz László történész.

Deszk

Március 14., kedd
12.00: Ünnepi megemlékezés a faluházban. A műsorban közreműködnek a Zoltánfy István Általános Iskola diákjai és a Móra Ferenc Csicsergő Óvoda óvodásai.
18.00: Községi megemlékezés a faluházban. Köszöntőt mond Ujhelyi István országgyűlési képviselő. Az ünnepi műsor után kihirdetik a március 15. témájában meghirdetett iskolai rajzpályázat eredményét. Az ünnepséget a Deszki Nagycsaládos Egyesület és a Deszki Falunkért Egyesület szervezi.

Kistelek


Március 15., szerda
16.00: Városi ünnepség a Kisteleki Általános Iskola előtt, a Petőfi-szobornál. Az ünnepségen közreműködnek az iskola tanulói valamint az Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar. Ünnepi beszédet mond Vincze László országgyűlési képviselő és Nagy Sándor, Kistelek polgármestere. Megkoszorúzzák Petőfi Sándor szobrát, majd az iskola tornatermében a diákok adnak ünnepi műsort.

Mórahalom


Március 15., szerda

9.30: Gyermekrajz-kiállítás az Aranyszöm Rendezvényházban.
10.00: A kőszívű ember fiai című film vetítése az Aranyszöm Rendezvényházban.
15.30: Térzene és lovashuszár-bemutató a templom mögötti játszótéren. Közreműködnek a kiskunhalasi hagyományőrző huszárok.
16.30: Koszorúzás a Szent László parkban. Beszédet mond Lázár János országgyűlési képviselő, hódmezővásárhelyi polgármester.
17.15: A Kőiskolánál felavatják Petőfi Sándor szobrát. Beszédet mond Balogh László országgyűlési képviselő.
18.00: Ünnepi műsor az Aranyszöm Rendezvényház színháztermében. Az ünnepi köszöntőket követően átadják a Márciusi Díjat.
18.30: A Mandala Dalszínház bemutatja Páskándy-Koltay A költő visszatér című rockoperáját.

Sándorfalva


Március 14., kedd

12.00: A Budai Sándor Művelődési Házban a Pallavicini Sándor Általános Iskola diákjai adnak ünnepi műsort.
13.00: A Szabadság téren a Petőfi-szobornál helyezik el az emlékezés koszorúit az önkormányzat, az általános iskola és a civil szervezetek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Használt mobilok

Továbbra is vevők a használt mobilokra a szegediek, noha az utóbbi években jelentősen esett az új… Tovább olvasom