Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Az utazásról nem szívesen mondunk le

Szeged - Az olcsó és a luxus utakat keresték idén a szegedi Utazási Börzén. Akinek kevés pénze van, az sem szívesen mond le a pihenésről, aki pedig megteheti, sokat fizet érte.
Úticélt keresünk. Eddig Szilvásvárad vezet – mesélte egy fiatal pár szombat délután a szegedi Utazási Börzén. Molnár Henrietta és párja egyelőre csak azt tudják, 3-4 napos belföldi kirándulásra mennek. Hogy hova, azt az összegyűjtött prospektusok alapján választják ki.

- Kevés pénzből is lehet jó ajánlatokat találni – osztották meg velünk tapasztalataikat, miután körbe járták a standokat.

Akiknek fontos volt az ár, mégis inkább külföldre vágytak, idén a görög és a török utakat keresték a börzén. Ezek mellett Egyiptom is ismét kedvelt úticél és persze örök Horvátország is.

Utazás kiállítás Szegeden. Fotó: Frank Yvette

- Válság ide vagy oda, utazunk. Egy hölgy úgy fogalmazott: ezt nem veheti el tőle senki – mesélte Kóti Bea utazási tanácsadó. Hozzátette: a luxus utak legalább annyira keresettek, mint az olcsók. Ezek között találtunk hajóutakat, egzotikus úticélokat és exluzív szállodákat egyaránt.

Hogy a sok érdeklődő-nézelődőből végül hányan lesznek utasok, az a következő hetekben dől el. Bronner-Dudás Ágnes irodaigazgató szerint évek óta nem érdemes már a last minute ajánlatokra várni, hiszen azok megszűntek. - Az előfoglalásokra viszont nagy kedvezményeket adnak, az jár tehát jól, aki minél hamarabb leköti utazását.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Qllancs 2013. március 25. 11:24
  „30. X.
  Én is akkor voltam fiatal a 70-80 as években. Aki dolgozott --/már pedig mindenki dolgozott / volt rendes állása, rendes fizetése , pláne ha szakszervezeti tag is volt ..minden évben elmehetett nyaralni !FÉG...az egész orszégban volt üdülőjük. Nyugat Magy otól..Kelet Magyig. na meg a Balaton. Mi is családostól, kocsival / Wartburg / bejártuk az egész országot.´ 75. ben voltunk elősször ..cégvzéer engedélyével nyugaton. pl. NSZK . v. Bécs .
  De a ´80 évektől ..évente lejártunk az Adriára . Uljcinig . Kotor, Dubrovnyik.

  Ma odajutottam :a család ..társam meghalt, gyerekek külföldön, kocsit ..árulom, egészségem..annyi .
  Nem vágyom sehova, 1-2 haverom él még, többi meghalt / 50 -esek voltak. / Örülök, ha az SZTK ig eltudok menni.”
 • 37. reader 2013. március 25. 10:49
  „Mi pedig lemondtunk (országon belül is) oszt´ még mindig megvagyunk! A másik meg, hogy nem annyira merünk itthon hagyni semmit hosszabb időre.”
 • 36. macusnéni 2013. március 25. 09:52
  „ll.tavimaszlag.Majd ha megöregszel,lesz magas vérnyomásod,meg hozzá még egyéb betegséged akkor nem kívánkozol a napon feketére süttetned magad.Mi még látni szeretnénk,még ha a repülőre úgy tolnak fel.A wellness pedig nem nekünk való,azt az ifjúságnak hagyjuk.Egyiptomba nem kívánkozunk,van attól nyugisabb hely is,látni való is.A szüleink nem vittek sehova,mert munka mániások voltak,hogy hagyjanak maguk után annyit,hogy míg élünk megemlegessük.Azt költjük most,bepótoljuk azokat az éveket,meg visszük az unokát is világot látni.”
 • 35. mazsolaszolo 2013. március 25. 09:36
  „30. Ez pontosan így van. Kisgyerekként az átkos legvégén is olyan nyomorban éltem, amiben ma sem él sok otthoni ember. Ha az iskolai kirándulások és a szegény sorból való jó tanulónak kiutalt táborok nem lettek volna, akkor csak Jókaival, Dumas-val és a többiekkel "utazhattam" volna.
  ---

  Ezt is nagyon utálom a kedves honfitársaimban: mindig az sír és nyavalyog a leghangosabban KIFELÉ, aki BEFELÉ igen jól él. Akkora baj van otthon, mégis valakik mindig eljutnak Egyiptomba és hasonló helyekre, szegények... jaj mennyire sajnálom őket.”
 • 34. majorosjános 2013. március 25. 00:30
  „Véget ért a VII. Utazási Börze, Utazási és Szabadidős Szakkiállítás Szegeden. Hetedik éve szervezi és kivitelezi ezt a szegedi látogatók részére a Majoros kft. Mivel nemcsak az utazást, hanem a szabadidő mind teljesebb felhasználását is szeretnénk megkönnyíteni látogatóink részére, évről évre több belföldi és Szeged környéki szabadidős programgaz-dát hívunk meg kiállításunkra, amennyire családi vállalkozásunk forrásai ezt engedik! Idén először vett részt a szegedi Vadaspark, Füvészkert és díszvendégként Szabadka és Palics rendkívül vonzó kínálatukkat! Ezúton szeretnénk megkö-szönni látogatóink érdeklődését, mert a becsült 3200 - 3500 látogató (ingyenes volt a belépés) megerősített bennünket
  hogy látogatóink fontosnak tartják szakemberekkel megbeszélni utazási és szabadidős programjaikat, ha erre lehető-ség nyílik. Köszönjük Önöknek!”
 • 33. Kraivan 2013. március 24. 21:35
  „Én sokáig halogattam. Most Angliában vagyok.
  Nem bántam meg. sokal jobb lett az életem. :P”
 • 32. howatowabb 2013. március 24. 21:03
  „Érdekes! Nem mond le a magyar, pl. a tengerpartról! Ausztriáról!.... És Magyarországról?? Emberek! Ilyen nagyon jól megy?! És itt sír egyébként általában, és megélhetési gondról panaszkodik!
  Eddig minden évben, az elmúlt húsz évben el tudtunk szerény körülmények között menni egy- másfél hétre. Itthon. Tudjátok Ti, mennyi gyönyörű hely van hazánkban? És, ha nem a popsiáztató, well- nesze szállásokra épülő szállókat keresi az utazó, nagyon jó árban lehet szállást találni. Magánszállást.
  Vegyük azt, hogy enni a nyaralás idején is kell. Ha a szabadság idején otthon van a család, akkor is költ. A kiadása egyenlő. Tehát, amibe kerül, az az útiköltség+ a szállás. Programoknak pl. jó a városnézés, turistaüzemmód.
  Sajnos arról, hogy a családoknak le kell mondani a szabadidő ilyetén eltöltéséről, a kedves kormányunk döntött. Nem jut már szociális alapon a pógár üdülési utalványhoz. Eddig legalább volt kis segítség. Most nem juthatunk hozzá, így sajnos az idén már nem tudunk elmenni sehová. Köszönjük NEKED, Ó Drága .......Hogy ott egyen a fene meg, ahol én gondolom!”
 • 31. szatkat 2013. március 24. 20:47
  „Kevés pénzzel sem lehetetlen utazni, hisz buszos görögországi utak is foglalhatók már 25-30 ezer forinttól, megbízható irodától. Ha már nem először utazol, ill. időben foglalsz, még ennél is olcsóbb.Tőlem is kérdezte már dohányzó, műkörmös, automatából kávézó és üdítőt vásárló, hogy miből futja? Cirka fejszámolással kiszámoltam neki, hogy ezekből még főidényben is utazhat akár másodmagával is. Volt sértődés, hogy neki a felsorolt dolgok kellenek...Mindenki maga dönti el, mi a fontos számára. Van akinek sajnos már nincs miről lemondani, de azért racionális vásárlásokkal a kicsit is szépen meg lehet próbálni beosztani, de persze egy kis szerencse is kell az élethez...”
 • 30. x 2013. március 24. 18:54
  „28. grafika88 2013.03.24. 16:04 "... Az átkosban minden évben nyaraltunk családostól. Belföldön, külföldön. ..."
  Nosztalgiázhatsz, amennyit akarsz. Az általad említett időkben sem nyaraltak magyarországi milliók (a tízből).”
 • 29. kumisz 2013. március 24. 16:23
  „23. Egyolvasó 2013.03.24. 13:32
  Ajánlom "maszlagot" Ők állandóan utaznak ( is ):)”
 • 28. grafika88 2013. március 24. 16:04
  „23. egyolvasó!
  Nem régen olvastam : a NAV nézegeti ezeket az oldalakat, facebuk stb. ahol kiteszik ki,hol nyaralt, üdült, képekkel stb. és utazás költségét ..honnan vette? mi után adózott?? mindent bevallott-e ? volt -e akkora vallása, adózott jövedelme.hogy évente 1- X --2x--3 x is luxus utakon vegyen részt !

  Az átkosban minden évben nyaraltunk családostól.Belföldön, külföldön. De mióta nincs munkám ..még a napi megélhetés is nagy gond. Amit nyáron félreteszek..télen kifizetem a gázszámlát, stb.

  Régen , míg fiatal voltam bejártam Európát, most csak a fényképeket ,videót nézem és nosztalgiázok.”
 • 27. agi50 2013. március 24. 15:03
  „Szeretek én is utazni és egyáltalán nem vagyok gazdag, sőt, de valahogy mindig kisporolom. Már gyerek korom óta minden évben nyaraltam 2 hetet a tengerparton. A nyaraláson nem tudok sporolni, mert ha nem mentem el nyaralni akkor se volt pénzem....ha meg elmentem nyaralni, akkor is volt mindig valahogy, akkor is megéltem utána. Nekem pl. Magyarországi nyaralohelyek drágábbak, mint lemenni a görög tengerpartra 2 hétre. De minden ember arra költ ami igazán fontos neki. Sajnálom akinek nem telik rá, azok probáljanak változtatni az életszemléletükön és akkor ugy élni, hogy ami fontos nekik arra tudjanak költeni.”
 • 26. kvendi 2013. március 24. 15:02
  „Utazik vagy dohányzik...?
  Én az előbbit választom/választottam/...!

  Aki nem hiszi járjon utána...! :)”
 • 25. sóska66 2013. március 24. 14:31
  „Ja én éppen akkor mondtam le az utazásról ,mikor felvettem a lakáshitelt- ami 20 évre ( majd egy életre) szóló elkötelezettség (eladósodás).”
 • 24. sóska66 2013. március 24. 14:21
  „23. Egyolvasó 2013.03.24. 13:32
  Akiknek telik nyaralásra azok tegyenek már fel képeket, hogy azok is élvezhessék akiknek erre nem futja.

  :) :) :)”
 • 23. Egyolvasó 2013. március 24. 13:32
  „Akiknek telik nyaralásra azok tegyenek már fel képeket, hogy azok is élvezhessék akiknek erre nem futja.”
 • 22. f.gabriella 2013. március 24. 13:24
  „Valakinek telik,valakinek nem.Ennyi!”
 • 21. mackópajtás 2013. március 24. 13:11
  „17. queenmargareth1

  Azért remélem azt te is tudod, hogy mint mindig, megint marhaságokat írsz. Azért ,mert a vasutas ismerősöd nem tud spórolni ki a hibás? Mindenki arra költi a pénzét amire szeretné, ami fontos neki az életben. Ha valaki attól boldog ,hogy havi 30 ezreket költ ruhára akkor tegye azt, ha valaki meg attól, hogy utazik, akkor ő utazzon és így tovább.

  Annak hogy téged megegyen egy cápa, olyan csekély az esélye, hogy ezzel szinte nem is foglalkoznak. Sokkal valószínűbb ,hogy itt irkálás közben kapsz egy szívinfarktust, de még is itt írkálsz, szóval csak nem félsz te ennyire ettől a "haláltól" csak mindenáron próbálod másoknak megmagyarázni a saját hülyeséged,”
 • 20. lukrecia 2013. március 24. 12:32
  „Margitka , az nem luxus , hogy egyiptomba vagy a kozeli ausztriaba elmegy a turista. lehet egesz olcson is kihozni ezeket az utakat. Nem dohanyzom , nem iszom , es mas tekintetben is koltseghatekony vagyok. Igaz sokat utazom. De az utazasok milyensege, egyeb programjai dontik el a luxus szintet. Eppen a luxus utak egy reszere mondhato el "kapta" Intezte" Okosba megjatszotta" bartelezte" az igenybevevo . Koztisztviselonek (tiszt kiv.) sem szabadna ilyen utakat elfogani, megis tudunk ilyenekrol. tehat epp azok nem fizetnek semmit a luxus utakert akik ezt igenybe veszik. Ezert relativ, de a Balatonra dragabb egyseknek lejutni ket napra, mint ketteseknek Zanzibarba , harmasoknak, Sanghai-ba eljutni fullos kiszolgalas mellett ket hetre.”
 • 19. queenmargareth1 2013. március 24. 11:51
  „tehát jobb?amikor vásárlási szenvedélyben élsz és széthízod az agyad?:)hát legyen, akkor jöjjön egy kis extrém azoknak akik utazhatnak tengerhez, óceánhoz:elég sok úszót, búvárt, szörföst zabálgat meg a cápácska, hiába éltél egészségesen a sportba halsz bele:)lavina vitte el a hegymászókat...élve fagytak halálra, mert nem találták meg őket, pedig pár méterre voltak tőlük.Barlangból halászták ki a lezuhant turistát, hegymászót...kigyulladt a hőlufi és szétégtek...sok sikert a jó és egészséges luxushoz:)”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fókabemutatót adtak át a Szegedi Vadasparkban - galéria

Az érdeklődők üvegfalú medencében figyelhetik meg a tengeri emlősök viselkedését. Tovább olvasom