Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Az utcán leszerepelnek a divatvilág újításai?

Szeged - Húszas, harmincas, ötvenes éveikben járó férfiakat „trendteszteltünk". Afrikai törzsi lábbelihez, kismamaruhához, domina szerkóhoz hasonlították a divatlapok legdivatosabbnak titulált idei ruhadarabjait: a gladiátorszandált, a maxiruhát és a trikinit. A török szabású nadrágot botrányosnak, a háromnegyedes harisnyát aranyosnak találták.
– Melyik öregasszony hord ilyet? – kérdezte Ecsédi József egy török szabású nadrág képére pillantva. A fotót mi nyomtuk a kezébe és arra kértük, testvérével, Ecsédi Dániellel teszteljék az idei nőiruha-trendet. A térdig érő ülepű, szűk szárú gatyáról testvére is hasonlóképpen vélekedett. A húszas éveikben járó srácok szerint mivel Madonna idén nem készített új klipet, a nők kénytelenek a feltörekvő énekest, Lady Gagát majmolni, aki Pokerface című számának klipjében hasonló nadrágban domborít. A Szex és New York mozifilm óta egyre jobban elterjedő gladiátorszandál sem nyerte el a fiúk tetszését. A lábfejet pántok sokaságával eltakaró lábbelit túl kihívónak találták, de úgy gondolták, van, akinek jól áll. A trikinit szexinek, a háromnegyedes harisnyát aranyosnak titulálták.

Ezeket a modelleket mutattuk meg férfiaknak.
Illusztráció: DM/DV

– Ugyanilyen hatást érne el az a nő is, aki asztalterítőt vagy pokrócot csavarna magára, és abban lejtene végig az utcán – tört ki József a maxiruha láttán, melyet a divatlapok „az idei nyár legnagyobb trendjének" titulálnak.

A Kárászon fagyit nyalogató 25 éves Gábort sem befolyásolták a magazinok. Véleménye szerint a gladiátorszandálok afrikai törzsi közlekedési eszközre hasonlítanak. Egy padon ücsörgött a harmincas éveiben járó Zoltán. A feltűnő lábbelivel kapcsolatban azt mondta: a mai öntudatos, sikerorientált nők ezzel tapossák el a férfiakat. A harisnyát béna, '80-as évekbeli aerobik- vagy biciklisnadrághoz hasonlította. A maxiruhát pedig csak kismamákon tudná elképzelni.

Ecsédi József és testvére, Dániel tetszését sem nyerte el a maxiruha.
Fotó: Miskolczi Róbert

Azt feltételeztük, hogy az idősebb korosztály másképp vélekedik – tévedtünk. Az ebédidejét a Kárász utcán töltő 53 éves Zoltánnak a török szabású nadrágról a gumibugyi ugrott be. – Mintha rajtafelejtették volna a „telecsinált pelenkát" – jellemezte a keleties szabásvonalú öltözéket. – A '90-es években bakancsban is járt egy-két bátor nő. Azóta semmin nem lepődöm meg – vázolta fel álláspontját a gladiátorszandállal kapcsolatban. Az egyrészes, oldalt megkötős fürdőruha elnyerte a tetszését, a térd alattig érő harisnyát értelmetlennek tartotta. A maxiruhát a kevésbé jó alakú nőknek ajánlotta. Kérte, feltétlenül írjuk meg: a szép és csinos lányok ne büntessék a férfiakat a mindent takaró, hosszú lebernyeggel.

Éljen a török-magyar barátság?
Éljen a török-magyar barátság?

Olvasóink írták

  • 2. Keyra 2009. május 10. 17:53
    „Hát ez a gatya aztán nagyon-nagyon gáz....Még a srácokra is rossz ránézni mikor ilyen hiper-szuper rapper gatyeszt hordanak, de h most a lányok is átvegyék...pfujj...
    De a galdiator cipellő nekem nagyon tetszik!Csak nem marad meg a lábamon...:´(”
  • 1. török 2009. május 10. 12:58
    „Nevetséges ez a gatya, tényleg gáz. Vicces lesz, amikor egymás mellett szalad majd a játszótéren a pelenkás kisgyerek a török gatyás anyjával :) aztán apukának kell mind a kettőt tisztába tennie :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vártak a sült galambra

Szeged - Dugig telt tegnap délelőtt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme,… Tovább olvasom