Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Azé a sár, aki felhordja

Csongrád megye - Betakarítási munkák és a csapadékos idő miatt több sárfelhordásra számíthatnak a közlekedők az utakon.
A jogszabály szerint ha valaki beszennyezi a közutat, köteles gondoskodni a letakarításáról és ezzel a balesetveszély elhárításáról – írja közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az is előírás, hogy a szilárd burkolatú közúthoz csatlakozó földút kezelőjének, illetve tulajdonosának megfelelő hosszúságú, úgynevezett sárrázó burkolatot kell készítenie. Mivel a közútkezelő nem rendelkezik hatósági jogkörrel, a szabálysértőkkel szemben minden esetben a rendőrség jár el. A szabálysértőnek a büntetésen kívül meg kell térítenie a takarítás költségeit is.

Olvasóink írták

 • 11. CID 2010. október 23. 21:03
  „Szegény szerencsétlen mezőgazdasági vállalkozók akiknek az autópálya építés miatt elvitte a terményük nagy részét a belvíz, ..... arra, hogy 1 cm vastagon felhordták a sarat a sándorfalvi útra. Meg a jó édes anyjukat.”
 • 10. Titanilla 2010. október 23. 20:39
  „Azt hiszem itt az előirásra kell hagyatkozni. Ha az a rendelet, hogy le kell takaritani, akkor le kell. Én megértem a földeken dolgozókat is, de én autóztam pl.este, iszonyú köd volt, és az uttest több km hosszan olyan sáros volt, hogy nem is láttam, hogy az még az úttesten haladok, vagy a földeken. Csak az örző angyalomnak, és a lassú haladásomnak köszönhetően nem történt baleset. De nagyon könnyen történhetett volna, mintahogy azon a szakaszon akik utánam jártak arra, 3 összeütközés, 1 árokbacsúszás, 1 fölborúlt autó -ahol egy halálos áldozat is volt-. Szóval azért ilyen is van ám.”
 • 9. kattóó 2010. október 22. 20:26
  „boldiat nálad a pont! Ha valaki feljön a műútra, 1:félreáll egy nagy géppel (amit öröm megelőzni, pláne ha forgalmas útról van szó) 2: elég nagy rá az esély, hogy valaki egy kicsit nem figyel, nem veszi észre az út közepét sepregető munkást...és már kész is a baj.
  Engem személy szerint nem zavar, ha van egy kis sár az úton, maximum leveszem a lábam a gázról és kisebb sebességgel megyek végig rajta.”
 • 8. boldiat 2010. október 22. 17:57
  „Minnd két félnek igaza van de mezőgazdasági gép után nem olyan egyszerű azt letakaritani, sőt igen hosszú az a szakasz és ha az aszfaltútra feljönnénk majd megálnánk takaritgatni akkor megnézném mennyire is lenne balesetveszélyes az adott munkafolymat valamint nem beszélve a jelentős forgalom akadályoztatásával számolva! Sajnos be kell látni, hogy ez egy csapadékos év és szezonálisan munkagépeinkel muszály dolgoznunk és művelnünk földjeinket! A ´´városi´´ emberek meg legyenek türelemmel hisz nem viccből akarunk olyakor nyakig sarasak lenni és csak is abban az időben dolgozni!!”
 • 7. gróf 2010. október 22. 14:07
  „Van a PARASZT és a földből élő ember...az is paraszt, de az szép szó, az egyiknél egy idős, ráncos, szikár ember jut eszembe akinek kérges a keze, szalonnát eszik és megfontolt, de jó szándékú, tartózkodó, bölcs ember...a másiknál meg...”
 • 6. szabozoli22 2010. október 22. 11:37
  „*felel”
 • 5. szabozoli22 2010. október 22. 11:37
  „4.

  Szerinted én tehetek róla hogy esett az eső és feláztak az utak? Van annak az útnak karbantartója az takarítassa le, ennyi erővel a havat is én dúrhatnám el télen. A seprű, lapát van, de azért hogy a pótkocsi platóját lesöpörjem illetve lapátoljam. Aki fele az adott útért legalább ennyit tegyen meg érte ha meg nem is csináltatja normálisan.”
 • 4. varadipal 2010. október 22. 09:48
  „3., Szabó Zoli22 Képzelem milyen a lakásod. Amelyik munkagépnek nem tartozéka a seprú meg a lapát, azt ki sem engedném az utakra. A földön dolgozz, magad után tegyél rendet. Nagyapád is ezt tanította. Néhány hasraesett motorossal konkréta is megbeszéheted, mi a dolgod, ha sarat viszel a műútra, majd azok az eszedbe vésik.”
 • 3. szabozoli22 2010. október 22. 09:25
  „Na nehogy már én takarítsam le a sarat mert kimegyek dolgozni a földbe hogy megtudjak élni. A közútkezelők egész évben bent döglenek ha már az utakat nem csinálják meg akkor állítsanak ki két embert a forgalmasabb földutak mellé egy-egy lapáttal a kezükbe és takarítsák le azok.”
 • 2. Besenyő_Pistabácsi 2010. október 22. 06:58
  „Déli kertvárosban esőben vagy eső után a kukás autó után napokig szinte járhatatlan néhány utca!”
 • 1. sajtkukac 2010. október 22. 06:22
  „Jó lenne legalább egyszer látni, hogy le is takarítja bárki is maga után”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áramszünet a belvárosban

Szeged - Áramszünet volt csütörtök délután Szeged belvárosában. Tovább olvasom