Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Azonosították Szerbiában a Tiszában talált női holttestet

Szeged - Azonosították Szerbiában azt a női holttestet, melyet a napokban találtak a Tiszában.
A szerb hatóságok tájékoztatása szerint az asszony azonos a Magyarországon menekültkérelmet előterjesztő határsértő férfi feleségével - közölte honlapján, péntek délután a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint újabb eredmény nélkül zárult a pénteki keresés a Tisza magyarországi szakaszán. Az október közepén történt szerencsétlenség kapcsán indított kutatásba csütörtökön bevont honvédségi búvárok sem holttestet, sem más, az üggyel összefüggésbe hozható releváns nyomot nem találtak.

A két ország rendőrsége pénteken határtalálkozó keretében folytatott megbeszélést a Tiszasziget és Gyála közötti átkelőhelyen a koszovói hatásértők minapi tiszai balesetéről; a megbeszélés idején újabb holttestet találtak a szerb hatóságok.

Újabb eredmény nélkül zárult a pénteki keresés a Tisza magyarországi szakaszán. Fotó: Schmidt Andrea
Újabb eredmény nélkül zárult a pénteki keresés a Tisza magyarországi szakaszán.
Fotó: Schmidt Andrea

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban elmondta: a találkozón - egyebek mellett - az október 15-ére virradó éjjel történt balesetről volt szó. A szerbiai fél tájékoztatta magyarokat, hogy a megbeszéléssel egy időben szerbiai oldalon újabb holttestet emeltek ki a Tiszából. A tetem azonosítását megkezdték, és vizsgálják azt is, hogy a Tiszába borult csónak utasainak egyikét találták-e meg.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felajánlotta segítségét: ha a Koszovóban élő hozzátartozók érdeklődnek rokonaik felől, a főkapitányság készséggel áll rendelkezésükre. A Kikindai Rendőrségi Igazgatóság szintén felajánlotta segítségét az ügyben. Sikerült megállapítani, hogy a csütörtökön kiemelt holttest azé az emberé, aki után szerdán érdeklődött a családja a szerbiai és rajta keresztül a magyar rendőrségen - közölte a rendőrség.

Október 15-én egy koszovói férfi két gyerekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 7. katcsi72 2009. október 25. 16:22
  „szegény család”
 • 6. benq 2009. október 25. 13:30
  „jah a népnek le illetve beadják, hogy megtalálták a család többi részét. Az ügy le van zárva...
  de kérem a többi ember hol van?? ledarálták a hajócsavarok illetve megették a halak,vagy mégis megmenekültek..”
 • 5. Zeppelin 2009. október 24. 08:12
  „Az újságnak az a legnagyobb baja, ha nem kap megfelelő tájékoztatást, kitalálja a sztori folytatását.”
 • 4. babocska 2009. október 23. 23:55
  „Ahogy halad az idő ez az ujság egy nullát ér,hiába próbálkoznak akciókkal.olyan kritikán aluli papirból készül,ha ketten kézbe vették tiszta saláta lesz. A benne lévő hiteles tájékoztató meg köszönőben se nincs egymással.kitartást kivánok a férjnek,hogy ezt a tragédiát feldolgozza.”
 • 3. Beth 2009. október 23. 20:54
  „Részvétem a férjnek! Sok erőt kívánok neki!”
 • 2. messzegedi 2009. október 23. 20:46
  „No ennyit az első tájékoztatás hitelességéről és pontosságáról. Bár még ez a kép is árnyalódhat, de jóval hihetőbb, mint a keddi, szerdai marhaságok. A DM - mint már annyiszor korábban - ismét megidézte az örök klasszikust: "Nem Opelokat, hanem Moszkvicsokat, nem Berlinben, hanem Leningrádban, és nem osztogattak, hanem fosztogattak ... ". Szóval ezért nem ad ki épeszű ember egy fillért se ezért az újságért, hiába minden akció. :((((”
 • 1. keiner 2009. október 23. 19:09
  „Szörnyü! :-(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madárváros a Dugonics téren

A public art pályázat egyik nyertes alkotása látható a Dugonics téren, a Kétfarkú Kutya Párt madárvárosa. Tovább olvasom