Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

B. Nagy lesz Botka kihívója

Szeged - B. Nagy László a szegedi Fidesz polgármesterjelöltje. A párt országos választmányának a javaslatot nem kell jóvá hagyni, de megvétózhatja.
B. Nagy László országgyűlési képviselőt javasolja polgármesterjelöltnek a Fidesz szegedi csoportja. A tagság csütörtökön a megyeházán szavazott: 140-en voksoltak, ebből 133-an igennel, 7-en nemmel. Tartózkodásra nem volt lehetőség.

B. Nagy 2010 áprilisában a Fidesz Csongrád megyei listáján szerzett országgyűlési képviselői mandátumot. A parlament gazdasági és informatikai bizottságának a tagja. Sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre, hogy le lehet-e győzni Botka Lászlót, így válaszolt: mindenkit le lehet győzni, különben nem vállalta volna a jelölést. A polgármestert nem ellenségnek, hanem ellenfélnek tekinti.

Polgármesteri programjával kapcsolatban közölte: 2-3 hét múlva tárja a nyilvánosság elé, de már az országgyűlési választások idején megkezdte a kidolgozást, különböző "műhelyeket, civil szervezeteket" kért fel, hogy segítsenek elkészíteni a programot.

B. Nagy Lászlót javasolta polgármesterjelöltnek a szegedi Fidesz. Fotó: Veréb Simon
B. Nagy Lászlót javasolta polgármesterjelöltnek a szegedi Fidesz.
Fotó: Veréb Simon

Szerinte Szeged gazdasági helyzete rosszabb az országosnál. Két nagy munkáltató van, az önkormányzat és az egyetem, A termelői ágazat visszafejlődött. "De nem élhet mindenki az adófizetők pénzéből", ezért olyan feltételrendszert kell teremteni, ami kedvez a kis- és középvállalkozásoknak abban, hogy "gyarapodjanak, fejlődjenek".

- Pénzügyi vezetőként számos válságban lévő vállalkozást sikerült már megmentenem és felvirágoztatnom, szakemberként Szegedet is ki tudom vezetni a válságból - olvasható a sajtótájékoztatón kiosztott közleményben.

Gyimesi László a Fidesz szegedi elnöke közölte: a párt országos választmánya határozta meg az ajánlás folyamatát. A helyi szervezet elnöksége - egyébként Gyimesi javaslatára - jelölte B. Nagyot, ezt terjesztették a tagság elé. A jelölt személyéről az országos választmány felé javaslatot tesznek. Az országos választmánynak ezt már nem kell jóvá hagyni, de a testületnek vétó joga van.

Névjegy

B. Nagy László 1958-ban született Szegeden. A Radnóti Miklós Gimnáziumban érettségizett, felsőfokú végzettségeit a debreceni Agrártudományi Egyetemen és Londonban szerezte. Pályafutását a Szegedi Gabonakutató Intézetben, mezőgazdasági kutatással és fejlesztéssel kezdte, később pénzügyi területen dolgozott. Jelenleg gazdasági tanácsadással foglalkozik.

Olvasóink írták

201 hozzászólás
 • 201. macs 2010. június 16. 19:48
  „achilleus
  "Nyugodj már meg! Ne ülj fel a szocialista riogatásnak, az egészséged ennél többet érdemel. Megnyugtatásként: Úgy vezetik be, hogy senki ne járjon rosszul - Nem az ápolónőkre, tanárokra és rendőrökre vonatkozik a tegnap bejelentett 15 százalékos bértömegcsökkentés, hanem az állami cégek vezetőire, mondta el a kormányszóvivő."
  OV 29 pontjából:
  14. Költségstop a közszférában.
  15. A bérek felülvizsgálata a közszférában.
  16. A költségvetési kiadások felülvizsgálata az alapoknál és a tárcáknál.
  18. A hatvan napon túli végkielégítések és egyéb juttatások megadóztatása a közszférában 98%-kal.
  20. A közszférában áttérés a bértömegű gazdálkodásra, a bértömeg 15 százalékos mérséklését kell elérni Az állami vállalatok igazgatóságainak 100-ról 10-re való csökkentése.

  Nem csak a vasutasokra, postásokra, hanem például a kórházi dolgozókra, tanárokra is vonatkozhat a miniszterelnök által kedden bejelentett 15 százalékos bértömegcsökkentés. Fellegi Tamás a szerdai kormányülés után azt mondta, nemcsak az állami vállalatokat, hanem a közszféra minden intézményét érinti a rendelkezés. A szakszervezetek úgy számolnak, ez két havi bérrel kevesebbet, vagy elbocsátásokat jelent. Emiatt tilatkoznak.
  http://www.rtlklub.hu/cikk/323011
  Akkor most ki mond igazat?”
 • 200. b.mate 2010. június 16. 14:48
  „Csónakos 2010.06.11-i beírása:
  "Később pénzügyi területen dolgozott." Ez az InterEuropa Bank-ot jelenti, ahol hitelezéssel foglakozott és pletykák szerint komoly saját zsebes akciók után váltak meg tőle. Akkoriban a bank vezérigazgatóját úgy hívták, hogy Medgyessy Péter. Bankárok gyülekezete lesz a fidesz végül?"

  Nem stílusom ilyen fórumokhoz lealacsonyodni, de ezt már nem lehet szó nélkül hagyni.

  "Csónakos" !

  Honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy ilyen hazugságokkal és rágalmakkal illess olyan embereket, akiket nem is ismersz/vagy ha ismered, akkor nyílan hazudj róla?

  Nyilván semmilyen személyes adatodat nem is osztod meg ebből kifolyólag, nehogy felismerhetővé és beazonosíthatóvá válj, ezért is érzed azt, hogy okoskodhatsz ilyen fórumokon, ugyanis máshol érvényesülésre esélyed sincs.

  Csak hogy tisztázzunk valamit, és más olvasók sem feltétlenül a hazugságokat olvassák, a kommentedet a következőképpen JAVíTANÁM, A VALÓSÁGNAK MEGFELELŐEN (volt kollégámról lévén szó):

  Valóban az Inter-Európa Bankot jeleni, ahol pár évig hitelezőként, majd pedig fiókvezetőként dolgozott, több mint 10 évig!! Mind kollégái, mind a szakma körében a legelismertebb emberek egyike volt, akit nemhogy nem a "zsebes akciói", hanem pont a tisztességessége miatt ismertek és ismertek el! Többek között volt ő Magyarországon az év bankára is. Nyilván a hazugságokra mindenki fogékonyabb, és mivel nem egy kérkedő ember, ezt tőle sohasem hallották volna, mégis IGAZ.

  Ráadásul nemhogy nem mondtak fel neki, hanem állást ajánlott az Inter-Európa jogutódja, ő pedig nem fogadta el, mert nem akart multi beállítottságú banknál dolgozni. Ha ez jeleni a "bukott bankárt" akkor gratulálok, okos kispajtás vagy!!!

  A helyedben reménykednék, hogy a rágalmaid, aminek a következményeivel nyilvánvalóan tisztában sem vagy, mert addig nem ér az agyad, következmények nélkül maradnak.

  Miért ez jellemző a magyar emberre, hogy hazudozik, mocskolódik, és aláz ahol csak bír?!”
 • 199. saturnus 2010. június 15. 06:09
  „Nem kell a szemfényvesztés!!! Tudjuk mely rendszerválltó pártok adták el az országot és pusztították le a feldolgozó ipart Szegeden .Az MDF Torgyán-Kereszténydemokrata párt a Fidesz sem skandálta ,hogy ne és ellene sem tett semmit.Akkor mit akar ez az ember,?”
 • 198. csiperke73 2010. június 14. 19:23
  „TOLVAJOK MENNEK TOLVAJOK JÖNNEK !!!”
 • 197. purgator 2010. június 12. 23:50
  „194. - 195. hozzászólás Arnika 2010.06.12. 20:03
  Mert 8 év Vodkakirályság aztán kivezette.
  Mire jósolgatsz okos szárnyas? Honnét tudod mi lesz fél év múlva. A varázsgömbbe nézegessél - tolom le a borítását - aztán kábítsd a népet!”
 • 196. Sportplusz 2010. június 12. 23:26
  „.. HAJRÁ B. NAGY .. VAGY BÁRKI MÁS CSAK botka és capata tünjön már el a városbol akik csak kárt csináltak ..utak tönkretéve .. szeviép ( csokosok ) csőd .. szue lerombolva .. befejezetlen napfény -fördő .. munkahelyet nem teremtettek.. csak áruházak ..bankok átadása .. röhögcsélés a parlamentben.. hazug ( birosági itélet 2003!!) ujhelyivel ..a város szégyenei”
 • 195. Arnika 2010. június 12. 20:03
  „Több hozzászóló szerint megemelik a minimálbért. Nem, ők csak előírják a mértékét, aztán a vállalkozó gebedjen meg kifizetni. Az összeget én 175000 Ft-ban határozom meg, csak ennyi munka van vele.
  Nem a sajáttal verik a csalánt.”
 • 194. Arnika 2010. június 12. 19:52
  „B. Nagy "szakemberként Szegedet is ki tudom vezetni a válságból"
  Már megint riogatnak a fideszesek, Kósa és Szíjártó már ki tolt velünk. Honnan a fenéből veszi hogy Szeged válságban van? Nézzen már körül. Hol gazdasági tanácsolt eddig?
  Nézze már meg Debrecen gazdasági dolgait, ott fidesz a főnök és jobban el van adósodva.
  Unom már ezeknek az ön jelölt "kivezetem a válságból" szakemberek pofázásait.

  "2-3 hét múlva tárja a nyilvánosság elé, de már az országgyűlési választások idején megkezdte a kidolgozást"

  Legalább egy tartalomjegyzéket osszon már meg velünk.
  Bohács is még mindig adós valami program félével.”
 • 193. purgator 2010. június 12. 18:50
  „192. hozzászólás saturnus 2010.06.12. 14:32
  Még mindig nem sok esélyt látok a pozícióváltásra - "hatalomra kerülés" és a "nép képviselete" értelmében - felszínesen, szavakban jelenik meg a következmények nélküli ország leépítése, ill. a leépítés működik csak egymással versengve.
  Tudom, ez pesszimista hangulatúra sikeredett, de szívesen látom az optimista perspektívákat...”
 • 192. saturnus 2010. június 12. 14:32
  „Miska gyerek/185/ annak idején az első rendszerválltó ország gyűlés első tőrvény alkotása tudod mi volt? Megszavazták maguknak a magas illetmény nem a fizetés mert az a bérből és fizetésből élők jövedelme.Na akkor én mondtam hogy rövid időn belül eltünnek a tőrténelem sülyesztőjében ezek a pártok.Akik saját hasznukra tevékenykednek. Így lett az MDF.fel,Kisgazda és Polgári Párt-al,Miép-pel,Szdsz-el,Kereszténydemokrata Párt át alakult oda dörgölődik a fideszhez ,így járt az Mszp is,és így jár még az utolsó rendszerválltó párt is abban az esetben ha nem a néptömegeknek nem lessz emberhez méltő életük mert most nem az van.”
 • 191. horvathi 2010. június 12. 12:11
  „124. cyt

  Nem, nem értem mire gondolsz! Amiről te írtál az a lányod életének egy természetes folyamata, az élet természetes velejárója. Isten éltesse őt és az unokáidat!

  BNL 2002-es és mostani viselkedése viszont a politikai köpönyegforgatás iskolapéldája. 2002-ben még az MSZP holdudvarhoz tartozó Csapó Balázs listáján a 3. helyezett volt. Én magam hallottam tőle, hogy 2006-ban még cikizte egy ismerősét, hogy mit akarnak elérni az utcai demonstrációikkal, hiszen Gyurcsány törvényesen járt el akkor.

  Most meg hirtelen vad fideszes lett, aki a politikai és a gazdasági hatalomért - no meg a pénzért - cserébe átállt a Fidesz oldalára. Elvállalta azt a "bábu polgármester" szerepet, hogy a Nógrádi-Póda duó őt tolja maga elé az elképzelései megvalósítása érdekében.”
 • 190. okz63 2010. június 12. 09:28
  „"10. hozzászólás dömdödöm 2010.06.10. 20:44
  remélem nem fog mocskolódni..."

  Ne aggódj, megteszik ezt helyette a bérbeírói is, neki ilyen téren nem kell fárasztania magát :-)”
 • 189. okz63 2010. június 12. 09:26
  „"15. hozzászólás asztenoszsz 2010.06.10. 20:50
  menjen Zanzibárra Botka-de ne a mi pénzünkből."

  Rosszul tudod, nem a te pénzedből ment oda, hanem a saját fizetéséből.
  De ha úgy gondolod, hogy az is a mi fizetésünkből van, akkor egyetlen közember se utazzon sehova, mert azt mind közpénzből teszi. Sőt, az összes önkormányzatnál, közintézménynél dolgozó emberke is maradjon a fenekén itthon, mert őket is te tartod el
  :-)”
 • 188. anagramma 2010. június 12. 07:51
  „Nekem annyira tetszik tisztelt Mignon, hogy beállítja Önmagát a demokrácia őrének, és egy aggódó polgárnak. Közben Ön fenyeget esti elvitellel, deportálással, pártok betiltásával, civil szervezetek felszámolásával és közben fennhangon hirdeti, hogy éljen Botka! Kérem, ha Ön egy agent provokatőr akkor inkább jelezze. Hozzászólásomat, ne vegye személyeskedésnek, de úgy vélem, hogy amit Ön csinál vagy ír az nem helyes.”
 • 187. CID 2010. június 11. 22:31
  „moderálva”
 • 186. dezső 2010. június 11. 22:23
  „Tapasztalt!
  VÁLASZTÁS:HU -t. Számold át és rá jösz ki a bal fácán! és ki a hazug bolsevik!
  44 körzetből SZEGEDEN 23 - 21 a BOTKA Javára!
  DE A LEADOTT SZAVAZATOK 112 SZAVATATTAL BOHÁCS NYERT SZEGEDEN HURRÁ!!!!!!!!!!
  ÉN VÉGIG SZÁMOLTAM NEM VOLTAM LUSTA!”
 • 185. Miska 2010. június 11. 21:47
  „Nyerni fog a Fidesz megint és a maszoposokat eheti a fene! :-)) (márha addig a maszoposok szét nem bomlanak, rohadnak)
  Elég volt botkából 8 év, ne legyen már Szeged demszkije!
  Amúgy "lehíváson" és pénzköltésen kívül mást nem csinált. Semmi termelő beruházást nem hozott ide 8 év alatt.
  Mán ami 20 főnél többnek ad kenyeret. Ki van kövezve a belváros, a lakói meg korgó gyomorral és üres zsebbel szédelegnek az utcákon. Ő meg Zanzibárba veri magát.. Cusi cimbije meg a sitten..
  A "lehívás" meg nem Szegedről szólt ultranaív szocikáim - ezt egy 7 évesnek még beadhatjátok -, hanem a spanokról (pristui és a többiek) és a korrupcióról meg visszaosztásról.
  Ebben a tekintetben B.Nagy és Botka olyan mint a szűzlány és a profi kurva.
  Nem nehéz belátni melyik a szimpatikusabb.
  Ha akarjátok futtassátok még botkátokat hátha jut még neki valami!
  :-)))”
 • 184. doors 2010. június 11. 20:16
  „182 hozzászólás achilleus 2010.06.11.20.05.
  Azt hiszem teljesen egyetértünk! Kártékony és megtévesztő, agymosott emberek ezek! De mit is vár tőlük az ember! Az a lökött Fletó már mossa ujra az agyukat, hogyan kell az alkotmányozást megvétózni!! Az utcán!! Szerinte. Szemkilövéssel, emberek összeverésével, barikádokkal! A nem normális parkettkirály! Remélem az embereknek lesz elég eszük és nem dőlnek be ezeknek az aljadékoknak!!”
 • 183. Ahmadinejad 2010. június 11. 20:06
  „A fidesz automatic meg fogja nyerni a szegedi választásokat:) Lehet ott majd a városházán ezt nem szeretnék, de ez a demokrácia:)”
 • 182. achilleus 2010. június 11. 20:05
  „181. hozzászólás doors 2010.06.11. 19:43
  Logaritmus elvtárs most a szociális demagógiát vegyíti a rémhírterjesztéssel.
  Nem zavarja, hogy ezzel sokaknak árt, eleve az a célja, ártani, elbizonytalanítani, áskálódni, ijesztgetni, félelmet gerjeszteni. Ebben a közegben érzi magát jól egy szoci .. (bocsánat, gyurcsányista). Lassan meg kell ezt a két kategóriát különböztetni.”
201 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 milliárd kárenyhítésre

Szeged - A napokban kapják meg az agrár-kárenyhítési rendszerhez csatlakozott gazdálkodók a… Tovább olvasom