Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Babaszépségversenyünk dobogós huncutkái

Szeged - Tavaly nem nyomtatott formában, hanem virtuálisan, internetes lapunkban jelent meg babaalbumunk. A 2008-as év babájára a napilapban megjelent szavazószelvényen és most először SMS-ben is lehetett voksolni.
A babaszépségversenyen három – Picur, Huncutka és Gézengúz – kategóriában indulhattak a csöppségek. A dobogós picurokat december 27-i számunkban már bemutattuk, most következik két huncutka.

Monostori Márk azon pasik közé tartozik, akiktől elolvadnak a nők: lebilincselő barna tekintet, komisz vigyor. Anyukája szerint már több tucat lányt „csavart az ujja köré", pedig a magabiztos, céltudatos, életrevaló kis fickó még csak egyéves.

Márk már egyévesen szívtipró

A mama kérdésünkre úgy jellemezte kisfiát, hogy félúton tart az „eleven gyerek" és a „kisördög" kategória között.

– Mindig le kell kötni valamivel. Ha kicsit is magára hagyjuk, rögtön rosszalkodik – tudtuk meg Márk anyukájától, Monostoriné Csonka Szilviától, aki elmesélt néhányat a kis rosszcsont otthoni ténykedéseiből. Egyik kedvenc időtöltése, hogy kipakol a szekrényekből, fiókokból. Ha valamit nem ér el, akkor az életrevaló kis lurkó összetolja a dolgokat – dobozokat, székeket –, és azokon mászik fel a hőn áhított tárgyért. Mindent megszerez, amit akar, és mindent elér, amit a fejébe vesz. S még azt sem fogadja el, ha neki mást kell tennie, mint a felnőtteknek.

Márk édesanyja szerint nemcsak a huncutka, hanem az eleven gyerek és a kisördög kategóriában is sikeresen szerepelne. Fotók: Segesvári Csaba
Márk édesanyja szerint nemcsak a huncutka, hanem az eleven gyerek és a kisördög kategóriában is sikeresen szerepelne. Fotók: Segesvári Csaba

Figyelmét maximálisan lekötni csak a tévével lehet. Ha meséket néz, szinte még enni, inni és pisilni is elfelejt. Szerencsére a fotózáson kollégánknak televízió nélkül is sikerült elérnie, hogy Márk csak rá figyeljen – minden kép mosolygósra sikerült. Talán ez lehetett a siker titka, hiszen a vagány kis fickó első helyezést ért el a Huncutka kategóriában a babaszépségversenyen.

Petrát loknijai segítették

A babaszépségversenyen sok kis lurkó új barátra tett szert. Többek között az angyalhajú Németh Petra is. Míg a szőke göndör fürtös apróság anyukájával beszélgettünk, a kislány új barátaival játszott szerkesztőségünk ebédlőjében.

– Milyen gyerek Petra? – kérdeztük Némethné Gábor Editet. – Nyugodt, kiegyensúlyozott, nevetős baba – jellemezte tizenhárom hónapos kislányát az anyuka, aki elárulta, a szép loknis fürtöket Petra tőle örökölte. Ki tudja, talán az egyedi frizura, talán a kislány tündéri mosolya tette, de egy biztos: a szavazók voksainak köszönhetően a jó kedélyű apróság lett babaszépségversenyünk Huncutka kategóriájának harmadik helyezettje.

Németh Petra édesanyja szerint majdnem álombaba.
Németh Petra édesanyja szerint majdnem álombaba.

Az eredmény elérésében a szülőktől örökölt jó géneken kívül a fotós is szerepet játszott. Hiszen ha Karnok Csaba nem lett volna annyira szimpatikus Petrának, hogy a babzsákba huppanás utáni első kattintásra fülig érjen a szája a hosszú hajú bácsi láttán, nem sikerült volna ennyire jól a kép, mint amilyen lett. De a Németh családnak nemcsak abban volt nagy szerencséje, hogy az első kép tökéletesen sikerült, s nem kellett hosszú perceket a kislány felvidításával tölteni, hanem még abban is, hogy csak közvetlenül a fotó elkészülte után ürítették ki a Technika Házát a bombariadó miatt. Így nekik nem kellett amiatt bosszankodniuk, hogy pótfotózásra cipeljék a gyereket.

– Petra igazi álombaba lenne, ha még az etetésnél is rendesen viselkedne. De sajnos nagyon rossz evő. Úgy kell tömni – szomorkodott anyukája. Karácsonykor azonban a csöppség számára is akadt finom falat az ünnepi asztalon. A kedvenc étele ugyanis a hal, ami szerepelt a Németh család karácsonyi menüsorán.

Nézze meg Ön is 2008 huncutkáit!

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. igazságosztó 2009. január 06. 15:00
  „Kedves Ikres
  Bocsánat a vesztes szóért.
  Nem gondoltam, hogy vannak olyan görény ember aki más nick neve mögé képes bújni.”
 • 23. Ikres 2009. január 06. 10:41
  „Kedves hozzászólok!
  Kedves "cocy07" !
  Elsősorban is cocy-hoz szólok! Férjemmel már évek óta használjuk ezt a nick nevet, örülnénk, ha nem használná senki ilyen idiótaságokra, vitákra. Minden közösségi oldalon, freemail-ek stb évek óta mi használjuk, erre meg nesze, egy "kedves" emberke úgy döntött, hogy kiéli magát itt ezzel a névvel. Kössz, de nem kéne!
  Többiek!Nekem vannak Ikreim és neveztem is őket a dm szépségversenyre, de tisztában voltam vele, hogy ez sem lesz tiszta verseny. És mivel én nem fogok leadni 100-200-300 szavazatot, h a Babóim nyerjenek, én így 2-2 szavazatot adtam le. És a rokonok is max. párat szavaztak, hisz nem kerültek be a helyezettek közé!
  Igazságosztó! Az ikreim számomra nagyon szépek, és nem vesztesek, már boccs. Légyszíves szálljon le mindenki a Horváth Ikrekről! És Cocy te meg a nick nevünkről!!!! Kösz mindenkinek a megértést!!!
  Kellemes Napot!”
 • 22. csillagka 2009. január 06. 00:16
  „Kedves hozzászólok!

  Kérlek Titeket, ne bántsuk már a gyerekeket!
  Ha a szülők tényleg sok sms-t küldtek, hát azzal bírkózzon meg az ő lelkük. Ők tudják ezt úgyis, mi meg soha nem fogjuk megtudni, ezért ne is vádaskodjunk.
  Mert egy ilyen szülő hiába áll ki, hogy nyert a gyereke, hiába büszke rá, ő úgyis tudni fogja (belülről), hogy hogyan is történt ez a nyerés. Szerintem ezzel mi ne törődjünk.

  Zárójelben megjegyezném, hogy kétszer átolvastam az összes hozzászólást, és pl Györesz78 először írja egy hozzászólásban, hogy "annyit dolgoznál, mint Petra apukája".... Nos, honnan tudja, mennyit dolgozik Petra apukája, ha később azt írja egy hozzászólásban, hogy nem ismeri Petra szüleit. Ez tényleg csak zárójeles, de azért a válaszra kiváncsi lennék.

  Szerintem itt fejezzétek be ezt a vitát, írjon Mindenki véleményt a cikkről, de ne támadjunk személyre szólóan, hisz bárki nyer, mindenkit lehetne támadni valamiért.

  Minden gyerek szép, és minden szülőnek a saját gyereke a legszebb. És ez így helyes.

  Egyébként egy szépségverseny sem tiszta és fer verseny, nemcsak gyerekek körében, hanem a felnőttek körében is. Lásd Miss World, ott meg mindig az nyer, amelyik ország épp rendezi. Na tessék.”
 • 21. gyedina76 2009. január 05. 19:30
  „Istenke!
  Pontosan! Ha cocy csak a versenyről vagy a cikkről írt volna, nem alakult volna ki ez a vita! De ő a személyes sérelmeit teregette itt ki, ráadásul mindezt úgy tette, hogy csúnyán bántott és megbántott embereket!
  Vadmacska!
  Sajnos engem nagyon-nagyon felháborít, ha valaki igazságtalan és inkorrekt (stb-stb), és ezt nem tudom szó nélkül hagyni! Ne haragudj, de én ilyen vagyok!
  Cocy!
  Örülök, hogy nem kell többet itt olvasnom a soraidat!!!”
 • 20. Györesz78 2009. január 05. 18:36
  „Istenke

  Félreértetted a helyzetet, cocy nem azért olyan alak amilyen mert véleményezte a szavazás eredményét,
  hanem azért mert célirányosan Petra szüleit kezdte szapulni. Így téged is bánthatna a sok szavazatért, neked ez hogy esne?”
 • 19. Istenke 2009. január 05. 16:44
  „Cocy! Szedd már össze magad! Még a végén te leszel a sz..r ember, mert hozzászóltál! Aki a vitát indította az gondolkodjon el maga körül! Cocy-nak volt egy véleménye, nem neki kell írogatni,hanem a cikkről! Ő úgy látta, hogy ez nem volt megfelelő verseny! Egyik kollegáról ismerem, boldog családban él a kisfiával. Az én rokonságomban is van 3 év alatti kisgyermek, és ő bejutott! De! 250 szavazatot adtunk le rá rokonokkal együtt :) Nekünk megmondták, hogy az a lényeg, h minél többet szavazzunk! Mi megtehetjük, meg is tettük! Nem haragszom Cocyra, mert igaza van 100%-ban, nem volt ferr ez a verseny! :) Szerintem itt zárja le mindenki az ehhez a cikkhez való hozzászólást”
 • 18. Vadmacska 2009. január 05. 15:26
  „Kedves Hozzászólók!
  Minek ezen ennyire beindulni? Évek óta van Babaszépségverseny a Délmagyarban és mindig is így zajlott a szavazás (na jó sms nem volt). Soha nem a szépségről volt szó. Azok a gyerekek nyertek, akiknek a rokonai több szavazatot küldtek be. Gondolom senki nem fog pénzt áldozni egy olyan gyerekre, akit nem ismer (a mai világban).
  Cocy07, te meg inkább a személyes hangvételű hozzászólásodat az érintettnek személyesen mond el! Vagy úgy már nem mered??????? :)))))))
  Mi volna, ha én is itt beszélnélek ki titeket? Te (és a családod, aki olvassa) örülnél neki? Mindenkit lehet valamiért sértegetni.
  Legközelebb vegyél egy halom újságot és küld be a szavazatodat arra, aki szerinted megérdemli a nyerést. A többiek szerinted hogyan nyertek???????????????
  Remélem magadba nézel és elgondolkozol a leírtakon.”
 • 17. Györesz78 2009. január 05. 15:13
  „Cocy07

  Igaza van Gyedina76-nak kár veled vitatkozni.
  Meg inkább maradok Gyökér (az jó dolog mert sok ételhez használják), mint egy szenvedő szamár.”
 • 16. igazságosztó 2009. január 05. 15:03
  „Cocy07
  Egy dolgot még mindig nem értek, ha szerinted ez az egész "szutyi" dolog akkor mért foglalkozol vele ennyire.”
 • 15. pille 2009. január 05. 14:55
  „cocy 07!A pici lány nagyon édi! Mégis, mit gondoltál, hogyan, s miként zajlik egy ilyen, s ezekhez hasonló verseny?? Minden mondásnak van igazságtartalma! " Pénz beszél, kutya ugat"!”
 • 14. igazságosztó 2009. január 05. 14:51
  „Cocy07

  Kár a Horváth ikreket letagadnod ők is aranyosak”
 • 13. cocy07 2009. január 05. 14:33
  „Gyökér!!!Kérésedre elmesélem neked,hogy Seres Tamás, Forró Liliána, Korom Natália na ők tényleg szépek!!!! Szerintem, Feleségem és több rokonság szerint is!!!”
 • 12. cocy07 2009. január 05. 14:24
  „Igazságoska, az én fiam már kinőtte az ilyen szutyikat( 4,5 éves), de több ismerősöm aki nevezte a Babáját, 30 szavazattal sem nyert semmit! Na de inkább hagyom azt a sok h...ét vagyis benneteket! halihóóó :)”
 • 11. Györesz78 2009. január 05. 12:43
  „Halihó cory07
  Hát elég szánalmas vagy ha igaz igazságosztó hozzászólása.”
 • 10. igazságosztó 2009. január 05. 01:27
  „Szia cocy07

  A te ikreid nem a PICUR kategóriába veszítettek?
  Miért a HUNCUTKA nyerteseit bántod?”
 • 9. Györesz78 2009. január 04. 23:47
  „cocy00

  1 Nem ismerem a szülőket.Tehát nem is lehet a gyerekem (segítek mert lehet hogy nem éred fel ésszel).
  2 Még mielőtt vádaskodni kezdenél a pénzzel kapcsolatban, én dolgozok és a munkahelyemen a kolégáimmal ( remélem tudod mi az) együtt döntöttük el, hogy kire küldjük el azt a jó pár szavazólapot (előfizetett újságokban volt). Nálunk Petra nyert. Ehhez nem kell se család és főleg nem a család pénze.
  3 "Rondák nyernek Szépek vesztenek" szerintem ezt a véleményedet inkább a 3 első helyezettel (segítség megint:három kategória volt) beszéld meg mert ők a nyertesek.
  4 Hozzászólásaidból ítélve a családot te jól ismered, mért nem beszéled meg velük. Mért bújsz el a cocy név mögé??? Miért itt kell pocskondiáznod őket???
  5 Szerinted ki a legszebb a HUNCUTKÁK közül???”
 • 8. gyedina76 2009. január 04. 22:51
  „Cocy!
  Honnan gondolja, hogy nem ismerem az összetartó családot??? Nem ismer engem, így ne is mondjon véleményt se rólam, se a családomról!!!! Ha pedig a szülőkkel van problémája, akkor azt ne itt teregesse ki, hanem velük beszélje meg SZEMTŐL SZEMBE!!! Vagy ahhoz már intelligencia és gerinc is kellene???? Ha pedig nem az irigység beszél Önből, akkor marad a másik lehetőség... De erre rájöhettem volna a korábbi hsz-éből is... Már bánom, hogy reagáltam a "beszólásokra", kár volt, nem ér célba.....”
 • 7. cocy07 2009. január 04. 22:16
  „Gy. Edina ! Mi is örülünk, h nem tartozik ebbe a családba! :) Mesélhetnék az összetartó családról, de ön sem ismeri, írni bármit lehet! Asszem nem a pénztárca alapján kell egy családot összetartónak nevezni, no és a "kedveskéjék" pedig nem arról híresek. Tény, h minden versenynek ez a vége. Rondák nyernek, szépek vesztenek! Nem vagyok irigy, mert nincs mire! A 3. helyezetjükre, na kössz nem! Meg arra, h bekerült az Anyuci képe az újságba ( csoda, h belefért :) ) Györesz! Tény, h mindenkinek a saját gyermeke a legszebb! No,de ha önnek van gyermeke( vagy a Petrácska az?) és végnézte a fotóalbumot, akkor láthatja, h nem ők a legszebbek! Ugye? Nekem nem kell megtanulni veszíteni"kedveském", én tudok! Bocsi a kislánytól, de végülis nem tehet róla, h ilyenek a szülei! :) Na Csá mindenkinek! No comment :)”
 • 6. Györesz78 2009. január 04. 21:22
  „"Kedves" cocy07
  Szerintem vannak még összetartó családok, de ezt ezek szerint te nem tapasztaltad.
  Sajnálhatod. De ezért nem Petrát és családját kell bántanod. Szerintem néz szét magad körül.
  Ha meg az újságra vagy mérges, akkor vagy ne vedd meg, vagy nekik írj.
  Amúgy meg ha gondolkodnál, tudhatnád, hogy mindenkinek a saját gyereke, unokája a legszebb.(neked is)
  Te is jó légy és tanulj meg veszíteni.”
 • 5. gyedina76 2009. január 04. 21:14
  „Cocy, Qugel! Sajnálattal olvastam, hogy Önöknek is a tipikus magyar mentalitás a jellemző: "Akinek jobb, mint nekem, az egy sz..... alak!" Miért kell irigynek és ebből fakadóan bunkónak lenni???? Minden versenynek ez a vége, vannak akik elől végeznek és nyernek, és vannak, akik nem. Ha valaki jelentkezik egy ilyen versenyre, ezt tudomásul kell vennie!!! Ha meg nem jelentkezett, akkor ne bántsa azokat, akik nyertek! A verseny különben is a gyerekekről szólt, nem a szülőkről, miért kell róluk írni??? Ja, tudom: MERT AZ IRIGYSÉG BESZÉL ÖNÖKBŐL!!!! És miért kell jogtalanul bántani azokat is, akik nem az Önök véleményét osztják???? De nem is írom tovább, mert nem akarok az Önök szintjére süllyedni.... (Szerencsére nem tartozom az Önök csáládjábá....)”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nő a szószéken: Bartha Tiborné a szívekhez szól

Szeged - Egyre több női szolgálattevőről hallani, igaz, van olyan református gyülekezet is, amelyik nem hajlandó női lelkészt választani. Bartha Tiborné közel harminc éve szolgál a szegedi, Kálvin téri templomban. Tovább olvasom