Délmagyar logó

2018. 10. 19. péntek - Nándor 11°C | 22°C Még több cikk.

Babits Mihály Versmondó verseny volt a Vedresben

Babits Mihály Versmondó verseny volt a Vedresben
Szinte valamennyi jelentős nyugatos költőtől hallhatott verset a Babits Mihály versmondó verseny zsűrije, ahol Márton Richárd, a Gábor Dénes tanulója győzött.
Sokéves hagyomány, hogy versmondó versennyel emlékeznek meg a Vedres iskola minden bizonnyal leghíresebb tanáráról. Babits Mihály 1906 és 1908 között a szegedi főreáliskolában latin és magyar nyelvet, valamint retorikát tanított, erre emlékeztek a verseny résztvevői a Szegedi SZC Vedres István Szakgimnáziumának falán lévő Babits-emléktábla megkoszorúzásával.

Szerencsés véletlen folytán a közönség szinte valamennyi jelentős nyugatos költőtől hallhatott verset, melyet a szavalók maguk választhattak. Az első helyezést Márton Richárd szerezte meg (a Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakiskola tanulója; felkészítő tanára Némethné Dr. Balázs Katalin), a második Donka Edina lett (a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola tanulója; felkészítő tanára Kovács Zoltán), a harmadik helyen Galgóczi Vivien végzett (szintén a Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakiskola tanulója; felkészítő tanára Kalmárné Kovács Hedvig).

A zsűri tagjai Angyalné Kovács Anikó, a centrum főigazgató asszonya, Szívós László, a Szegedi Nemzeti Színház művésze és Kálló György, a Vedres István Szakgimnázium nyugalmazott igazgatóhelyettese voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincezren a szegedi emlékek nyomában

Harmincezren a szegedi emlékek nyomában
Harmincezer ember tagja, követője és kedvelője a Facebookon a régi Szegeddel foglalkozó oldalaknak. A legfrissebb csoport Szegedi emlékkereső néven indult, ahol pár napja az Artistára emlékeztek, aki a Kárász utca jellegzetes figurája volt. Tovább olvasom