Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Bábozni, csellózni is lehet az iskolában Mórahalmon

Mórahalom - Néptánc, modern tánc, báb, zongora, hegedű, cselló, fa- és rézfúvósok, gitár, fuvola, ütő, ének – megannyi formában teljesíthetik ki tehetségüket a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a napokban induló új tanévben is.
Az 1992-ben, még zeneiskolaként alakult intézmény kezdetben Kisteleken működött, egy év múlva költözött át a homokháti városba. Rövidesen megalakult a fúvószenekar – még a 40-es években működött leventezenekar néhány egykori tagja is besegített. A csapat azóta szinte minden rendezvényen képviselteti magát – sőt mint archív felvételünkön látszik, a húsvéti locsoláskor sem hagyja otthon hangszereit: dobszóval, muzsikával állított be a kiválasztott lányos házakhoz. A néptánccsoportot és a mazsoretteket is sokan ismerik már a városban és környékén. Erdély több településével, a horvátországi Lovrannal, a szerbiai Horgossal, a Stuttgart melletti Leinfeldennel is együttműködnek.

A fúvószenekar is a művészeti iskolából indult. Fotó: Karnok Csaba
A fúvószenekar is a művészeti iskolából indult.
Fotó: Karnok Csaba

A művészeti iskola 1995 óta önállóan gazdálkodó intézmény, bevétele a tanulólétszám alapján központilag meghatározott normatívából, a térítési és tandíjakból, valamint az eszköz- és hangszerhasználati díjakból származik. Pályázatokkal igyekszik frissíteni, kiegészíteni eszköztárát. Saját épülete nincs, bérli az iskolától a tanításhoz használt helyiségeket – a szakemberek szerint nem a művészképzés, hanem a zene és egyéb művészetek iránti szeretet, befogadóképesség fejlesztése a legfontosabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül a rendőrség a tanévkezdésre

Szeged - A tanévkezdésről tartottak sajtótájékoztatót tegnap délelőtt a Csongrád Megyei… Tovább olvasom