Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Bábszínházi évadnyitó Szegeden – bálnával

Szeged – A bálna szájából mondom el, hogy remélem, nem nyel le minket semmi a most kezdődő évadban – mondta Kövér László bábszínház-igazgató a Pinocchio című produkció díszleteleme előtt állva a szegedi Kövér Béla Bábszínház évadnyitó társulati ülésén.
A körülményekre, a korlátozott anyagi lehetőségekre utalt, és újságcikkekre hivatkozva hangsúlyozta: jó lenne, ha az emberek a helyén kezelnék a bábszínész műfajt. Azt mondta, a bábszínháznak nemcsak élményt kell nyújtania, de nevelnie is kell.

Egy tűt sem lehetett leejteni az Alsóvárosi Kultúrházban a társulat júliusi előadásán, akkora volt az érdeklődés a Mátyás király lakomája iránt. Szeptember 2-án, az iskolakezdés előtti napon tartották A bűvös tűzszerszám bemutatóját – ez az Andersen nyomán született, Galkó Bence rendezte előadás az idei szezon négy nagytermi produkciójának egyike.

Színre viszik még Carlo Collodi Pinocchióját, Vlagyimir Szutyejev Micsoda madár ez? című művét és jövő tavasszal Rumi László A háromágú tölgyfa tündére című játékát. A kamarateremben két előadásos bérletet kínálnak az óvodásoknak. Az egyik várhatóan egy kecskeméti vendégjáték, a Bollár Kótyag és Mámori Nellike nagy találkozása lesz, a másik egy tavaszi, saját előadásuk, A hetvenkedő nyúl. Kövér László kiemelte, nem emelnek a jegy- és bérletárakon. Régi kollégájuk, Vargáné Erzsike korára és egészségi állapotára tekintettel nem folytatja a munkát, viszont két új munkatárssal gyarapodtak, Spergel Anna bábszínésznővel és Fodor Dániel technikussal.

Az igazgató szerint jó lenne, ha bábszínészek is kaphatnának Dömötör-díjat. A szegedi önkormányzat oktatási, kulturális és sportirodájának vezetője, Kardos János elmondta, ezzel a javaslattal nem a városhoz, hanem a kurátorokhoz kell fordulni.

Olvasóink írták

  • 1. embör 2012. szeptember 13. 00:20
    „how awfual ,hogy egész évben ezen kívül semmit sem hallani,,,,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költözik az Informatikatörténeti Múzeum

Előkészítették a szállításra a szegedi Informatikatörténeti Múzeum egyedülálló gyűjteményét. A Szegórában két emeleten 1300 négyzetmétert kapnak. Tovább olvasom