Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Bács-Kiskun megye átadja gyermekotthonait a Szeged-Csanádi Egyházmegyének

Szeged - A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat átadja gyermekotthonait és gyermekvédelmi szakszolgálatát a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, erről pénteken döntött a megyei közgyűlés.
A testület az ülésen többségi szavazással jóváhagyta az önkormányzat és a katolikus egyházmegye közötti, öt évre kötendő szerződést, amelynek értelmében a gyermekotthonokat, az utógondozói ellátást, valamint az ideiglenes hatályú elhelyezést biztosító befogadó otthonokat a továbbiakban az egyházmegye az általa alapított Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Intézmény útján működteti.

A szerződés szerint a megye 2011. december 1-jével térítésmentesen az egyház használatába adja a gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézmények elhelyezésére szolgáló ingatlanokat.

Az egyház vállalta, hogy a csaknem 1200 gyermek ellátását biztosító 159 munkavállalót átveszi, amennyiben azok tovább akarnak dolgozni eddigi munkakörükben.

Bányai Gábor (Fidesz-KDNP), a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: az együttműködés szakmai alapját jelenti, hogy az egyházak egy része ma már olyan modern, európai uniós szabványoknak is megfelelő, akkreditált pedagógiai programtervvel rendelkezik, amely garanciát jelenthet a magas színvonalú feladatellátásra.

Kitért arra: az egyházakat megillető kiegészítő normatíva lehetővé teszi, hogy olyan kötelező, illetve ajánlott munkakörök is létesüljenek, amelyek hiányát az ellenőrző szervek rendre kifogásolták, és amelyekre a megyei önkormányzat nem tudott forrást biztosítani.

A közgyűlés elnöke ismertette a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal szociális és gyámhivatalának véleményét, amelyben arról tájékoztatták az önkormányzatot, hogy a jogszabályok maradéktalan betartása esetén nem emelnek kifogást az átadás ellen.

Olvasóink írták

 • 5. scott1 2011. október 01. 06:05
  „Ezáltal a gyerekek pénzének pártcélokra való felhasználását el is lehet felejteni... pedig volt olyan kunsági pártkatona, akinek ez nem "fapados" életkörülményt biztosított!”
 • 4. deszkás 2011. szeptember 30. 23:09
  „Ezek a feladatok TUTI mindig is voltak és lesznek is sajnos. Úgyhogy fogadd el nyomul az.”
 • 3. TUTI 2011. szeptember 30. 21:18
  „Terez anya! Nem a kurzus nyomul, a feladatok találják meg őket :)
  Ezt te tudhadnád kalkuttai Teréz Anyánk! :):D”
 • 2. cselac 2011. szeptember 30. 21:06
  „Pl. a fának gyökere van. Indiában is.”
 • 1. kalkutta 2011. szeptember 30. 18:04
  „Nyomul a keresztény kurzus! Nem kéne hagynunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legnépszerűbbek a gyermekbérletek

A Szegedi Nemzeti Színházban a 2011/12-es szezonra október 22-éig tart a bérletezés – változatos kínálatból választhat a közönség. Tovább olvasom