Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Bádogbéka és horgolt gyöngy

Csongrád megye - Ajándékot adni és kapni is jó, de amint megbizonyosodhattunk róla, készíteni is nagyszerű érzés. A megyei kormányhivatal fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű ügyfeleinek termékeiből rendezett egész napos adventi segítő vásárt a szegedi megyeházán.
– Eddig fűztem a gyöngyöt, de nagyon megtetszett a horgolása, ezért nyáron Békés megyében azt is megtanultam. Azóta ketten horgolunk gyöngyöt a dóci Bürgés Katalinnal – mutatta a szebbnél szebb gyűrűket, fülbevalókat, karkötőket, nyakláncokat a sándorfalvi Taskovics Ferencné. A művelet gyöngyválogatással kezdődik, fűzéssel folytatódik, majd jöhet a horgolás, az eredmény magáért beszél.


Advent az aulában. Fotó: Karnok Csaba
Advent az aulában. Fotó: Karnok Csaba
A vásárhelyi Pálfi Mihály bádogosként kezdte pályafutását, mígnem öt éve azt a feladatot kapta a szociális foglalkoztatóban, hogy készítsen vízköpőt egy kerti tóhoz. Megcsinálta, a módszer azóta finomodik, jelenleg kétszázféle egyedi szobra van a rugós kerti zenészbékától a rózsán át a szenteltvíztartóig.

A vakok fővárosi állami intézete színes gyertyakölteményeket ajánlott. A balástyai Hopenthalerné Karakó Anikó a tanári pályáról váltott kényszerűségből, most gyöngyfűzés az élete, népi iparművész. Egyedi világában különböző alakú és színű gyöngyök kavarognak színes szalagokkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több pénzt szánnak a vállalkozásoknak

A következő hét évben itthon a vállalkozások beruházásainak jut az uniós fejlesztési források 60 százaléka a 2014-től 2020-ig tartó időszakban. Tovább olvasom