Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Bagi az ügyvezető háza előtt folytatja

Szeged - Folytatja egyszemélyes demonstrációját Bagi Ádám, akinek 13,6 millió forinttal tartozik a Gabona-Komplex Kft. Ezen a héten az ügyvezető igazgató, Kiss Pál Csaba szegedi, petőfitelepi háza előtt követeli a pénzét.
A végsőkig elszánt Bagi Ádám őstermelő, aki egyben a családi gazdálkodók érdekképviseletének, a Csongrád Megyei Agrárirodának is a vezetője. A múlt héten a Gabona-Komplex Kft. röszkei telephelyénél követelte 13 millió 600 ezer forintját, tegnap óta az ügyvezető igazgató, Kiss Pál Csaba szegedi, Zágráb utca 89. számú háza elé állt autójával és táblájával.

A termelő azt a pénzt kéri, amely a felvásárló cégnek leadott búzája ellenértéke. A gabonát tavaly aratás után szállította be a röszkei raktárba, a fizetési határidő pedig idén február 11-én járt le. Eddig csak egy 611 ezer forintos összeget utalt át a cég.

A múlt héten megírtuk: Bagi Ádám nem meggondolatlanul írt alá szerződést a Gabona-Komplexszel, hiszen annak akkori két ügyvezetőjét évtizedek óta ismerte. Egyikük, Kiss Tibor – aki az egyetem címzetes docense is – korábban a Csongrád Megyei Gabonaforgalmi Vállalat igazgatóhelyettese volt. Amikor március végén két, Bács-Kiskun és Békés megyéből származó termelő már tüntetésbe kezdett Röszkén, Kiss Tibor kifizette őket, lapunknak pedig azt nyilatkozta: május 20-áig az utolsó fillérig megadnak minden tartozást. Saját bevallása szerint, amit a Délmagyarországban meg is írtunk, 22 ügyfélnek 110 millió forinttal tartoznak.

Kitartó tüntető Szegeden, a látszólag kihalt ház előtt. Fotó: Miskolczi Róbert
Kitartó tüntető Szegeden, a látszólag kihalt ház előtt.
Fotó: Miskolczi Róbert

Tegnap megtudtuk: Kiss Tibor április 20. óta nem ügyvezetője a cégnek. A napokban elment Bagi Ádámhoz, és bocsánatot kért tőle, de ez a tüntető számára sovány vigasz.

A mostani, immáron egyszemélyes vezető, Kiss Pál Csaba szintén ismert szegedi személyiség. A sors fintora, hogy a demonstráló érdekvédő felesége, Bagi Ádámné – a Csongor téri általános iskola volt igazgatója – a gabonakomplexes főnök mindkét lányát tanította.

Bagi Ádám, a magányos tüntető kis műanyag széket hozott magával, azon üldögél autója és táblája mellett, a Zágráb-Pápai utcai sarokháznál. Fanyar humorral állapítja meg, hogy sejtése szerint a minimum 500 négyzetméteres villa után fizethet majd egy kis ingatlanadót a tulajdonos. Arra a kérdésre, hogyan tudja így az ügyeit intézni, azt válaszolta: – Tele vagyok feszültséggel, a feleségem pedig hetek óta nem alszik. Hétfőn telefonált Kiss Pál Csaba, és arra kért, ne zaklassam...

Kiss Pál Csabát tegnap folyamatosan hívtuk a mobilján, de nem vette fel.

Cégek hálója

Az interneten hozzáférhető nyilvános céginformáció szerint a 2006-ban alapított Gabona-Komplex Kft.-nek 50 százalékban egy monacói cég a tulajdonosa. Képviseletre jogosult: Kiss Pál Csaba. 2007-ben alapítottak egy Unio Gate Kft.-t is, ugyanarra a tevékenységre, az ügyvezető Kiss Pál Csaba, az egyik tulajdonos a felesége, Walla Ingrid. 2009. februári alapítású a 3. cég, a Gabonaunió Kft., ugyanazzal a felállással, de a tagok között már két lányukat is ott találjuk. A Gabona-Komplex monacói tulajdonosának képviselője Jakab Károly ügyvéd, aki egyben a felvásárló cég ügyeiben is eljár. Vele is próbáltuk felvenni a kapcsolatot: előbb felvette a telefonját, majd kérte, egy óra múlva hívjuk, utána azonban már hiába próbálkoztunk.

Olvasóink írták

  • 2. klj_54 2009. május 20. 21:43
    „Beszéljen egy erdésszel, az 50 $-ért agyonlövi...
    Ha így lenne, talán tanulság lenne a többi bitangnak!”
  • 1. maci52 2009. május 20. 19:33
    „Keresztet vethet,gabonakeresztet a lóvéjára.Kutya szájából a kenyeret vissza venni????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyben jóval olcsóbb a sárga pók

Szeged - Rugalmasabb lesz júniustól a szegedi sárga pók. Ha elszállításkor a „tetthelyen" kifizeti a bírság negyedét az autós, nem viszik el a járművét. Tovább olvasom