Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Bajuszparti nem csak férfiaknak

Szeged - Bajszban ismerszik meg a barát! – ezzel a jelmondattal várták a második szegedi bajuszparti és farsang szervezői azokat, akik hetek óta növesztették arcszőrzetüket, hogy aztán az est előtt gondosan megborotválkozzanak, és csak azt hagyják meg, amit állítólag a nők szeretnek, a férfiak pedig irigyelnek.
– Lesznek izmos pasik? – kérdezte az első benyomásra sokat adó barátnőm a Grand Café kapujában pénteken este.

– Talán. De szőrösek mindenképp – válaszoltam. A második bajuszpartira tartottunk. A Grand Café stábja és törzsvendégei tavaly azzal a céllal szervezték az elsőt, hogy a manapság mellőzött és háttérbe szorított arcszőrzet hajdan volt dicsőségét visszaállítsák. Egy estére biztosan sikerült, péntek éjjel ízelítőt kaphattunk a leggyakoribb és legnépszerűbb bajusztípusokból: volt sűrű fekete és gyér vörös, természetes és festett, valódi és jelmezkölcsönzős álszőrzet. A partizók nem csak egyszerűen hagyták nőni: mesteri alkotásokat hoztak létre arcszőrzetükből, melyhez egyébként a mindennapokban csupasz arcú férfiak is könnyen hozzászokhatnak, mert gyors közvélemény-kutatásunk szerint a szőr nem szúr.

A legegyénibb bajusz viselőjének Szőke Pétert (balról) választották a második bajuszbulin Fotó: Segesvári Csaba

Ötven bajuszos egy helyen

Az esten díjazták a legötletesebb jelmezt, illetve a legegyénibb bajuszt: előbbit Katz Olivér Joker-jelmeze, utóbbit pedig Szőke Péter arcszőrzete érdemelte ki. Tóth Péter Zoltán, az est egyik szervezője szerint az idei bajuszbálon legalább kétszer annyian voltak, mint a tavalyin, ez most mintegy százötven embert jelentett, akiknek körülbelül a harmada rendelkezett bajusszal. A sikerre való tekintettel jövőre is lesz Szegeden bajuszparti, a hét végén pedig a fővárosban rendeznek bajuszhónapzáró bulit, a február ugyanis állítólag a nemzetközi bajuszhónap.

– A bajusz univerzális érték, senki nem sajátíthatja ki. Mindenkinek kötelező legalább évente egyszer bajuszt növeszteni. Ez nemcsak egy viselet, hanem egy életérzés – fogalmazta meg a rendezvény lényegét az egyik résztvevő.

– A bajuszparti arra való, hogy a nők felülmúlják azokat a férfiakat, akiket egész évben becsmérelnek, és megmutassák, hogy egy nő sokkal jobb férfi tud lenni – ezt már egy nőtől hallottuk, aki szempillaspirállal rajzolt félhomályban meglepően élethű bajuszt a szája fölé.

A partinak nem voltak szigorú szabályai, volt, akit műfülszőrrel is beengedtek. Azok pedig, akik nem tudták teljesíteni az elvárt szőrhosszt – mert például a munkahelyük nem borostabarát, vagy mert egyszerűen lánynak születtek, és még egy ilyen alkalommal is ragaszkodtak a nőies külsőhöz – jelmezt öltöttek. Itt bulizott Joker és Méregcsók, Bergendy Péter, Pissy, a keményebb patkánylány a Macskafogóból és Jack Sparrow kalózkapitány. És persze voltak izmos pasik is.

Kalmár imidzséhez hozzá tartozik

– Az imidzsemhez hozzá tartozik – mondta bajuszáról Kalmár Ferenc önkormányzati képviselő, aki a partin ugyan nem vett részt, de azt elmondta: azóta van bajusza, amióta először kinőtt. A seregben egyszer ugyan meg kellett válnia tőle, de amint lehetett, visszanövesztette. Az arcszőrzetet kéthetente gondozni kell, ezt ritkán fodrász végzi, többnyire azonban ő maga.

Még több kép a buliról: honlapunk Partyfotó menüpontja alatt.

Olvasóink írták

 • 8. ka 2008. február 25. 23:10
  „franzis, farsang a farsangi szezon után? hát ez tényleg felháborító!
  és azt is utálom, amikor még január 31-én is boldog újéveznek. :)”
 • 7. mgabor 2008. február 25. 22:07
  „A jelmezbál túl hosszú lett volna, nem fért volna a plakátra.”
 • 6. Franzis 2008. február 25. 21:40
  „Sziasztok,
  a farsangnak hamvazoszerdan vege lett. miota van farsang ezutan?
  Ilyent meg nem hallottam, hogy farsangolnak farsang vege utan, miota divat ez?”
 • 5. okotscha 2008. február 25. 19:16
  „igen-igen! még ilyet jövőre is!!! maximum respect a szervezőknek!”
 • 4. humi 2008. február 25. 17:47
  „Így van végre egy ötletes buli ! Fő a vidámság szerintem is!
  Pont a sombrero - s arcnak hiányzik a bajsza ! Hát ez érdekes! Vagy le esett?”
 • 3. kipkop 2008. február 25. 16:23
  „Öröm aképeket nézni, lehet ezért nem ír ide senki mert ezt nem lehet szidni, igazad van juljim csupa öröm.
  Tudja valaki, hogy Pesten is ilyen lesz mint a mit ezek a képek mutatnak???? mert akkor elmegyek oda, hamár ezt kihagytam.”
 • 2. pertu 2008. február 25. 12:00
  „Engem érdekelne ki írta a cikket. Miért nem írta alá az újságíró???????”
 • 1. juljim 2008. február 25. 07:02
  „Végre egy olyan hír, beszámoló, ami nem arról szól, hogy ki lopott, milyen és mekkora balest történt! Tele van élettel, vidámsággal, és erről kell szóljon az életünk! Hajrá a szervezőknek, még sok ilyen vidámsággal telinek mutatkozó dolgot találjanak ki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliók csúsznak le a kormorán torkán

Szeged - Ökológiai katasztrófával fenyeget Európa-szerte a kormoránok elszaporodása. A védett madár… Tovább olvasom