Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Bakaiék panasza

Mind a két feljelentő panasszal élt a rendőrség határozata ellen: továbbra is fenntartják, Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója nemzeti jelképet sértett a Himnusz egy sorának átköltésével.
– Nem változott a véleményem, szerintem a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, Székhelyi József megsértette a nemzeti jelképnek számító Himnuszt. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a múlt héten értesített, hogy az ügyben bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást, amivel nem értek egyet. Tegnap az ügyészséghez fordultam, és panasszal éltem a nyomozást megszüntető határozat ellen – nyilatkozta lapunknak Bakai Csaba, az Együtt Szegedért Egyesület civil szervezet elnöke, helyi önkormányzati képviselő. Azt is elmondta, nem ismeri azt a debreceni férfit, aki szintén feljelentette a színház igazgatóját. Bakai fontosnak tartotta megjegyezni, szerinte nemcsak őt, hanem rajta kívül még nagyon sok magyart megbántott Székhelyi József.

Mint azt hétfőn megírtuk, a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Székhelyi-ügyben. A színházigazgató az SZDSZ Szegeden tartott kongresszusán, március 19-én elmondott beszédében (pamfletjében) – Orbán Viktor volt miniszterelnökre, a Fidesz-MPSZ elnökére utalva – kijelentette: „Ő maga pedig, mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni – mindenhová."

A rendőrség a körülményeket mérlegelve elfogadta a színházigazgató érvelését, miszerint pamfletet írt.

A panaszokat a Szegedi Városi Ügyészség várhatóan már a jövő héten elbírálja. Mint azt a rendőrségi szóvivő korábban elmondta, a nyomozás alatt a rendőrség és az ügyészség folyamatosan konzultált, így valószínűleg az ügyészség a rendőrség álláspontját és indokait elfogadva elutasítja a fellebbezéseket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész utak a belvárosban

A tervek szerint halad a négy útépítőcég Szeged útjain, ám sok esetben meggyűlik a bajuk a hőséggel,… Tovább olvasom