Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Bakay mellett nem jó lakni

Gyalogszerrel porfelhőben lehet közlekedni a szegedi Bakay Nándor utcán és környékén. Járművel meg szinte sehogy: a térkép nem segít, a táblák félrevezetnek. A városüzemeltetési irodán megígérték, megvizsgálják ezt a labirintust. Az építők tartják a határidőket, az útlezárásokat nyár végéig el kell viselnünk.
Tábla, pózna, gödör, munkás nem akadály a Bakay utcán. Fotó: Segesvári Csaba
A Bakay Nándor utca csatornázói a Boros József utcai oldallal elkészültek, szeptemberig már csak az úttestet kell helyreállítaniuk. Addig is zárva marad a Bakay Nándor és Boros József utca kereszteződése, csak a gyufagyárhoz közlekedő teherautók járhatnak. A kereszteződésben felmarták a burkolatot, autógumira veszélyes csatornatetők ágaskodnak. Ráadásul tegnap sárga pózna is figyelmeztetett, nyitva a csatorna aknája, dolgoznak benne.

Az összefirkált tábla hiába jelzi, hogy mindkét oldalról behajtani tilos, fölötte felirat, hogy az üzletek bejárata a körforgalom felől. Nem számít, a céltudatos autósok hajtanak egyenesen tovább a Bakay Nándor utcán. A körforgalomtól is be lehet kanyarodni az utcába, igaz, csak néhány száz métert lehet megtenni. Tovább zsákutca, de ezt a körforgalomban nem jelzi semmi. Aki nem erre akart jönni, kerülhet a két kis mellékutca felé, ha időben fékez, de teherkocsival nagy mutatvány innen kikecmeregni.

A környékbeliek és az okmányiroda ügyfelei lassan hozzászoktak, hogy a Huszár és a Fűrész utcáról nem hajthatnak ki a Bakayra. A másik oldalon viszont egyre nagyobb káosz uralkodik. A polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodáján megtudtuk, a Vasas Szent Péter utcán feltornyozott homokhegyek a négy-öt méter mélyen futó csatorna alapjához szükségesek. Az építkezés ütemesen halad, utcáról utcára rákötik a csatornákat a gerincvezetékre. Lezárták a Vasas Szent Péter, valamint a Teréz utca Cserzy Mihály és Bakay Nándor utca közti szakaszát – de csak elméletileg. Az autósok változatlanul ki-be járnak. Az utcák végén aztán rágázolnak a homokrakásra, úgy evickélnek kifelé. A Cserzy Mihály utca felé hiába próbálkoznak, a piac felé vezető oldal járhatatlan. Sóder- és homokrakás mutatja: még mindig nem készült el a közműcsere.

Ha mindezt jól mutatnák a táblák, akkor is ember legyen a talpán, aki a nagy felfordulásban elsőre megtalálja úti célját. De a mellékutcák jelzései tovább keserítik a közlekedők életét. A Csemegi utca Vasas Szent Péter utcai sarkán behajtani tilosba ütközünk. Érthetetlen, miért csak erről az oldalról, hisz pont az utca másik felét építik. Alatta terelőnyilak biztatnak, haladjunk tovább jobbra. Befordulunk, ám a Csemegi utca Teréz utcai sarkán rosszabb a helyzet. Itt már mindkét oldalról behajtani tilos a Bakay Nándor felé, a nyilak pedig visznek tovább jobbra. És ahogy befordulunk, zsákutcatáblába ütközünk, és zsákutcába jutunk.
A városüzemeltetési irodán megígérték, megvizsgálják ezt a labirintust. Az építők tartják a határidőket, az útlezárásokat nyár végéig el kell viselnünk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszközgyűlés Szeged napján

Szeged városi rangra emelésének évfordulója alkalmából díszközgyűlést tartottak tegnap a városházán.… Tovább olvasom