Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Baki az NFÜ pályázatában

Szeged - A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség helyi szervezete a megoldókulcsot is kiküldte csütörtökön a fiatal vállalkozókat segítő pályázatához. Két szegedi lány méltatlannak tartja a helyzetet.
– Külföldi ötlet alapján a világpiacon nem található termék gyártásába szeretnék belefogni. Az ehhez szükséges gép és helyiség bérléséhez, anyagvásárláshoz, munkabérhez pályáztam meg a fiatal vállalkozókat segítő TÁMOP 2.3.6. számú támogatást. Már beküldtem az anyagokat. Csütörtök délután e-mailben elküldték a megoldókulcsot – panaszolta egy szegedi pályázó. A fiatal lány nem tudta mire vélni a küldeményt, felhívta a koordináló céget, ahol azt mondták neki, nagyon kevés pályázat érkezett, ösztönzésül küldték ki ezt a kitöltési útmutatót. A másik szegedi pályázó megújuló energiaforrások egy fajtájának népszerűsítéséhez bemutatóteremre és anyagbeszerzésre pályázott. Ő is beadta már a tervezetét a megfelelő számításokkal. Pénteken együtt hívtuk fel a szervezőt, aki technikai hibára hivatkozott, és hogy kiküldtek egy olyan e-mailt is, amit nem kellett volna. Nem számítják bele az értékelésbe, de ettől függetlenül érdemes átnézni a kitöltött adatlapot, mert a következő körben még fontos lesz. Oda mind az 1500-1600 jelentkezőt behívják.

A lányok azt sérelmezik, hogy sokat dolgoztak a pályázattal, hiába. Ráadásul tavasszal hirdették meg, és úgy volt, hogy már novemberben kiosztják a pénzeket. Ehelyett még a pályázati körök sem zárultak le; egy csomó e-mailt kaptak, folyamatosan változtak a határidők. A tájékoztatón látták, hogy kis túlzással volt, aki írni-olvasni sem tudott, vagyis ez a második szűrő kirostálta volna már az eleve alkalmatlanokat. Azon viccelődtek, hogy talán ez is egy teszt, mert az a fiatal vállalkozó, aki ebben a fejetlenségben talpon marad, bárhol megállja a helyét.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség helyi részlege, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség fiatal vállalkozókat segítő négylépcsős pályázatát a Budapesti Politechnikum Alapítvány által vezetett konzorcium koordinálja. A szegedi fiatalok egy korábbi tájékoztatón megtudták, a kiválasztott 500 fiatal vállalkozó részt vehet egy két hónapos vállalkozói képzésen, majd 270 nyertes az üzleti terv alapján 3–6 millió forintos uniós támogatásban részesül.

A BPA vezette konzorcium kérdésünkre elküldte az azóta a honlapjukon nyilvánosságra hozott közleményt. Abban az szerepel, hogy technikai hiba miatt a jelentkezési adatlap értékelési módszertana is elérhetővé vált a pályázók számára. Azért, hogy egyenlő eséllyel pályázzanak az indulók, az adatlapot nem értékelik. A kompetenciamérésre minden pályázót behívnak, aki az első körben regisztrált.

Véleményét ossza meg velünk a Facebookon!


Olvasóink írták

 • 6. florian72 2013. november 17. 11:02
  „Az egész pályázat ósdi egy nagy kamu !Ha van is pénz akkor az már a haveroknál van vagy lesz .Írtam már egyszer ,miért nem kkv adó csökkenést hajtannak végre ?,akkor mindenki jól járna, ja hogy nem ez a cél !
  Mire pályázzon a vállakózó a nem létező keresletre?”
 • 5. X_Y 2013. november 16. 18:26
  „Nem bízzák a véletlenre hogy ki nyeri a pályázatokat...”
 • 4. Commander-V2 2013. november 16. 14:55
  „A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik vezetője az a Csepregi Nándor, aki a fideszes, bukott polgármester-jelölt B. Nagy László kampányát irányította, mint tudjuk sikertelenül. Milliárdokat osztó szervezet vezetőjének persze bevált, mint látjuk az NFÜ dolgait. :D”
 • 3. NP1 2013. november 16. 12:05
  „2. _csutak_ 2013.11.16. 11:41

  A megoldókulcs kiküldése tényleg pipogyaság, de az, hogy novemberben még a pályáztatás elején tartanak az rendszerhiba.”
 • 2. _csutak_ 2013. november 16. 11:41
  „Ez a primitív pipogyaság fidesz független!
  Ez az ügyintéző középszer hozzáértéséről szól.”
 • 1. Commander-V2 2013. november 16. 11:11
  „Fidesz "profizmushoz" hasonló dolgok mennek itt is, úgy tűnik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reneszánszát éli Dávid király hangszere

Agne Keblyte koncertjével kezdődik az idei nemzetközi viadal. Weninger Richárd emlékére rendezik meg a november 28-án kezdődő III. Szegedi Nemzetközi Hárfaversenyt Tovább olvasom