Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Bakondi: 2011 a bajok megelőzésének éve

Szeged - Ma Magyarországon a hatóságok nem tudják, hogy milyen veszélyes szállítmányok haladnak végig a Dunán, vasúton és a közutakon, csak akkor derül ki, mit visznek át rajtunk, ha baj történik. Ezen változtatni kell – mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.
A Csongrád megyei évértékelő állománygyűlés után, Magyar Anna közgyűlési elnökkel közösen tartott megyeházi tájékoztatóján szó volt arról, hogy a tavaly nyári borsodi árvíz, a West Balkánban történt baleset és a vörösiszap-ömlés is rámutatott egy-egy megoldatlan jogi helyzetre, a rendes állami felügyelet és szerepvállalás hiányára. Az árvíz idején nyolcvannál is több önkormányzat védekezett külön-külön, miközben szakértelmük, eszközük, pénzük nem volt rá. A veszélyhelyzetben központi irányításra van szükség, a tömegrendezvények biztonsága fozokottabb hatósági ellenőrzéssel garantálható, ugyanez a feladat az ipari üzemeknél is. Bakondi azt mondta, 2011 a megelőzés éve lesz: a gátépítés mellett a jogi anomáliák tisztázása is elkezdődik. Emlékeztetett arra is, hogy az állam évek óta milliárdokat költ megrongálódott házak helyreállítására, miközben az öngondoskodó állampolgároknak, akiknek van biztosításuk, gyakran nem térül meg a káruk, mert partfalomlásra, belvízre nem fizetnek a társaságok. Ez ügyben tárgyalnak a biztosítókkal, de megoldást egy törvénymódosítás hozhat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalog a havas utcákon: csúszkálás és lezúduló hó

Nem veszélytelen gyalogosan járkálni a hóban: az elcsúszás veszélye mellett bármikor a nyakunkba omolhat az ágakon, háztetőkön felhalmozódott hó. Tovább olvasom