Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Baleset a Belvárosi híd szegedi lábánál: a motoros volt a hibás

Szeged – Nem vette észre a piros lámpát a motoros, behajtott a kereszteződésbe a Belvárosi híd szegedi lábánál, ahol elütötte a szabályosan közlekedő Mercedes.
15:06 – A motoros a Belvárosi hídon a belső sávban közlekedett Újszegedről Szeged felé. A jelzőlámpa működött, az egyenesen haladóknak piros volt, ám ezt nem vette észre, és behajtott a kereszteződésbe. Ekkor ütközött a hídra szabályosan felkanyarodó Mercedesszel, amelynek átesett a motorháztetején. A figyelmetlen motoros könnyű sérüléseket szenvedett – mondta honlapunknak Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.


Korábban írtuk:
A lámpa valószínűleg működött, ám ezt az információt még nem sikerült megerősítenünk. Szerencsére a motoros nem sérült meg súlyosan, és a helyszínelés sem járt lezárással csak forgalomtorlódással. Ez azonban azt jelentette, hogy a Belvárosi hídon araszoló kocsisor vége átért Újszegedre.

Baleset a Belvárosi híd lábánál. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. ivivan 2012. augusztus 16. 09:04
  „61. CsImre

  Én tudom mi a különbség a kikerülés és az előzés között. Remélem mindenki más is tudja és azt is tudja, hogy motorral csak kikerülni szabad a kocsisort jobbról, jobbról előzni tilos. Ebből következően, amikor az autós az út jobb szélére húzódok, akkor nem üthet el egy motorost / kerékpárost sem, hiszen egyszerűen nem lehet mellett egyik sem!”
 • 61. CsImre 2012. augusztus 15. 23:18
  „45. iviva:

  Az előzés és a kikerülés között van különbség, miként az álló, és a mozgó kocsisor között is. Szerintem nézz utána ennek, mielőtt lehülyéznél mindenkit.”
 • 60. nurmi 2012. augusztus 15. 20:11
  „Elnézést, hogy én is közbeszólok, de hazánkban tudtommal jobbratartási kötelezettség érvényes még a többsávos utakon is, emiatt életszerű, ha egy autós a sávjában jobbra tart. Különösen hasznos ez, ha a forgalmi okból történő megállás közben egy megkülönböztető jelzést használó jármű érkezik és valahogy el kellene engedni.”
 • 59. ivivan 2012. augusztus 15. 16:42
  „58. dendri

  "Ha jogos önvédelem lenne, behúzódna a felezővonal mellé"

  Ha ezt teszed, akkor szűk úton tuti lesz egy motoros, aki úgy gondolja, hogy elég a hely, a tükör meg nem számít. Mint említettem, történt már velem ilyen. Ezért célszerűbb minél közelebb állni a padkához, hogy még csak eszébe se jusson és előzzön inkább balról...

  Ha te letörnéd a tükrömet megállnál és kifizetnéd? Most őszinte választ várok...”
 • 58. dendri 2012. augusztus 15. 16:34
  „49. ivivan

  Jogos önvédelem? Ha jogos önvédelem lenne, behúzódna a felezővonal mellé, hogy jobb oldalról elég helyet hagyjon nekem. De mivel jobbra húzódik, ezért egyértelmű hogy a bicajos szivatása a célja. Ha hagyott volna nekem helyet, hamarabb szabadult volna, de ha szándékosan szivat, akkor bizony szokjon hozzá, hogy hátrányba kerül ahhoz képest, mintha nem szivatott volna.”
 • 57. bömi 2012. augusztus 15. 16:30
  „Ennyi dedost aki itt van te jó ég.Ezek után nem is csodálkozom semmin.”
 • 56. atomboy 2012. augusztus 15. 15:33
  „55. ivivan
  Nincs robogom...”
 • 55. ivivan 2012. augusztus 15. 15:01
  „54. atomboy

  Mert szeretnéd, ha a robogód kipufogóját átvezetnék a bukósisakodon?”
 • 54. atomboy 2012. augusztus 15. 14:39
  „34. lj510126
  Majd visszaterhetunk erre, ha a kocsid kipufogjat bevezetik az utasteredbe.”
 • 53. Krampampuli 2012. augusztus 15. 13:59
  „Na mennek a szakértések :) Nem a KRESZ-t nem ismerte hanem figyelmetlen volt....”
 • 52. szegedifiú 2012. augusztus 15. 13:33
  „44.
  "kresszt" helyesen: kreszt
  "szemben,de viszont" vagy de, vagy viszont
  Úgy tűnik, úgy motorozol, ahogy helyesen írsz (gyengén).
  Én a Mercis hölgyet sajnálom, Dr. K.M. matematikust (vállalkozó). Egy élet munkája az autója és egy felelőtlen motoros miatt most szaladgálhat a szervizbe, nem beszélve az értékcsökkenésről!”
 • 51. KIP001 2012. augusztus 15. 13:28
  „Nagy kár, hogy az összes KRESZ szakértő a gép előtt ül és nem vezet...mennyivel kevesebb lenne a baleset, ha sutba vágnátok a klaviatúrát és kormányt ragadnátok... :)”
 • 50. geza 2012. augusztus 15. 13:08
  „#34 Szabályt is szegsz a kiváló magatartásoddal (ez mind tilos a Kresz szerint)

  Zavarás: olyan magatartás, amellyel valaki más közlekedését nehezíti, a közlekedés más résztvevőjét megijeszti, neki kényelmetlenséget vagy kellemetlenséget okoz, magatartásával figyelmét elvonja vagy indokolatlanul leköti.

  Akadályozás: ha valaki a közlekedés más résztvev?jét a szándéka szerinti menetében, mozgásában, továbbjutásában gátolja, hátráltatja, a célzattól eltér? közlekedési magatartásra (pl. fékezésre vagy irányváltoztatásra) kényszeríti.

  Veszélyeztetés: ha valaki a közlekedés más résztvev?it kár, baleset bekövetkezésének, a személy- és vagyonbiztonság sérelmének a lehet?ségébe sodorja.”
 • 49. ivivan 2012. augusztus 15. 13:04
  „47. geza

  Nagyon köszönöm, hogy idézted. Kiemelném a lényeget: "forgalmi okból meg kell állniuk". Tehát csak akkor mehet el mellette a motoros, ha az autó _áll_! Ha mozog, akkor ez életveszélyes és még tilos is!
  Ezt nagyon jó lenne a motorosok és kerékpárosok eszébe vésni, mert hajlamosak úgy érteni, hogy innentől szabad nekik jobbról előzni, holott dehogy szabad!

  48. dendri

  "Az ilyen pofátlanokat szoktam én olyankor balról kikerülni"

  Szuper, de utána miért kell beállni elé? Alapvetően balról menj el mellette, ha ott elférsz. Mindenképpen ott biztonságosabb! Ráadásul nagyon jogos önvédelem az autósok részéről ez a módszer, mivel a motorosok akkor is előre mennek, ha igazából nincs ott annyi hely - aztán viszik a jobb oldali tükröt majd "elfelejtenek" megállni, hogy rendezzék a számlát. Márpedig egy színrefújt tükör több százezer forint is lehet... Sajnos történt már velem ilyen - igaz, Pesten és nem Szegeden.”
 • 48. dendri 2012. augusztus 15. 12:30
  „34. lj510126
  Az ilyen pofátlanokat szoktam én olyankor balról kikerülni, majd beállni eléjük. Ha te szándékosan hátráltatni akarsz engem, akkor ezt én is megtehetem. Nemdebár?”
 • 47. geza 2012. augusztus 15. 12:15
  „#45
  Az R. 36. §-a a következő (12) bekezdéssel egészül ki:
  ,,(12) Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állniuk - előre sorolás céljából -, kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha
  a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
  b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák."”
 • 46. fer981 2012. augusztus 15. 11:38
  „Nem értem, miért kell ezt annyira felfújni, mindenki ír mindent, holott semmi nem történt, azon kívül, hogy koccant 1 motoros. Naponta többször látom, hogy piroson mennek át az autósok, a záróvonalat úgy lépik át, mintha ott se lett volna. Örüljünk, hogy nem sérült meg senki komolyan, a vétkes levonta a tanulságot, és ennyi. Mellesleg az autósok okozzák a legtöbb balesetet.”
 • 45. ivivan 2012. augusztus 15. 11:29
  „43. geza

  "Majd ha véletlen nem látod a motor/kerékpárost és úgy húzódsz le ezzel balesetet okozva majd gondolkodj."

  Figyelem: jobbról előzni motorral, kerékpárral és minden más eszközzel is tilos! És emelett még bazi életveszélyes is! Szóval normális közlekedő nem előz jobbról, a többinek tilos!

  Emellett azért én meggondolnám, hogy leverem-e az autó tökrét - bár talán a biztosító fizet a delikvens helyett.”
 • 44. diesel88 2012. augusztus 15. 10:34
  „Igen sokan írnak mindent és 4éve motorozok,betartom a kresszt nem hibáztam még.A kocsisok is néha bunkók a motorosokkal szemben,de viszont a motorosok is legközelebb jobban figyelek majd és mindenki ezt tegye sziasztok”
 • 43. geza 2012. augusztus 15. 09:52
  „#34 Csak le ne rugják a tükrödet egyszer. Tahó egy magatartás ne is haragudj. Majd ha véletlen nem látod a motor/kerékpárost és úgy húzódsz le ezzel balesetet okozva majd gondolkodj.”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormos Tibor: Mostanában nem lesz tanuszoda és kutyafuttató Újszegeden

Felújítják-e a Közép Kikötő sort? Mi lesz a bicikliutakkal és lesznek-e nyilvános wc-k a ligetben? Olvasóink kérdeztek Kormos Tibor Újszeged 12 vk. önkormányzati képviselőjétől. Tovább olvasom