Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Baleset a Szabadkai úton - a vétkes sofőr olajra lépett

Szeged - Feltehetőleg ittas volt az a szegedi férfi, aki balestet okozott csütörtök délután a Szabadkai úton. A cserbenhagyó autóját hátrahagyva, káromkodva menekült.
– A városból kifelé tartottam a Szabadkai úton, amikor a Szabó János utcánál jobbról belém hajtott az a kék autó – mutatott a csütörtök délutáni baleset helyszínén egy rommá tört VW Ventóra a vétlen áldozat. Két autó karambolozott a vasúti átjáró után: a vétlen VW Sharan vezetőjének nem adta meg az elsőbbséget a zenét ordíttató VW Vento sofőrje.

– Az ütközés után a kék autós még megpróbálta beindítani a kocsiját. Amikor ez nem sikerült, kiszállt, káromkodott, majd az ajtót bevágva elsétált. A közeli házból kijövő asszony szerint a balestetet okozó férfi szó szerint dülöngélt – mondta az ütközéstől megrémült vétlen sofőr. Az ő járműve könnyebben sérült, a károkozó cserbenhagyóé viszont totálkárosra tört. Mivel a két jármű teljes szélességében elfoglalta a Szabadkai utat, órákra leállt a Szegedről kifelé és a városba befelé közlekedő buszforgalom. A 76-os utasait a műjégpályánál leszállították. Az autók a környező utcákban próbáltak egérutat találni, de rövid idő alatt bedugult a Dettre János–Ötház utca.

Egy évet is kaphat a cserbenhagyó. A KRESZ megállási kötelezettséget ír elő a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője számára. Aki ezt elmulasztja, a büntető törvénykönyv szerint vétséget követ el, és akár egy év börtönt is kaphat.

A sofőr ment, a Vento maradt. Fotó: Segesvári Csaba
A sofőr ment, a Vento maradt.
Fotó: Segesvári Csaba

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Szakács Eszter színésznő

A Jászai Mari-díjas művészt 72 éves korában csütörtökön hajnalban érte a halál. Szegeden is… Tovább olvasom