Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Baleset és káosz után - megindult a forgalom az M5-ösön Szeged felé

Szeged – Több mint három és fél órányi várakozás után lassan megindul a forgalom az M5-ösön: egy helyszínelő rendőrautóba rohantak bele.
Baleset, teljes útlezárás, káosz az M5-ösön Szeged felé. Fotó: MTI/Donka Ferenc (galéria)

22:35 - Sikerült megtisztítani az autópálya belső sávját, így egy sávon megindulhat a forgalom az M5-ösön a kisteleki kihajtónál - tudtuk meg a rendőrségi szóvivőtől.

Mivel több kilométeres kocsisor torlódott fel, így várhatóan időbe telik, míg mindenki el tud indulni. A rendőrség kéri, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!

22:02 Tart a helyszíni szemle, a műszaki mentés és a pályatest takarítása az M5-ös sztráda Szeged felé vezető oldalán, emiatt továbbra is teljes pályazár van érvényben. - Amint biztonságosan megoldható, a rendőrség egy sávon megindítja a forgalmat - tudtuk meg Szenti Szabolcstól.

Addig a rendőrök a kiskunfélegyházi kihajtónál leterelik az autópálya forgalmát. Intézkedtek arra is, hogy a feltorlódott kocsisor biztonságosan visszafordulhat. A kiskunfélegyházi kihajtónál rendőrök segítik az autósokat a kijutásban.

Egy másik olvasónk ezt tapasztalja

"Több mint 2 órája állunk. Csecsemők ülnek a gépkocsikban, nekem kölyök kutyám van az autóban. A külföldiek megágyaztak a kocsik mögött... Hír csak önöktől... Köszönjük! Senki sem mond és kérdez semmit. Hogy van-e étel, ital mondjuk a babáknak. Meddig tarthat meg? És persze most is van, aki előz a leallósávban!"

21:37 Közben kiderült az is, a roncsok elfoglalták mind a két sávot és a leállósávot is, és eddig tartott a sötétben a takarítás. Lassan fél pályán megindulhat a forgalom a „rendes irányba."

21:32 Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő elmondta, még tart az oltás, emiatt nem tudnak senkit sem elengedni. Igaz, hogy a rendőrautó már nem ég, de még robbanásveszélyes a helyszín, ezért nem engedik el az autókat. Hamarosan visszafordítják a feltorlódott járműveket. A rendőrök a félegyházi lehajtónál leterelnek mindenkit a sztrádáról.

20:54 Olvasó-tudósítónk lassan másfél órája áll az autópályán úgy, hogy a tűzoltók már eloltották a tüzet. A rendőrség most helyszínel, a tűzoltó negyven perc után ért a helyszínre. A sort nem fordítják vissza, olvasónk szerint káosz van, semmi nem történik. Az autópálya-felügyelet semmiről nem tájékoztatja az ott rekedteket.

Baleset, teljes útlezárás, káosz az M5-ösön Szeged felé. Fotó: MTI/Donka Ferenc (galéria)


Korábban írtuk:
Két személyautó ütközött az M5-ös autópályán a kisteleki kihajtó közelében augusztus 18-án este. A balesetben senki sem sérült meg. A helyszínre érkező rendőrautó megkülönböztető fényjelzést használva a külső forgalmi sávban állt meg. Ezt nem vette észre egy terepjáró sofőrje és hátulról nekiütközött a szolgálati autónak, ami kigyulladt. Személyi sérülés nem történt.

Az autópályát Szeged irányába a rendőrség lezárta.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. anya5353 2013. augusztus 21. 16:45
  „Sajnos a muszáj-t pontos j-vel kell írni. A másikban is van hiba, azt gondoltam, hogy elütés...de ez nem lehet az!

  Ki is áll és mivel hadilábon?”
 • 37. 107 2013. augusztus 20. 22:04
  „Látom, az olvasással is hadilábon "állunk", ha már egy egyszerű összetett mondat megértése is nehézséget okoz. Így mit is várjunk...”
 • 36. xatyx 2013. augusztus 20. 21:50
  „Ajánlom pár hozzászóló figyelmébe eme kis szösszenetet:

  http://www.youtube.com/watch?v=AArr8gObS3A”
 • 35. anya5353 2013. augusztus 20. 20:30
  „Nem szoktam kritizálni.
  De ez a hangnem és stílus, amivel 107 megnyilvánult, szerintem felháborító, és elgondolkodtató, főleg, ha ő rendőr.
  A sérülteket nagyon sajnálom, minden baleset elborzaszt, mert értelmetlennek gondolom.
  Csak az tudja, hogyan történt, aki a helyzetben volt.”
 • 34. anya5353 2013. augusztus 20. 17:53
  „107!
  NEm vagyok begyepesedett.
  A "muszály"-t hogy ütötted "el"?????!!!”
 • 33. nanenáné 2013. augusztus 20. 14:03
  „Kedves 107! Csak egy dolog vigasztaljon. Az itt kritizálók a saját munkájukban mind tökéletesek ! Mindig topon vannak, soha sem tévednek. Ja és ha betörnek hozzájuk, ellopják az autójukat, megtámadják a gyereküket az utcán, vagy csak egyszerűen aludni szeretnének miközben pár részeg hőbörög az ablakuk alatt tuti nem rendőrért kiáltanak.....”
 • 32. evi1979 2013. augusztus 19. 22:09
  „107 igazad van! Sajnos M.o-on hatalmas a rendőr gyűlölet! Alig várják, hogy beszólogathassanak a sok HOZZÁÉRTŐK! Némelyik olyan szánalmas, a férjem mindig azt mondja, nem érdemes az ilyeneknek még válaszolni se. Ezeket még a halál sem hatja meg! A magyar rendőrök ezt a hozzáállást érdemlik, elszomorító!!”
 • 31. Hubi 2013. augusztus 19. 21:32
  „Ez jellemző,végre egy hozzáértő aki benne van a dolgok működésében és leírja részletesen,hogy mi mivel is jár egy ilyen intézkedésnél,erre még bele is kötnek.Nyilván ők az örök elégedetlenek.Én azt mondom,inkább egy üres rendőrautóba hajtson egy ilyen állat,mint egy olyanba amiben ne adj isten éppen gyerekkel várakoznak.”
 • 30. MarcusPhoenix 2013. augusztus 19. 18:37
  „Ahogy olvasom a hozzászólásokat, megdöbbent az emberek tájékozottsága.
  A rosszindulat viszont tagadhatatlan. Mindössze 1-2 embernek jutott eszébe, hogy elgondolkozzon rajta: mit is csinált a terepjárós barátunk? Mert nem a kozlekedési helyzet elemzésével volt elfoglalva, az biztos.
  Sajnos nehéz úgy írni, hogy beleférjen a DM által elfogadottba.
  Anya csak egy van. Legalábbis remélem még egy ilyen, mint te, nincs.
  Kamunéni! Többet ne végy a szádra halott embert, mert megkereslek.
  A többi potenciális miniszterjelöltnek meg további jó trollböfögést kívánok.
  Tisztelet annak a kevés kivételnek, aki képes volt értelmes észrevételt tenni.”
 • 29. 107 2013. augusztus 19. 16:27
  „anya5353

  Látom Te is csak egy begyepesedett ......
  Elnézésedet kérem, hogy egy ekkora terjedelmű írásban vétettem egy darab helyesírási hibát, és egy elütést (az "Y" az "Í" mellett van. Bocs.”
 • 28. anya5353 2013. augusztus 19. 15:01
  „"Autópálía-matrica: Muszály venniük, mert mindennapos az ellenőrzés."
  "Látom féltékeny vagy, hogy neked sincs érettségid - DE A RENDŐRNEK VAN."

  Az első mondat helyesírási hibáinak fényében nem nagyon dicsekednék a második mondattal!”
 • 27. 107 2013. augusztus 19. 14:26
  „Tisztelt Adófizető Állampolgárok!

  Egyessével szeretnék nektek válaszokat adni. Megpróbálom nem azt a hangnemet megütni, amelyben Ti beszéltek. Nehéz lesz. Előre is elnézést.

  Horthyszobor:
  Látom, Te nagyon felvilágosult vagy a közúti közlekedésről, gyanítom nem igen vezetsz járművet, autópályán meg biztos, hogy nem jártál. El tudod képzelni, hogy mennyi idő lehet egy 100km-re lévő balesethez érni?! Rendőrautóval jó esetben 30perc (200+-al), de mire kiér az autópálya ellenőre (max80-al)... Legyen mondjunk most ez is 30perc. Elkezd kipakolni, majd intézkedik megelőzni az újabb balesetet - legyen ez is 30perc. Utánna mire megszületik a döntés arról, hogy le kell zárni az autópályát, és meg kell kezdeni a forgalmat terelni. Ember+erő=idő. Eltudod képzelni, hogy nyári szezonban 1óra alatt mennyi gk. közlekedik az autópályán? Nem hiszem. Hagyjuk is, mert ez nem egyszerű.
  A külföldiek büntetése: Látom ebben sem vagy vagy valami felvilágosult. Több éve működik. Ha médiaérzékeny lennél, tudnád. Közig. bírság meg nem fizetése esetén, még a járművet is lefoglalhatja a rendőrség!
  Autópálía-matrica: Muszály venniük, mert mindennapos az ellenőrzés.

  X_Y:
  Látom féltékeny vagy, hogy neked sincs érettségid - DE A RENDŐRNEK VAN. Még jó, hogy te a munkád során nem hibázol! Az első mondatodra a választ az előzőekben megadtam. Gondolom mesélték, hogy "A hanyatló nyugaton" másként működnek a dolgok.

  KamuNeni:
  Az előzmények elolvasását neked is a figyelmedbe ajánlom. "Dehat minek all le a forgalmi savba?" Megelőzze az esetleges újabb balesetet (ez sajna most nem sikerült) és ne a Te autódba csapódojon be a terepjáró + megőrizze a baleset nyomait, stb., stb., De ezt biztos Te is tudnád, ha tanultál volna a kresz-órán. "Hummeres ele all meg a motorjaval" - ott voltál Te f........................................................................., Nem, akkor kussolj! Halottat nem gyalázunk!

  Hétszűnyűkapanyányimonyók:
  Sajna a tűzoltó autó sem tud 200-al menni.

  Ferry1
  "Újhartyánynál, Kecskemét felett például szemben állnak a forgalommal!!! Ők a mindenek felettiek." Ez mind a Kresz, és az egyéb sebességmérő-berendezés működtetésére vontkozó szabályoknak megfelel!!! Tehát SZABÁLYOS!!!

  Hammada_Fleet:
  Te honnan tudod, hogy mennyi a normaideje??? Szerinted a rendőr takarítja le a törmeléket??? Vagy az maradjon ott???

  Ada83:
  Te hányszor jártál erre??? A baleset helye és Kiskunfélegyháza között nincs lehajtó! Hogy mész Csengelére?!”
 • 26. kamep 2013. augusztus 19. 14:09
  „Szépen lassan elfogynak a rendőrautók. Ezen a hétvégén pl 2db”
 • 25. Ada83 2013. augusztus 19. 13:54
  „T2 nagyon helyesen irta le az esetet! 2 pici gyerekkel szintén 3 órát vártunk, még szerencse hogy a gyerekek megértették a helyzetet és sikerült elaludniuk. A rendőri intézkedés egy kalap sz..r volt. Össze vissza forogtak az autósok a leállósávban hogy jussonak már valamerre (csengelének visszafordítani simán lehet volna a csapatot, csak egy "hozzáértő rendőrre " lett volna szükség.) Tájékoztatást senki nem kapott, azt se kérdezték van-e mit inni. Akinek volt internete az tudta hogy mi lehet a baj.Az érdekelne Kisteleken van tűzoltóság miért nem tudtak kiérni időben. ÉS hogy mi a francot lehet 3 órán át helyszinelni, mikor szerencsére haláleset nem történt.”
 • 24. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. augusztus 19. 13:08
  „Igaz, most nem a rendőr volt a hunyó, a hozzászólók nagy többségének elképzelésével ellentétben.
  Bár ez azért betekintést nyújt miféle sztereotípiák jellemzik őket.
  Ezen viszont érdemes lenne elgondolkodniuk.....”
 • 23. andras25 2013. augusztus 19. 11:25
  „Tanuljatok meg olvasni ti... Egy szóval nem írtam az 1.-es hozzászólásban, hogy trafizott, vagy a forgalommal szemben állt. Csak arra reagáltam, hogy a leállósávban állva ilyen esemény lehet, és remélem tanulnak belőle. A helyszínelés oké, azzal semmi bajom, olyankor az a dolguk, hogy ott álljanak megkülönböztető jelzéssel, meg esetleg pár autópályás teherautóval, amivel a útjavításkor szoktak állni a sávban, hogy ne gázolják le az embereket. De ha nem muszáj, akkor ne álljanak ott, és ne forduljanak szembe senkivel, mert egyszer abból is ez lesz.”
 • 22. nanenáné 2013. augusztus 19. 10:21
  „Olyan jó lenne, ha egy valóban hozzáértő - tehát nem okoskodó !!! kicsit elmagyarázná miért is tartott ennyi ideig a helyszínelés. Tényleg nem kötözködni akarok, de ha értjük valaminek az okát, akkor egész másként viszonyulunk hozzá.”
 • 21. angolbuszos 2013. augusztus 19. 10:20
  „10. KamuNeni 2013.08.18. 23:06

  " A magyaroknal nem igen lattam meg rosszabb soforoket, pedig par oszagban mar jartam."

  Menj el Londonba, ott láthatsz sokkal rosszabbat is!”
 • 20. ráérő 2013. augusztus 19. 10:00
  „"Egy másik olvasó"
  Talán a télen utnak induloktol szerzett tapasztalatot?
  Azok is másoktol vártak segitséget....
  .de Önt is a leirtak alapján nagyon felelőtlennek tartom!”
 • 19. Hammada_Fleet 2013. augusztus 19. 09:26
  „A rendőrök persze megint állati bunkók voltak, ennek az egésznek a normaideje nem lett volna több másfél óránál, ha mindenki teszi a dolgát. Persze csak egy olyan országban, ahol az adófizető álompolgár szempontjai is megjelennek a magas rendőrhatóság agyában. A tökölődés persze sokkal kellemesebb, meg lehet szívatni a nagyérdeműt is, ami a hab a tortán.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bringával a járdán és a forgalommal szemben

A járdán maradnak, ahol vége a kerékpárútnak, nem adnak elsőbbséget, nem állnak meg a zebránál – csak néhány példa abból, hogyan szabálytalankodnak Szegeden a figyelmetlen biciklisek. Tovább olvasom