Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Baleset és teljes útzár volt a Sándorfalvi úton

Személyautó és szemétszállító teherjármű ütközött szerda délután, három ember sérült - közel hat órán keresztül volt útzár.

Információnk szerint a balesetben érintett kukásautó egy háromtengelyes Mercedes Actros volt, aminek az újkori értéke 65 millió forint.

20.58 - Várhatóan 21.10-kor feloldják az útzárat a Sándorfalvi úton - tudtuk meg Szenti Szabolcstól.

16.50 - Még legalább másfél, két órás útzárra kell számítani, ennek nagyobb része valószínűsíthetően teljes útzár lesz, de szakaszosan próbálják elengedni a feltorlódott kocisort - tudtuk meg Szenti Szabolcstól.

Baleset és útzár a Sándorfalvi úton. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

16.12 A baleset egy nyílegyenes szakasz után, egy egyhe jobbos kanyarban történt. Elsődleges információk szerint a VW Polo eddig tisztázatlan okok miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra és félfrontálisan ütközött a vele szemben közlekedő szemétszállító teherautóval.

16.02
Most szállítják el a sérülteket, a teherautót daruval fogják kerekeire állítani, emiatt feltehetően több órás útzára kell számítani. Aki tud, válasszon kerülő utat és mindenki vezessen nagyon óvatosan.

Baleset és útzár a Sándorfalvi úton. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

15.52
Egy kukás autó és egy fehér Volkswagen Polo ütközött szerda délután a a Sándorfalvi úton egy kilométerre Sándorfalva határától, Szeged irányába. A Sándorfalva felé tartó Polo súlyosan sérült vezetőjét a tűzoltók vágták ki az összeroncsolódott kocsiból. A Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egysége a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak közreműködésével, veszítővágó alkalmazásával szabadította ki a roncsból a vezetőt.

A szemétszállító autó Szeged felé tartott, az ütközést követően az oldalára borult és több mint 20 méter csúszott - az aszfaltot felszaggatva az út menti árokba kötött ki. Ebben az autóban két ember sérült meg. Teljes az útzár, így a menetrend szerinti Tisza Volán busz utasai gyalog sétálnak be Sándorfalvára.

Baleset és útzár a Sándorfalvi úton. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

Korábban írtuk:

15.40 - A Sándorfalvi úton Sándorfalvától Szeged irányába kb. 1 kilométerre személyautó és szemétszállító gépjármű ütközött szerda délután. Sérült is van, a mentés és a helyszínelés teljes útzár mellett folyik - tudtuk meg Szenti Szabolcstól a megyei rendőrség sajtószóvivőjétől.

Olvasóink írták

 • 17. nuts 2013. július 04. 14:48
  „4. roxper!
  Nem kívánom védeni a traktorost, legfőképp az eset ismerete nélkül. De a felvázolt szituáció a leggyakrabban akkor fordul elő, amikor a traktoros mögött már több autó feltorlódott. Ő balra akar fordulni, de az indexet csak a közvetlen mögötte álló(k) látják. A hátsók nem értik az okát miért nem kezdik meg az előzést. Ilyenkor gyakori, hogy egy türelmetlenebb ember be akarja előzni az egész sort. Ha nem jön szembe semmi, akkor a traktoros inkább besorol középre, vagy ,,cselleng" ezzel is elriasztva az előzést, ugyanis mindenkinek kellemetlen egy éppen balra forduló traktor oldalába csapódni.”
 • 16. méltatlankodó 2013. július 04. 13:23
  „15. mfos 2013.07.04. 13:03
  Tényleg, szinte minden alkalommal lehet találni egy csigalassúságú autó. Azon viszont csodálkozok, hogy bringás baleset nem nagyon van. A kedvencem a sötétben, kivilágítatlanul és agyonmosott (nem)fényvisszaverő mellényben kerekező. Persze az autósok között is rengeteg az idióta. A szűk úton centizgetve előzik a bringásokat és/vagy simán ráhúznak a szembejövőre, mert lassítani az olyan égő lenne. Én akkor sem bicikliznék azon az úton, ha fizetnének.”
 • 15. mfos 2013. július 04. 13:03
  „azon az úton van pár nagyon <moderálva>, az egyik az a típus, amelyik csigalassan hajt és feltart mindenkit, a másik az, aki 120-al előzgeti a csigalassúakat, mindezt kimondottan szutyok úton, ami meg dobálja a kocsit. Ja, és nem beszéltem azokról a kerósokról, akik néha, nagy ritkán, de egy tömegben képesek tekerni egymás mellett és nem mögött... ennyit erről az útról és a rajta haladókról”
 • 14. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. július 04. 10:54
  „4. roxper 2013.07.03. 17:05
  Traktorosra nem vonatkozik a KRESZ, csak ránk, hül*e autósokra, nem tudtad?
  Mehetnek akármilyen szakadék állapotú, semmilyen előírásnak meg nem felelő, füstölésmérést sose látott járművel.
  Nem számít a lassújárműveket tiltó tábla.
  Nyugodt lehetsz, ha beléd ment volna, téged hoztak volna ki hibásnak, mert megmagyarázta volna, hogy már időbe indexelt és szabálytalanul előztél!”
 • 13. Smerdis 2013. július 03. 22:23
  „na aztán majd kapom a felütéses defektet ha legközelebb arra tekerek.”
 • 12. alfa258 2013. július 03. 21:55
  „Ma nem volt nagymeleg, meg vannak bolondúlva az emberek?”
 • 11. tom_peris 2013. július 03. 21:42
  „Dávid és Góliát...
  Dávid összetört.
  Góliát kiborult.

  Lehet ésszel kellene hajtani nem?”
 • 10. ráérő 2013. július 03. 21:33
  „Öt és fél órás utzár..
  Ugy látszik a gyakorlatban már nem megy a mentés
  Az irodában tegnap pedig nagyon jol sikerült:
  .."Az M5-ös autópályán közlekedő kamion - amely tartályában folyékony propán-butánt szállított - balesetet szenvedett Szeged határában. A jármű teljesen lezárta az autópályát a negyven fok feletti hőségben, nem sok idő kellett, hogy a turisták és a hazatérő vendégmunkások miatt húsz kilométernyi autóoszlop alakuljon ki, egészen a Balástyai lehajtóig.

  Ott azonban későn észlelte az előtte veszteglőket annak a vasárut szállító kamion vezetője, amely a várakozó gépkocsik közé hajtott. A balesetek eredménye negyven - közöttük 17 külföldi - sérült, kilenc elhunyt személy, 15 összetört személygépkocsi, három sérült teherjármű és a kánikulában az autókban veszteglő utasok - köztük gyerekek és idősek -, valamint a sorban várakozó kamionok, amelyek közül több veszélyes árut, vagy élő állatot szállított - a kedden megtartott gyakorlat feltételezése szerint...""”
 • 9. ihose 2013. július 03. 21:00
  „nem Volkswagen Polo.....”
 • 8. débé 2013. július 03. 19:52
  „Sándorfalvi úton az aszfalt "kissé" hepe-hupás.:(((

  Igen erősen kell tartani 90-nél a kormányt,főleg a kis autó esetén.Esőzések után pedig életveszély.....!!!”
 • 7. Vandorr 2013. július 03. 19:20
  „A sofőr híváslistája mit mutat? Utolsó hívás ideje?”
 • 6. _csutak_ 2013. július 03. 17:35
  „Meleg van, bárki tévedhet.”
 • 5. IncontinentiaButtocks 2013. július 03. 17:19
  „Sajna a sándorfalvi úton nagyon sok tapló sofőr közlekedik, az okát meg inkább nem keresem.”
 • 4. roxper 2013. július 03. 17:05
  „Tegnap ugyanezen a szakaszon egy traktoros akart leszorítani az útról, teljesen szabályosan, kirakott irányjelzővel előztem és jött át az én térfelemre, bal kerék majdnem a füvön volt, ezúttal is üzenem neki, hogy k***a be...”
 • 3. uborka 2013. július 03. 16:55
  „Nekem a szemetem ki van fizetve egész hónapra, remélem holnap lesz szállítás?”
 • 2. dömdödöm 2013. július 03. 16:43
  „megint a sándorfalvi út...ugyan miért tért át könyörgöm??”
 • 1. szegedivagyok 2013. július 03. 16:28
  „Akkor lássuk a szakértők kommentjeit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színháziak gálaestje az árvízkárosultak javára

Szeged - Árral szemben címmel gálaműsort rendeznek a dunai árvíz károsultjainak javára a Szegedi… Tovább olvasom