Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Balettprodukciók Bartók születésnapján

Szeged, Budapest. Bartók Béla születésnapján, március 25-én Budapesten, a Művészetek Palotája nagytermében lép fel a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház társulata.
A közös produkció első felvonásában Igor Sztravinszkij Orpheusát, a második részben A fából faragott királyfi című Bartók-művet viszik színpadra Juronics Tamás koreografálásában, Kocsis Zoltán dirigálásával. Az előadás tegnapi, szegedi próbáján Juronics elmondta, mindkét művet jól ismeri, az Orpheusban egykor ő alakította Hádészt. A fából faragott királyfit most teljesen újragondolva adják elő. A Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője többek között a Szegedi Szabadtéri Játékok 2001-es évadában koreografálta a klasszikus művet.

Az Orpheust és A fából faragott királyfit próbálta tegnap a Szegedi Kortárs Balett társulata. Fotó: Schmidt Andrea
Az Orpheust és A fából faragott királyfit próbálta tegnap a Szegedi Kortárs Balett társulata.
Fotó: Schmidt Andrea

A Királyfi szerepében Czár Gergelyt láthatja a közönség, a Királylányt Szarvas Krisztina, a Tündért Hajszán Kitti, a címszereplő fabábot Finta Gáborkelti életre. A másik előadásban Orpheus szerepében Horváth Miklós Gergőt láthatja a publikum, szerelmét, Eurüdikét Hortobágyi Brigitta alakítja. Hádész rövid szólóját Tarnavölgyi Zoltán táncolja el. Juronics Tamás hangsúlyozta: kiváló játszóhelynek tartja a Művészetek Palotáját, ahol Kocsis ötlete nyomán az ország egyik legjobb zenekarával dolgozhatnak együtt. A Szegedi Nemzeti Színházban április 20-ától több alkalommal is előadják a két darabot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezár a tarjáni fiókkönyvtár

Korszerűtlen, leharcolt infrastruktúra és a régi villamoshálózat okozta balesetveszély – ezek a fő okai annak, hogy március 30-án bezár a szegedi Somogyi-könyvtár Tarjáni fiókkönyvtára. Tovább olvasom