Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Balog Zoltán: Nagyobb egyházi szerepvállalást!

Szeged – Nagyobb egyházi szerepvállalásról és a szociáliséletpálya-modell kidolgozásáról beszélt Szegeden Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter. Az Ágota évértékelőjén járt, ahol köszönetet mondott a nevelőszülőknek munkájukért.
Évértékelő munkamegbeszélést tartott az Ágota Alapítvány a dolgozók és a nevelőszülők részvételével. Rajtuk kívül több politikus is meghívást kapott: B. Nagy László kormánymegbízott, Farkas Sándor és Bohács Zsolt fideszes országgyűlési képviselő mellett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is jelen volt a Délvidék Házban rendezett eseményen.

Balog Zoltán: Nagyobb egyházi szerepvállalást! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Intenzív időszak van mögöttünk, rendszerváltás történt a gyermekvédelemben – jelentette ki Kothencz János, az Ágota alapítója. Mint kiemelte: az 5000 nevelőszülő most már nyugdíjra jogosult és foglalkozásszerű jogviszonyban van, és már kidolgozás alatt van a pedagóguséletpálya-modellhez hasonló szociáliséletpálya-modell is, amely a gyermekfelügyelőknek és a nem pedagógus végzettségű dolgozóknak jelent majd segítséget.

– A méltatlan státuszukból kiemeltük őket – tette hozzá Balog Zoltán, aki köszönetet mondott a nevelőszülőknek a munkájukért. Ígérte: a jövőben a szociális szakmának is lesz presztízse. – Mivel az egyház a legnagyobb szövetségesünk, arra is törekszünk, hogy minél nagyobb legyen a szerepvállalásuk – tette hozzá.

Mindehhez Kiss-Rigó László megyés püspök annyit fűzött hozzá: kívánja, hogy az együttműködés a jövőben még sikeresebb legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 4K! Munkáskamarát állítana fel

A 4K! adómentessé tenné az átlag alatti jövedelmeket, és előírná, hogy minden cég ossza ki a dolgozóknak bónuszban a nyeresége 15 százalékát. Tovább olvasom