Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Balogi Dániel: nem vagyok ejtőernyős

Szeged - Hetedmagával a város temetkezési cégének vezetőjét is menesztette a közgyűlés fideszes, kereszténydemokrata, jobbikos többsége. Utódját, Balogi Dánielt egy hónap után a konkrét elképzeléseiről kérdeztük.
Alig egy hónapja, április 16-ával nevezték ki az önkormányzati temetőket – Belvárosi, dorozsmai, tápai, gyálaréti – kezelő Szegedi Testamentum Temetkezési Kft. élére Balogi Dánielt. A 64 éves igazgató mandátuma 2014. június 30-áig szól. Az előző ciklusban fideszes önkormányzati képviselő volt és a temetkezési cég felügyelőbizottságának elnöke.

– Nem vagyok ejtőernyős. Inkább azt mondanám: ismerve a vitalitásomat és aktivitásomat, a képviselők többsége alkalmasnak tart, hogy a szegedi temetkezési kultúra érdekében tegyek – mondja az újdonsült igazgató. – Családom háromszáz éve Szegeden él, kedvenc időtöltésem a szakrális néprajz. Most a hobbim lesz a főfoglalkozásom. Jogász vagyok és agrármérnök, innen az indíttatás a kertgazdálkodás felé. Mivel speciális végzettségre is szükség van a temetővezetéséhez, azt záros határidőn belül megszerzem. Korábban kifogásolták, hogy a papírjaim között nem adtam be erkölcsi bizonyítványt, ezt a rá következő munkanapon pótoltam.

Pihenőpad, gyerekjátszóhely

Árat nem szándékozik emelni a Szegedi Testamentum Temetkezési Kft., sőt lehet, hogy néhány tétel díja csökken. Halottak napjáig a cél: a Belvárosiból sírkertet csinálni, ahol tisztaság, rend, fegyelem van. Néhány a minőségi szolgáltatások közül: kiteszik a Belvárosi temető feliratot, pihenőpadokat, korszerű kutakat helyeznek el, gondoskodnak a szemétszállításról, komfortos mosdóról és gyerekjátszóhelyről, felújítanak műemlék jellegű régi síremlékeket, egyszerű fehér ravatalozót rendeznek be.

Az egyszemélyi vezetést törzskar váltotta a Testamentumnál. A nyugdíjas Hódi Lajost – aki korábban 18 évig volt itt igazgató, minisztériumi szakértő és a szakma életműdíjjal ismerte el, az előző vezető pedig 4 órában tanácsadóként foglalkoztatta – Balogi felkérte azonos bérért teljes munkaidőben a városi temetők kertészeti felügyeletére és a hamvasztó szakmai vezetésére. Az üzemeltetési divíziót az eddigi temetőgondok és informatikus, a 26 éves, műszaki végzettségű Markovics Dániel vezeti. A szolgáltatási divízióvezető korábban üres posztját új ember, az andragógus–szociológus végzettségű Gajda Ferenc tölti be. A Nemzetiségek Háza éléről igazolt át; most az új arculatért, a szolgáltatások minőségéért felel.

Leépítés nem lesz, viszont személyi és szervezeti átalakításra készül az új menedzsment. A szolgáltatási versenyben fel akarják venni a versenyt a magáncégekkel. Ezzel javítanának a pengeélen táncoló költségvetésen. Balogi Dániel első hónapja a kapcsolatfelvétellel telt, a következő hetekben nézi át a szerződéseket, hogy a „mókuskodásra" se legyen lehetőség – feleli, amikor arról kérdezzük, számít-e csontvázakra a szekrényben. Profitorientált cég lévén nem pályázhattak közmunkásokra, helyette saját erőből, gépesítéssel és pályázatokból oldják meg a feladataikat. Megállapodásra készülnek a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai részlegével, hogy kertészeti munkára képezzenek és vessenek be elítélteket.

A hobbikból ezután is marad: az igazgató lazítani továbbra is kerékpározással fog.

Olvasóink írták

  • 1. kilo 2011. május 18. 00:04
    „Ezzel egy baj van. Azt, hogy valaki ejtőernyős vagy sem, nem önmagáról szokta megmondani az illető. Azt mások döntik el...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyel a szívre az EKG-pánt

Sport vagy házimunka közben is gyűjti az életfunkciós adatokat az a mellpánt, amelyet a Csongrád megyei Kocsis Attila és felesége talált ki. Tovább olvasom