Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Baltával verte halálra apját: 12 évet kapott a gyulai férfi

Szeged, Gyula - Baltával verte halálra apját egy gyulai férfi tavaly tavasszal: a vérző holttestet lepedőbe csavarta, és a Körösbe dobta. A Szegedi Ítélőtábla jogerősen 12 év börtönnel sújtotta a 32 éves férfit.
Emberölés miatt jogerősen 12 év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a gyulai férfit, aki tavaly májusban egy baltával többször apja fejére ütött, majd a holttestet a Körösbe dobta.
A 32 éves Hőhn Zoltánt Ábrahám László szegedi ügyvéd védte.

Elsősorban azt akarta elérni, hogy a bíróság erős felindulásból elkövetett emberöléssé minősítse át védence cselekedetét. – Ha valaki azt hallja, hogy egy ember a saját apját baltával meggyilkolta, kétségbeesik, hogy ilyen dolog megtörténhet. De az esetet alaposan megismerve megváltozik a helyzet: a kétségbeesést a sajnálat váltja fel; az emberöléshez sorozatos családi hibák vezettek – mondta. Ábrahám előadta az elhunyt férfi második feleségének korábbi vallomását, aki az apát versenyző típusú embernek jellemezte, akinek fia semmiben nem tudott megfelelni, őt állandóan szidalmazta, kiskorában ütötte, felnőttkorában rugdosta, és az sem tetszett neki, hogy fia a gyilkosság előtti időben egyre többet találkozott az anyjával, akitől az apa a vádlott 14 éves korában vált el.

A tragikus napon ismét összekapott apa és fia: az apa elkezdte sorolni szokásos szemrehányásait a vádlott befejezetlen tanulmányairól, az elhanyagolt házimunkákról, és lusta disznónak nevezte a fiát. A szidalmak hatására a vádlott feldühödött, és egy keze ügyébe került baltával legalább hatszor a neki háttal álló, majd az ütésektől a földre lerogyó sértett fejére ütött. Az édesapja erősen vérző holttestét két lepedőbe csavarta, a fejére egy szemeteszsákot húzott, majd a testet levitte a garázsba, ahol autója csomagtartójába tette. A tetemet végül a Körösbe dobta.

Ábrahám szerint a férfit az évek során felgyülemlett indulat vezérelte, tudata tette elkövetésekor beszűkült volt. A bíróságtól a tett átminősítésének elvetése esetén az első fokon kiszabott 12 év börtön csökkentését kérte. Az ügyész szerint az elhunyt férfi szerette fiát, hiszen házat vett neki, anyagilag támogatta, és saját cégénél adott neki munkát.
A váláskor a gyerek az apja mellett akart maradni. Az emberöléskor tudata tiszta volt, hiszen gondosan eltüntette a nyomokat és a holttestet. Az Ítélőtáblától az első fokon kiszabott büntetés helybenhagyását kérte. A bíróság a védelem álláspontját nem tartotta alaposnak, így a 12 év börtönbüntetés az ítélet helybenhagyása mellett jogerőre emelkedett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 éves a drogbeteg-ellátás

25 évvel ezelőtt indult el Magyarországon hivatalos keretek között a drogbetegellátás, ekkor jöttek létre az első drogambulanciák. Tovább olvasom