Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Banki támogatást kapott a szegedi színház

Szeged - Jelentős összegű támogatást kapott a szegedi színház az OTP Banktól idén. A pontos összeg nem hangzott el a keddi sajtótájékoztatón, csak annyi: több produkció költségvetését is segíti a pénz.
Egy jelentősebb összeggel támogatja az OTP Bank a Szegedi Nemzeti Színházat ebben az évben - fogalmazott a keddi sajtótájékoztatón Gyüdi Sándor főigazgató. A pontos összeg nem hangzott el, az információt mindkét fél diszkréten kezelte.

- Akkora összegről van szó, mintha az évad egy jelentős költségvetésű bemutatóját az OTP finanszírozná, például egy nagyoperát - ennyit árult el Gyüdi Sándor hozzátéve: természetesen nem egy, hanem több produkcióra fordítják a kapott pénzt, az idei évad előadásaiban jelenik meg a támogatás.

A tájékoztatón a gazdasági élet szereplőinek társadalmi szerepvállalásának fontosságát hangsúlyozták. - Az OTP Bank egy nagy multinacionális cég, és úgy gondoljuk, hogy minden olyan cég, amelyik jelentős jövedelmet realizál, annak a társadalmi felelősségvállalásban is fontos szerepet kell betöltenie - magyarázta Windheim József, az OTP Bank Nyrt. Dél-alföldi Régiójának ügyvezető igazgatója.

A bank a régióban a kultúrát támogatja, ezen belül Szegeden a színház kapta a "jelentős összeget". - Azért választottuk a színházat, mert az elmúlt időszakban folyamatosan nyomon követtük az eseményeket és azt láttuk, hogy a szegedi színházban mind művészileg, mind egyéb tekintetben nagyon komoly eredményeket értek el. Az adatok alapján a szegedi színház érte el a legnagyobb növekedést az országban, ez talákozott az OTP cégpolitikájával. A minőséget párosíttottuk a minőséggel - mondta a bank ügyvezető igazgatója.

A sajtótájékoztató végén Gyüdi Sándor és Windheim József aláírták a megállapodásról szóló szerződéseket.

Olvasóink írták

 • 10. Kasza 2010. október 15. 08:46
  „Mi a helyzet a műszak fizetésével több éve nem emeltek ,de a díszes társaság aki ott vezetőnek nevezi magát akkora lóvét tesz zsebre,hogy azt ember nem képes felfogni, szinte csak a hülye nem látja mekkora talicskával tolják ki és tolni is fogják a pénzt, mert a választások ezt biztosították nekik és mit adnak cserébe???? nézhetetlen produkciókat.
  Kellet ide hozni B Gézát amióta itt van azóta az ő rendezése alatt a szegedi színésznők nem igazán kapnak főszerepet,mert mindig ugyan az a tehetségtelen kapja húzós pénzért.
  Nem hiába adják 250Ft-ért a jegyeket ,így kell 250Ft-ból 12.000Ft-t csinálni ,csak az a probléma hogy az üzemeltetéshez tartozó alapvető dolgokat se képesek, csak nagy könyörgések árán megvásárolni.
  De érdekes 6 milla alatt a legsivárabb produkciót se képesek színpadra dobni,szánalmas és még ezek kapnak támogatást??????”
 • 9. úgyistudod 2010. október 14. 09:34
  „Hitelt felvenni nem kötelező, de ma Magyarországon kevés olyan szerencsés van, aki anélkül meg tudná oldani az életét....és bár a színház támogatásának örülök, de én is felháborítónak tartom, hogy több százezer embert csaptak be a bankok, amikor a devizahitelek kockázatáról nem megfelelően tájékoztatták a banki ügyekben kevéssé jártas, kiszolgáltatott lakosságot, akik most erejükön felül próbálják kinyögni a megemelkedett terheket, miközben a bankok extra profitot termelnek, amiből sokszor olyan eseményeket tudnak támogatni, amire a hitelt felvevőknek esélyük sincs elmenni....”
 • 8. Hód 2010. október 13. 23:19
  „4. wzsuzsa51 2010.10.13. 17:37
  Bankot szidni most nagyon trendi, DE a jól menő cégek (pl. bankok is) évszázadok óta támogatják a kultúrát, ezt számon kérni az árfolyamváltozás miatt, szűklátókörűségre utal...
  Azt viszont jól látod, hogy a bank az ügyfeleiből él, mint minden nem állami cég a vevőiből, ügyfeleiből, ebben sincs semmi meglepő.”
 • 7. jenson 2010. október 13. 22:31
  „4. hozzászólás wzsuzsa51 2010.10.13. 17:37

  Valamiről lemaradtam? mióta kötelező hitelt felvenni? vagy Viktor mester már ezt is megszavaztatta?”
 • 6. antikos 2010. október 13. 21:37
  „Ki kellene rúgni a sok léhűtőt! Van ott elég és más lenne a helyzet!”
 • 5. szilléri 2010. október 13. 18:22
  „A Szegedi Színház támogatás 12 000 Ft / látogató -- húzós !

  lásd.http://szinigazdasag.hu/n
  I. kategória (színházak, bábszínházak) 9.461,5 millió Ft
  II. kategória (produkciós-, befogadó színházak) 500,0 millió Ft
  III. kategória (balett vagy táncegyüttesek) 53,0 millió Ft
  IV. kategória (színházak, bábszínházak) 365,0 millió Ft
  V. kategória (szabadtéri, etnikai és kisebbségi színházak) 330,0 millió Ft
  VI. kategória (független színházak) 1.278,9 millió Ft
  Kiemelt művészeti célokra elkülönített összeg 800,0 millió Ft
  Összesen 12.788,4 millió Ft
  Az önkormányzati ösztönző részhozzájárulás és a művészeti ösztönző részhozzájárulás arányát az I. és a II. kategóriában 50-50 %-ban állapították meg, az egyes műfaji szorzókat pedig az alábbi százalékokban rögzítették:

  * báb 0,5
  * gyerek 1,4
  * opera 3,0
  * klasszikus operett 1,2
  * balett és tánc 2,0
  * stúdió 2,0

  ,,No coment" !”
 • 4. wzsuzsa51 2010. október 13. 17:37
  „Helyénvalónak tartom, hogy egy sikeres bank támogasson kultúrát, művészetet. DE: a jelenlegi válsághelyzetben megfogalmazódnak bennem kérdések:
  - Vajon hány szerencsétlen, hitelt nyögő ember pénztárcája bánja ezt a gesztust? Gondolok itt a magas kamatokra, a devizahitelek állandóan növekvő részleteire (s ezek a részletek akkor sem csökkennek, amikor a forint-deviza arány javul), a gátlástalan mindenféle hitelköltségekre, a kiszolgáltatottságunkra.
  - Nem vérforraló, hogy a hitelkamatok és a betéti kamatok óriási és egyre növekvő különbsége is a bankok egyébként is hatalmas nyereségét növelik? S ebből telik nagyvonalú, jó sajtót eredményező gesztusokra?
  Vagyis egy kicsit úgy érzem, ezt a színházi támogatást is inkább a bank ügyfeleinek kellene megköszönni, hiszen őket (minket) sarcol meg keményen (többek között) az OTP.”
 • 3. szilléri 2010. október 13. 17:32
  „Kérnék egy kalkulációt !

  Jegyár és költség !”
 • 2. Zotya100 2010. október 13. 14:54
  „Biztosan! Úgy illene, nem?”
 • 1. savos 2010. október 13. 13:49
  „Akkor kifizetik az elmaradt gázsikat is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etikaoktatás az iskolákban: egyelőre mindent szabad

"Szilárd erkölcsi értékrenddel bíró, harmonikus személyiségekkel" szeretné a XXI. század magyar társadalmát építeni az Oktatásért Felelős Államtitkárság. Tovább olvasom