Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Bántalmazták-e a rendőrök az arab sakkvezetőt?

A Szegedi Törvényszéken kedden kezdődik a Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségekbeli sakkvezető tavaly júniusi bántalmazásával kapcsolatos ügy elsőfokú tárgyalása.
Az ügyben két rendőr és egy civil áll a törvényszék elé. A törzsőrmestert és az őrmester hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettével, a harmadrendű vádlott taxisofőrt közúti veszélyeztetéssel vádolja az ügyészség. A vádirat szerint három rendőr, köztük a két vádlott 2012. június 2-án Szegeden civil ruhát viselve járőröztek, illegális migránsokat kerestek. Hajnalban a Belvárosi hídon meglátták az arab emírségbeli állampolgárságú sértettet és társát, akiket igazoltatni kívántak. A két arab férfi a felszólításra nem állt meg, mindketten futásnak eredtek szállodájuk, a Forrás Hotel felé.

Az egyik rendőr gyalogosan, a másik autójával indult utánuk, a harmadrendű vádlott pedig ezt látva taxijával eredt a menekülők nyomába. A rendőr szolgálati autójával megpróbált a sértett elé vágni, de a férfi tovább futott, egészen addig, míg a taxis hajtott elé járművével, amire Szaúd Mohamed al-Marzúki ráborult, majd tovább szaladt a hotel felé. A szolgálati autóból kiugró rendőrnek sikerült utolérni a sértettet, akit a földre rántott, majd - járőrtársával szándékegységben - többször ököllel megütötte, megrugdosta.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség az ügyben a társtettességben elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatti indult nyomozást megszüntette, tekintettel arra, hogy nem lehetett megállapítani, hogy az arab férfi a bántalmazással összefüggésben szenvedte el a sérüléseit.

Kommentelje cikkünket a Facebookon!hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden a legdrágább a taxi

A magyar nagyvárosok közül Szegeden kell a legtöbbet fizetni a taxiért. Az itteni társaságok tarifái 30 forinttal szárnyalják túl a fővárosi alapdíjat, 280-nal a székesfehérvárit. Tovább olvasom