Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Barátnőjét verte a pisztolyos fiatal

Szeged - Korábban szerelemféltésből megverte barátnőjét az a 18 éves fiatal, aki a napokban Makkosházon fegyvert fogott a rendőrökre.
Személyi szabadság megsértése és testi sértés miatt mondta ki bűnösnek tavaly nyáron a Szegedi Járásbíróság azt a 18 éves fiút, aki ellen a napokban garázdaság miatt indult eljárás a rendőrségen, miután egy verekedés során elővette gázpisztolyát, majd a kiérkező rendőrkocsira fogta.

A bíróságtól kapott tájékoztatás szerint a Szegedi Városi Ügyészség az akkor fiatalkorú F. Csabát 18. életévét be nem töltött személy sérelmére megvalósított személyi szabadság megsértésének bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolta. A fiú még 2012 áprilisában kiskorú barátnőjét előzetes szóváltást követően szerelemféltésből egy szegedi lakóház lépcsőházában a falnak lökte, fojtogatni, szidalmazni kezdte, majd kétszer mellkason ütötte. A lány menekülni akart, de a fiú ezt megakadályozta, majd a sértett karját megragadta, és őt a ház hetedik emeletéről a földszintig ráncigálta. Ezután a szomszédos ház harmadik emeleti lakásához mentek, ahol a vádlott lakott. A lány nem volt hajlandó bemenni a lakásba, ezért F. Csaba többször belerúgott, a kezét megfogta, és erőszakkal a lakásba rántotta. A lány az ajtófélfába kapaszkodva próbált a lakáson kívül maradni. A kiskorú lány kiabálását hallva a szomszédok értesítették a rendőrséget. A lány csak a rendőrök helyszínre érkezésekor tudott kiszabadulni a lakásból.

A vádirat szerint a fiatal lány a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Szegedi Járásbíróság 2013. június 26-án bűnösnek mondta ki, és ezért 120 óra fizikai munkás munkakörben letöltendő közérdekű munka büntetésre ítélte F. Csabát. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője egyaránt tudomásul vette, így az jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 centi hó hullhat Csongrád megyére

Tartós havazásra, tizenöt centi vastag tartós hótakaróra kell számítani szombat délre Csongrád megyében. Tovább olvasom