Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Barátok a nehéz sorsú gyermekekért

Szeged - Baráti beszélgetésként indult, és jótékonysági akció lett egy nyolcfős szegedi baráti társaság találkozásából. Saját pénzükön 70, lakásotthonban élő kisgyermeket ajándékoztak meg.
A segítség apropóját egy költözés adta. A társaság egyik tagja ugyanis költözködött, és nem tudta, mit csináljon pár bútorral, amire már nincs szüksége. Szó szót követett, végül úgy határoztak, hogy az állami gondoskodásban élő gyerekeknek adják a bútorokat.

– Ezt valahol kevésnek éreztük, így elhatároztuk, hogy vásárolunk még almát, ropit, csokoládét és üdítőt is, mindazt, amit a gyerekek szeretnek – mondta Fébert István, a társaság „szóvivője". A férfi barátaival: Papp Ákossal, Cseszkó Józseffel, Szilágyi Zsolttal, Szilágyiné Kovács Kingával, dr. Faddi Zoltánnal, Oláh Dániellel és Varga Krisztinával együtt így összesen 3 és fél mázsa almát, valamint 70 gyermeknek elegendő csemegét vásárolt. Ezeket a megye hat lakásotthonában, illetve a székhelyen lévő befogadóotthonban élő gyerekek kapták meg.

3 és fél mázsa almát kaptak a gyerekek. Fotó: Segesvári Csaba
3 és fél mázsa almát kaptak a gyerekek. Fotó: Segesvári Csaba

– Volt régen egy osztálytársam, aki intézetis gyerek volt. Nagyon jó ember lett belőle, ami köszönhető annak is, hogy egy követhető mintát, a körülményekhez képest biztos érzelmi hátteret kapott – mondta Fébert István, majd hozzátette: barátaival együtt úgy gondolják, hogy az ilyen igazságtalan, és nehéz sorsot élő gyerekeket és az őket felkaroló nevelőket támogatni kell.

Szügyi István, a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthon Igazgatóságának vezetője nagy lelkesedéssel fogadta a felajánlást.

– A hozzánk érkező adományok leginkább a karácsonyhoz kötődnek, így nagy öröm, hogy most nem egy ünnep kapcsán jutottunk valakinek az eszébe. Minden lehetőséget megragadunk, amivel ezeket az egyébként rendkívül értékes és értelmes, azonban önhibájukon kívül hányattatott helyzetbe kényszerült gyerekeket segíteni tudjuk – fogalmazott. A civil kezdeményezésnek azonban még itt nincs vége. Október végégig ruhákat, játékokat, tanszereket gyűjtenek az intézmény egyik garázsában, amelyeket az egészen pici babáktól kezdve a 18 éves fiatalokig bezárólag minden gyerek használni tud. Ezeket egy ünnepségen adnának át. A Kürtöskalács-kesztivállal hagyományt szeretnének teremteni, és ezen a nevelőszülőknél élő gyerekek is részt vennének. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, aki segíteni szeretne, az hívja Fébert Istvánt, a 30/677-5710-es telefonszámon.

Olvasóink írták

 • 6. REÁL... 2010. október 02. 21:01
  „Igen szép dolog nagyonn, de a saját gyerekeit mért nem segítí ennyire??????”
 • 5. flexsnake 2010. október 02. 16:39
  „szép, de talán ez az állam dolga lenne, nemde?”
 • 4. Church 2010. szeptember 30. 20:22
  „Végre egy hír, ahol nem azt olvassa az ember: megerőszakolta, megverte, megszúrta, feltrancsírozta, kicsinálta, aztán egye fene még egyszer megerőszakolta a szenvedő alanyt. Szép kezdeményezés! Gratulálok a baráti társaságnak!”
 • 3. Rosmary53 2010. szeptember 30. 16:24
  „Köszönet mindenkinek, akinek ezek a gyerekek észbe jutottak. Nekem is van mit ajándékozni...jó hogy van telefonszám.”
 • 2. Titanilla 2010. szeptember 30. 14:23
  „Szivet melengető hir, követésre méltó, jó hogy közölték a telefonszámot.”
 • 1. muci 2010. szeptember 30. 11:32
  „Isten áldja ezeket az embereket! Ha van pénzük, ha nincs, elismerésem, hogy nem hagyták meg egy szép gondolat szintjén az ötletüket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parádés szereposztás a közgazdászgyűlésen

Szeged - Válságkezelés és váltóállítás – ez lesz a címe a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT)… Tovább olvasom