Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Barátok közt segítenek

Magyarország, Szeged - Barát vagyok, miben segíthetek? – ezzel a névvel jött létre egy közösség januárban. Tagjai az interneten bármikor kérhetnek segítséget, amit aztán viszonoznak is.
– Hétköznapi dolgokról van szó. A legutóbbi segítségkérő egy hölgy, akinek bojlerszelepre van szüksége – mondja Bűdi Péter. A hajdúszoboszlói fiatalembernek januárban jutott eszébe, hogy a közösségi oldalakat nemcsak videók megosztására, hanem segítségnyújtásra is lehet használni.

– Létrehoztam egy csoportot Barát vagyok, miben segíthetek? névvel, bárki csatlakozhat. Az emberek ide megírhatják, miben szorulnak segítségre – mondja Bűdi Péter.

Országos rendezvények

Bűdi Péter most azon dolgozik, hogy országos rendezvényeket szervezzen rászoruló gyermekeknek. Egytálételeket főznének, a hozzávalókat segítő szándékú emberek hozhatják. Hajdúszoboszlón már szerveztek hasonlót.  

– A csoportban valamennyi tag komolyan gondolja, hogy önzetlen segítséggel túl lehet élni minden nehézséget. Hisznek abban, hogy élnek még jó emberek, ez szárnyakat ad a közösségnek – meséli az ötletgazda. A csoport valójában egy portál,akármilyen segítséget fel lehet ajánlani. Bárki kérhet és kaphat is a másiktól, az élet szinte bármelyik területén.

– Nálunk segítségnek számít egy pár szó, egy jó ötlet, némi információ. Ha valamihez nem értesz, megbízható szakembereket, szolgáltatást ajánlanak neked. Lakás, albérlet, munkahely keresésében is számíthatsz a többiekre. Utazás, üdülés szervezése is előfordul – magyarázza hajdúszoboszlói férfi. A városból indult kezdeményezés azóta országos lett, több mint 2100 tagja van.

– Január óta több embernek lett ezzel módszerrel munkája is. Nehéz lenne felsorolni, hogy hány emberen segített a közösség.

Szegeden is többen csatlakoztak, például Herczeg Csilla: – Azonnal megtetszett. Adtam már élelmet rászorulóknak, a napokban egy kerékpárt szállítunk egy gyermeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a Csongrád megyei rendőrök a 80 milliós kárt okozó hekkereket

Hekkereket fogtak a Csongrád megyei rendőrök. Az elkövetőket egy két évvel ezelőtti számítógépes… Tovább olvasom