Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Barátunk, az oroszlán

Szeged - Ilyenkor látszik, hogy a rácsnál sokkal jobb az üveg: ezen át egészen közelről vizsgálhatja egymást oroszlán és ember a Szegedi Vadasparkban. Ezek az alkalmak Mujkó számára legalább olyan izgalmasak, mint a gyerekeknek.
A látogatók jövés-menése jelenti számára az igazi változatosságot, mert ugyan ő a király, de mint az igazgató, Veprik Róbert mondta, a nőstények – Bóbita, Elza, Sába – parancsolnak helyette, sőt neki is.

Sok minden eszébe jut az embernek ilyenkor az üveg innenső oldalán. Jó lenne tudni például, megismeri-e az oroszlán azt, aki gyakran eljön hozzá? Megérzi-e, ha valaki szereti? Ebben talán a legjobban Köntös Imre, az algyői cukrászmester bízik.

Elza és Sába korábbi gazdája egy ideig bírta a versenyt a szigorodó előírásokkal. Amikor azt hitte, minden föltételt teljesített, a vizet is átvezettette tanyájára a vasúti töltés alatt, mert nem volt jó a fúrt kút, a hatóság közölte: az Unióban nem etetheti vágóhídi holmival az állatait.

Most akkor ki tanulmányoz kicsodát?. Fotó: Katona Márta
Most akkor ki tanulmányoz kicsodát?
Fotó: Katona Márta

Másra nem futotta a nyugdíjából, így el kellett búcsúznia a barátaitól. De azért ha egészsége engedi, eljön ide hozzájuk, nézi őket, és ilyenkor az is eszébe jut, milyen volt, amikor a háza előtt megálltak az óvodások, és a zsivajra az udvaron sétálgató kölyökoroszlán odaballagott a kerítéshez.

Olvasóink írták

 • 5. Cat 2009. február 06. 00:18
  „ankusz
  Biztosan ezt gondolta. Nem egyszer láttam már oroszlánokat konkrétan nyálat csorgatni egy-egy kisgyerek láttán :) Ösztönök...”
 • 4. Zsolo 2008. december 02. 23:46
  „Tényleg jo foto!”
 • 3. ankusz 2008. december 02. 14:03
  „Istenem de aranyos :-D Kár h talán magába azt gondolja a kis cica hogy de jó lenne titeket megenni :-D”
 • 2. joy 2008. december 02. 10:06
  „Gratulálok, remek a fotó!”
 • 1. polgár 2008. december 02. 04:32
  „De aranyos :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csoda vagy átokverés?

Szeged - Csodákra van szükségünk ebben a válságok sújtotta korban? A megmagyarázhatatlan vagy másképpen parajelenségekről Sós Tibor szegedi ufókutatót kérdeztük. Tovább olvasom