Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Barbara vacsorájából gyógyszertár lesz

Egy szegedi diák Chicagóban főzött hatszemélyes vacsorájáért 1000 dollárt fizettek. Az összeget a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika és Gyermekegészségügyi Központ alapítványa kapta, melyet a rehabilitációs részleg fejlesztésére fordítanak.
Barbara Chicagóban főzött magyar vacsorája 1000 dollárt hozott a gyermek-egészségügyi központnak Fotó: Gyenes Kálmán
Rea Barbara a Rotary Club cserediákjaként egy évvel ezelőtt utazott el Chicagóba. Az aktív nyelvtanulás mellett a klub helyi szervezeténél is segédkezett. Így tudta meg, hogy évente egyszer jótékonysági árverést tartanak, az ebből befolyó összeget pedig aztán az év folyamán szétosztják.

– Úgy döntöttem, én is részt veszek az árverésen – mesélte a Radnóti Miklós gimnázium diákja. – Egy hatszemélyes magyar vacsorát készítettem, és ezt bocsátottam kalapács alá. A gulyásleves, a palacsinta és a magyar bor végül ezer dollárért kelt el, melynek elajándékozásáról én döntöttem.

A csekket a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika és Gyermekegészségügyi Központ kapta, melyet ünnepélyes keretek között tegnap délután adott át Barbara és a chicagói Rotary Club Dawnbreakers vezetője. – Büszkék vagyunk arra a munkára, amit önök itt végeznek – mondta mosolyogva Cannee Mesthini, miután Túri Sándor igazgató röviden felvázolta: milyen komoly munka folyik az intézményben.

A központ újszegedi épületében már működik a pszichiátria, mely a Stefániáról költözött át, és dolgoznak már a rehabilitációs részlegen is. Raktár, gyógyszertár és gazdasági iroda azonban még nincs, így az adományt ezek kialakítására fordítják majd – tudtuk meg Túri Sándortól.

Az ünnepségen részt vett a szegedi Rotary Club soros elnöke, Bozsó Miklós is. Mint mondta, kötelességüknek érzik, hogy ha már Chicagóból is adakoztak a gyermek-egészségügyi központnak, ők is segítsenek. – Az már biztos, hogy a szeptemberi nemzetközi tiszai halfesztiválon 150 adag halászlevet főzünk, melyeket a tagok 2000 forintért vásárolhatnak meg. Az ebből befolyó összeget teljes egészében a kisgyerekek gyógyítására szakosodott intézmény kapja. És ígérhetem: ez csak az adomány kezdő összege lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dorozsmai matekpélda

Fél év csúszással, de befejezéséhez közeledik a kiskundorozsmai sportpálya építése. Az anyagiakról… Tovább olvasom