Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Bárkájában ragadhat Douchev-Janics Natasa

Szeged - Nem írja alá a Bárka adásvételi szerződését Botka László szegedi polgármester. A Douchev-Janics Natasa tulajdonában lévő egykori kisvendéglő visszavásárlásáról nyáron döntött a pénzügyi bizottság – a testületnek újra állást kell foglalnia.
Visszavásárolja 25 millió 146 ezer forintért a több mint 100 éves, városképi védettségű épületben lévő egykori Bárka éttermet Douchev-Janics Natasától a szegedi önkormányzat – számoltunk be június végén a pénzügyi bizottság döntéséről. A sportoló még 2007-ben vette meg az IKV-tól az egykor szebb napokat látott kisvendéglőt, a visszavétel mellett az önkormányzat 8 tagú pénzügyi bizottsága ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett döntött.

natasa a Bárka előtt. Archív fotó: schmidt Andrea
Natasa a Bárka előtt. Azóta sok minden megváltozott.
Archív fotó: Schmidt Andrea
Az egyik tartózkodó Keresztúri Farkas Csaba bizottsági alelnök volt. A jobbikos önkormányzati képviselő akkor azt mondta lapunknak: nem tartja jó megoldásnak, hogy az önkormányzat egy bebukott üzleti vállalkozást vegyen, azt sem tudni, hogy miből fogják kifizetni a 25 millió forintot, valamint mi a terv az épülettel. Botka László polgármester azonban úgy fogalmazott: „Douchev-Janics Natasa és a Bárka is fontos a városnak. Natasa olimpiai aranyéremmel öregbítette Szeged hírnevét, hasonló sikert várunk tőle Londonban is. Nem tudott volna mit kezdeni a Bárkával, amely helyi védettségű épületként városképi jelentőséggel bír Szeged számára".

Ekkor még senki nem tudott arról, hogy a kajakos szeptemberben bejelenti: a továbbiakban Szerbia színeiben szeretné folytatni pályafutását, elhagyja Szegedet, és felbontja szerződését klubjával, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE-vel. Olaj volt a tűzre azon kijelentése, miszerint év végéig igényt tart havi fizetésére egykori klubjától, valamint a londoni ezüst- és bronzéremért járó edzői jutalom nem az olimpia előtt általa hivatalosan megnevezett trénerét, Kovács Lászlót, hanem férjét, Andrian Douchevet illeti.

– A pénzügyi bizottságnak polgármesteri utasításra lehetősége van a Bárka visszavásárlásának felülvizsgálatára. Korábbi tartózkodásom ellenére nem fogom kezdeményezni az adásvétel visszavonását, hiszen a sportoló eligazolása és a Bárka megvásárlása két különböző dolog. Az épület városi tulajdonba vételét akkor sem tartanám jó ötletnek, ha Janics Natasa a továbbiakban is magyar színekben versenyezne – mondta Keresztúri Farkas Csaba.

– Szeptember 18-án küldték be Natasáék az önkormányzathoz azokat a papírokat, amelyek az adásvétel megkötéséhez szükségesek. Bármikor aláírhattam volna, de mégsem tettem: Natasa anyaként és feleségként hozott egy döntést, amelybe nincs jogunk beleszólni, de az elmúlt időszakban a stílusa sok magyart felháborított – mondta lapunknak Botka László. A szegedi polgármestertől a sportoló menedzserén keresztül kért időpontot egy személyes találkozóra a hétre, ahol tisztázni tudják majd a Bárka ügyét.

– Natasa eligazolásának hírére sokan azt mondják, hogy ezután már semmilyen támogatást ne adjunk neki. Mások szerint viszont a továbbiakban is megérdemli ezt. A Bárka ügyét újbóli állásfoglalásra vissza fogom küldeni a pénzügyi bizottságnak – mondta Botka László.

Olvasóink írták

153 hozzászólás
 • 153. vélemény 2012. október 17. 23:02
  „"sokan azt mondják, hogy ezután már semmilyen támogatást ne adjunk neki. Mások szerint viszont a továbbiakban is megérdemli ezt.
  - Kik azok a mások?
  Janics, a férje és a menedzser?
  http://www.telesport.hu/Hirek/2012/10/17/13/Nem_is_hivtak_Douchev_Janicsot_Szerbiaba_.aspx”
 • 152. bömi 2012. október 17. 22:36
  „http://www.jofogas.hu/csongrad/Szeged_egyik_legkedveltebb__volt__etterme_a_Barka_6537545.htm”
 • 151. vélemény 2012. október 17. 22:13
  „http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/visszavasarolja_szeged_a_barkat_/2285434/”
 • 150. vélemény 2012. október 17. 21:19
  „"A szegedi polgármestertől a sportoló menedzserén keresztül kért időpontot."

  Ez a pénzéhes Cs G is elbujdoshatna már szégyenében.”
 • 149. vélemény 2012. október 17. 21:11
  „Botkának végre megjött az esze.
  Janics áldhatja a menedzserét, aki belerángatta a Bárkába.”
 • 148. GondaIstván 2012. október 17. 20:36
  „20. stunde: "A diófánál a lakását nem utalnák ki nekünk? Tök fölöslegesen áll üresen a 3 szobás lakás!"
  Én ezt nem értem. Hogyan lehet önkormányzati lakása, amikor itt nálunk Gyálaréten, van egy hatalmas családi háza?”
 • 147. Fatboy35 2012. október 17. 13:52
  „136. andalgó...!
  Már a nick neved is elgondolkoztató.A retardált barmok táborát úgy tűnik te is intenzíven erősíted.”
 • 146. kontrapista 2012. október 17. 13:41
  „123.történész
  Nem megfelelő cikkhez szóltál hozzá. Próbálj utánanézni !!!
  p.s.
  a magyar helyesírást még Szerbiában sem így tanítják : " Zentai"..”
 • 145. waterbear 2012. október 17. 13:40
  „Na itt van amikor a fagyi visszanyal.... Tisztelt városatyák, nehogymár más is ugyanazt csinálhassa mint Önök, ugye????
  Ciki, mikor más is kihasználja a rendszert, a rendelkezésre álló lehetőségeket?
  Bocsánat, de ha nem lennének képben, ez már kapitalizmus:-DDDD”
 • 144. cselac 2012. október 17. 13:00
  „andalgókandalló: azért nem ilyen egyszerű a kép...a kisasszony mondta azt, hogy nem szeretett sosem Magyarországon lenni és nem fordítva...ráadásul most már kiderül, hogy edzői állást sem ajánlottak neki? Röviden ennyi történt, hogy egy profi sportoló kihasználta a lehetőségeit (lehet, hogy nekünk jó érzés volt, amikor magyar színekben nyert, de azért ne gondoljuk, hogy ezt ő az országnak nyerte), de talán józanul felismerte (vagy inkább a menedzsere), hogy most már az utánpótlással nem bír, jobbak, erősebbek vannak nála, így megpróbált előre menekülni.”
 • 143. azigazitrebitsch 2012. október 17. 13:00
  „Alakul ez, egyre szebben.
  http://sportgeza.hu/kajakkenu/2012/10/17/a_szerbek_semmit_sem_ajanlottak_janicseknak/”
 • 142. horylaci 2012. október 17. 11:47
  „Natasának semmi köze a vajdasági Magyarokhoz. Apja Horvát, aki életében mindig szerette a Magyarokat, anyja vadrác (szerb) akinek java génjeit örökölte valószínű. Ha Apja élne, egy jókora öklössel móresre tanítaná a bolgárt, és Natasa ilyent nem tett volna. Lagalábbis nem így, embertelen módon. Ha vissza vágyik vissza ment volna, de nem így. Magyar tudását a Vajdasági Magyaroktól tanulhatta, de Szegeden is járt biztosan különórákra a hitelesség kedvéért. Nem szeretném ha csúfítaná az odaát élő Magyarok hírnevét. Ő nem Magyar, ő délszláv.”
 • 141. gondolom 2012. október 17. 11:31
  „Eddig és ne tovább Natasa,tiszteljük eredményeidet,köszönjük az itt eltöltött éveket,jó hírvivést Magyarországnak ,de úgy gondolom ha valaki elmegy azt tisztességesen menjen és ne követeljen olyan pénzeket ami nem jár. Az egész most már úgy jön ki,hogy Natasa csak pénzért volt itt,mindent meg kapott és sajnos átesett a ló tuloldalára ,követel.Ez már sok,így nem viselkedik egy igazi sportoló.”
 • 140. horylaci 2012. október 17. 11:20
  „Úgy tudom 35. évétől fog számítani nyugdíjasnak. Attól kezdva havi 200 000 forint "nyugdíjat" fog kapni, mint olimpiai aranyérmes. Ha csak 75 évig fog élni, mennyi az beszorozva? A Magyar állam meg folyósítani fogja neki a szerbiai bankszámlájára havonta a money-t. Az összegben nem vagyok biztos, de kb. mennyi is az? Az összeset ott kinn valahol fogja elkölteni. A 3 aranyat meg megszerezhette volna egy Magyar kislány. Kiépített kapacitásunk, szaktudásunk van hozzá.”
 • 139. deszkás 2012. október 17. 10:36
  „Mit is mondtam a szerbiai magyarokról? (t. a kevés kivételnek)”
 • 138. jakab76 2012. október 17. 10:21
  „Janics sosem volt magyar csak Magyarország állampolgára. El mehetett volna békében, szépen, de ő nem ezt választotta. Azt hiszen innen neki nincs már visszaút, de biztos nagyot fog koppanni Szerbiában, ha elfogy a pénze akkor még a bolgár férje is le fog lépni tőle. Botka úrnak igaza van, csak maradjon meg neki az étterem és fizesse szépen a kötbért. Szép jövő előtt áll.”
 • 137. bánki 2012. október 17. 09:50
  „Csatlakozom ! Botkának igaza van !”
 • 136. andalgokandallo 2012. október 17. 09:26
  „édes istenem, hogy mennyi retardált barom van itt!

  amíg az aranyérem szegedre jött addig jó volt janics, ugye? addig magyar volt, együtt dobbant a szívünk. most hogy lelép, kiderül hogy sose szerettük úgy? jófej emberek vagytok.
  gondolom a többi cikknél ti kommenteltek olyanokat hogy ebből az országból el kell menni...”
 • 135. Fatboy35 2012. október 17. 09:10
  „Elnézegetve Janics minden hájjal megkent ábrázatát megértem Botka úr döntését.Janics ártatlan hangja mögött egy számító jellem húzódik melyet idáig jól palástolt.Akármilyen bajnok, számomra sose volt szimpatikus ez a liba,utóbbi események is ezt erősítik.”
 • 134. Torontál 2012. október 17. 08:40
  „Végre lenne egy jó döntése Botkának...”
153 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérként szerették kollégái Kenéz Imrét

Motoros kollégájukat gyászolják a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály forgalomellenőrzői. Tovább olvasom