Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Barna hajával hódít az 5040 grammos Iván

Császármetszéssel született szombaton az 5040 grammos Decsi Iván Gábor a szegedi klinikán. Szülei számítottak rá, hogy első gyermekük nagyobb lesz újszülött társainál.
– Én 188 centi magas vagyok, a férjem pedig 194 centi, ezért Ivánnak is nagyobb ruhákat vásároltunk, nem az átlagos újszülöttméretet. A 62-es rugdalózó már születésekor kicsi volt rá – mondta a háromnapos csecsemő édesanyja, Juhász Ildikó.

Ildikó gyógytornászként dolgozik, a kisfiú édesapja, Decsi Gábor Sándor pedig fogorvos. Az 5040 grammal és 57 centiméterrel született Decsi Iván Gábort Ivánkának szólítják szülei. A kis újszülött a kórház személyzetét is meghódította sűrű barna hajával és sötétbarna szemével. Édesanyja szerint nemcsak átlagon felüli testmérettel rendelkezik az ifjú hódító, hanem nagyobb lábbal is.
Öt kilóval született Iván. Fotó: Frank Yvette  - GALÉRIA
– Nagyon nyugodt baba, az egyetlen dolog, ami felzaklatja, ha hallja, hogy más csecsemők sírnak. A terhességem alatt is, és a szülésnél is minden rendben volt. Ivánka még a 12 órás vajúdás alatt is folyamatosan izgett-mozgott – mesélte lapunknak az édesanya. Alsóvárosi otthonukban már készen várja a főként zöld színekben játszó gyermekszoba. – Ő az első gyermekünk, és az első unoka is a családban, biztosan el lesz kényeztetve. Eleinte nagyon jól fog jönni a nagymama segítsége – mondta Juhász Ildikó, miközben megigazította kisfia rugdalózóját. Ivánka ottjártunkkor is nagyon nyugodt volt, bágyadtan nyitogatta barna szemét, hiszen az ebéd utáni szunyókálásra készült. Ahogy láttuk: a kisfiú egyáltalán nem húsos, dundi kisbaba, inkább formás, arányos testalkattal jött a világra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap az egyetem bölcsészkarán

Nyílt napot tart szombaton fél 10-től délután 1 óráig a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara az Egyetem utca 2. szám alatti épületében. Tovább olvasom