Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Barna víz folyik a csapokból

Barna színű víz folyik időnként Sándorfalván a csapokból. A probléma éppen az ivóvízminőség-javító programnak köszönhető, a hálózatot ugyanis nem tisztították meg a rekonstrukció után. Eredetileg az év második felére tervezték a tisztítást, de szerkesztőségünk érdeklődése után ezt előrehozták májusra.
Időnként barna színű víz folyik a csapból Sándorfalván, ami se főzésre, se ivásra nem alkalmas – panaszolta névtelenséget kérő olvasónk. Elmondta, a probléma nem egyedi, szomszédjának például egy teljes gépnyi ruháját tette tönkre a mosógépbe került koszos víz. A lakók többször jelezték már a problémát a Sándorfalván tavaly január elseje óta szolgáltató Alföldvíz Zrt.-ek, de elfogadható magyarázatot, pláne megoldást nem kaptak a jelenségre.

Mi is megkerestük a céget. „A településen a szolgáltatott ivóvíz minősége nem volt megfelelő, az ammónium-, illetve vastartalom a megengedettnél magasabb volt, ezért ivóvízminőség-javító program zajlott Sándorfalván, amely 2013 őszén fejeződött be" – áll az Alföldvíz szerkesztőségünknek küldött válaszában.

A közleményben az is olvasható, hogy a munkálatok során szükség volt az ivóvízhálózat részleges rekonstrukciójára, ezután azonban – mivel nem volt része a projektnek – nem történt meg a hálózat tisztítása. A mosatás hiányának következménye, hogy a csapból barnás színű víz folyik, ezt a cső faláról leváló biofilm okozza.

A cég lapunkhoz eljuttatott közleményében az áll, Sándorfalván a szolgáltatott ivóvíz minősége megfelelő, iható, bármilyen célra felhasználható. Kétségtelen azonban, hogy a csövek falán leülepedett és onnan leváló szennyeződések megjelenése az ivóvízben esztétikailag kifogásolható. A szivacslövedékes tisztítást, amely ezt a problémát megszünteti, eredetileg az év második felére ütemezték, de a panaszok miatt az Alföldvíz Zrt. igyekszik átcsoportosítani a munkatársait, illetve a szükséges eszközöket, és már májusban elvégzik a hálózattisztítást.

A cég emellett arra kéri a sándorfalvi felhasználókat, hogy amennyiben hasonló problémát észlelnek, akkor azt jelezzék az ingyenesen hívható műszaki hibabejelentőn, a 80/922-333-as zöld számon, és a szolgáltató szakemberei a lehető legrövidebb időn belül öblítéses eljárással megtisztítják az adott vezetékszakaszt

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már egeret is fognak az orvosi rendelőben

A gyógyítás mellett már egeret is fognak a kiskundorozsmai rendelőintézetben, ahol semmit sem változott évtizedek óta az önkormányzati épület állapota. Tovább olvasom