Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Bata Ferenc fia is polgármester akar lenni

Öttömös - Négy jelölt száll versenybe a polgármesteri címért az öttömösi időközi választáson. Ketten teljesen kezdők a politikában.
Négy jelölt indul az öttömösi polgármesterségért a május 6-i időközi választáson. Névsor szerint a februárban elhunyt faluvezető, Bata Ferenc fia, Bata Ferenc Krisztián az első a szavazólapon. A falu 36 éves vízműtelep-kezelője mellette a családi gazdasággal foglalkozik, végzettsége vízépítő mérnök. Kezdő a politikában, azt mondta, most is csak a rokonok és ismerősök biztatására száll versenybe, hogy édesapja nyomdokain haladva folytassa a munkát. Úgy látja, annak ellenére, hogy az adott körülmények között nem gondolkodhat nagy léptékben, koncepciója van a faluvezetésről.

Az előző önkormányzati választáson második lett a most 33 éves Dobó István. Az előző ciklusban a képviselő-testület tagjaként dolgozott. Öttömösi születésű, Mórahalmon dolgozik, a jogi kar elvégzése óta a Homokháti Kistérségi Iroda munkatársa. Úgy véli: noha problémás a szülőfaluja fejlesztése, az eredmény mindenért kárpótolja. Még nem késő nekilátni, hiszen az önkormányzatok átszervezése sok feladatot von el Öttömöstől, de a településfejlesztés marad.

A 47 esztendős Tanács István szintén most vág neki először a választásoknak. A négygyermekes családapa érettségi után több szakterületen szerzett tanfolyami végzettséget és sok tapasztalatot. Dolgozott a helyi mezőgazdasági téeszben, majd könyvtárosként, most a polgármesteri hivatal pénzügyi és gazdasági ügyeit intézi. Barátok és rokonok biztatták, hogy induljon, hátha többet tud tenni a szülőfalujáért a település élén.

Veres János György 1994 óta tagja a képviselő-testületnek, 18 éve alpolgármester, de első ember soha nem akart lenni. Becsületbeli ügynek tekinti a 62 éves jelölt, hogy folytassa és megvalósítsa gyermekkori barátja, sporttársa, vezetőtársa, a néhai polgármester elképzeléseit. Úgy fogalmazott, mindent a faluért tettek, kiáll a terveik mellett, hogy befejezze a ciklust. Az utóbbi években sokszor kényszerült betegsége miatt helyettesíteni a faluvezetőt, belerázódott a feladatokba.

Az alpolgármester nyugdíj mellett, társadalmi megbízatással vállalná a polgármesterséget, vagyis fizetés nélkül, a többiek főállású faluvezetők lennének. A cím megszerzéséhez egyszerű többség kell, azaz amelyik jelölt a legtöbb szavazatot kapja, az nyer, a résztvevők számától függetlenül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okostelefonnal az iskolapadban

Ha unalmas az óra, a mai diákok köpőcsövezés helyett okostelefonjukat babrálják. Tovább olvasom