Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Beck Zoltán, a Zöld Baloldal képviselőjének véleménye a témával kapcsolatban

Zöld baloldali vélemény

A Délmagyarország augusztus 24-i számának 2,1 milliárd forint a tét című cikkében munkatársuk a következőket írja:

„A Zöld Baloldal által nemrégiben megtartott sajtótájékoztatón jelentette be először Beck Zoltán szegedi önkormányzati képviselő, hogy a város nem kapja meg az uniós 2,1 milliárd forintot a belváros-rehabilitációs projektre."

Tartva attól, hogy az említett sajtótájékoztatón elhangzottak elferdítve, egyes mondatok szövegkörnyezetből kiragadva kerülhetnek a későbbiekben közzétételre, ezért mondandómat leírtam, és attól a sajtótájékoztatón egyetlen mondattal sem tértem el.

Az említett mondatok a következőképpen hangzottak el:

„Az elmúlt hét közepén érkezett válasz szerint, melyet a városfejlesztési alpolgármester írt alá, aláírt támogatási szerződés nincs! Ha a támogatási szerződés valamikor aláírásra kerül és a Piac Kft. ebből mintegy 800 millió forinthoz hozzájut, akkor marad 2-300 millió forintos hitele, amit a cég többéves eredményét és kalkulálható bevételeit tekintve nem tud visszafizetni, ezt tehát kifizeti az önkormányzat.

Ha a szerződés a későbbiekben sem kerül aláírásra, akkor az elmaradt támogatás 2 milliárdos összegét fizeti az önkormányzat, természetesen hitelből."

Úgy gondolom, a két állítás közti különbség nem szorul további magyarázatra.

Az pedig a legtermészetesebb: valamennyi józanul gondolkodó szegedi polgárral együtt jómagam is azért szorítok, hogy a városvezetés – a felelősség áthárítása és a félretájékoztatás helyett – igyekezzen felszámolni a pályázat körül tapasztalható hiányosságokat, szabálytalanságokat, ezek után írják alá a támogatási szerződést, és ne növekedjék további 2 milliárd forinttal Szeged hitelállománya.

Beck Zoltán, Zöld Baloldal

Olvasóink írták

 • 3. szilléri 2010. augusztus 26. 18:26
  „Zoli bácsi öreg komcsi ! A vér nem válkik vizzé !
  Mi az a zöld baloldal?
  Bodka két színe ?”
 • 2. igazságkereső 2010. augusztus 26. 09:39
  „A felelősség áthárításában Magyarországon nagy tapasztalattal bír mindenki,magán-és hivatalos személyiségek egyaránt!Valahogy nehezen tudjuk átvenni a nyugati kultúrát,ahol az ember van a középpontban,míg nálunk szinte minden esetben és mindig az"elsíkálás" nagy szakmai gyakorlata folyik immárom évtizedek óta!”
 • 1. louis 2010. augusztus 26. 06:38
  „Vajon miért nem azonnal kért helyreigazítást, pontosítást a képviselő?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan tojnak rá, ha pirosra vált a lámpa - rendőrségi reagálás

Sokan vannak, akik fittyet hánynak a rendőrlámpa piros jelzésére. Épp akkor váltott sárgára -… Tovább olvasom