Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Becsey Zsolt nem maradhat EP-képviselő

Szeged - Nem jelöli EP-képviselőnek a Fidesz Becsey Zsoltot. Hogy miért, azt a szegedi politikus sem tudja. A ciklust végigdolgozza, nyáron valószínűleg Budapestre költözik.
Nem szerepel Becsey Zsolt európai parlamenti képviselő neve a Fidesz 22 tagú EP-jelöltlistáján. A névsor szombaton, a párt országos választmányi ülése után vált nyilvánossá. Hivatalosan a szegedi politikus is szombaton értesült a döntésről, informálisan néhány nappal korábban. Becsey Zsolt – aki 2004 óta EP-képviselő – tavaly lapunknak még azt mondta: készül a 2009-es választásra, az európai ügyekben van otthon, továbbra is Brüsszelben szeretne dolgozni.

– Engem is érdekelne, mi az oka, de a szempontrendszerről a döntéshozókat kell megkérdezni. Nem én döntöttem így, nem én nem akartam indulni. Ha így lett volna, a dél-alföldieknek ezt korábban bejelentettem volna – válaszolta az indokokat firtató kérdésre. Hozzátette: sajnálja, mert a befektetett munka most hozta volna meg gyümölcsét.

Becsey Zsolt nem kívánta kommentálni a felvetést, hogy a képviselőséget az új indulók körében az eddigiekhez képest nagyobb fizetés is vonzóbbá tehette. Közölte: a jelölés a párt döntéshozóinak joga és felelőssége, ezért lényegtelen, hogy a jelöltek közül ki mit gondol a fizetésről.

Becsey Zsolt: Engem is érdekelne mi az oka, de a szempontrendszerről a döntéshozókat kell megkérdezni. Nem én döntöttem így, nem én akartam indulni. Fotó: Miskolczi Róbert
Becsey Zsolt: Engem is érdekelne mi az oka, de a szempontrendszerről a döntéshozókat kell megkérdezni. Nem én nem akartam indulni. Fotó: Miskolczi Róbert

Lapunk korábban többször is írt arról, hogy a politikus 2010-ben polgármesterjelölt lehet Szegeden. Ezzel kapcsolatban Becsey elmondta: személyének és munkájának pozitív megítélését látja abban, hogy a téma időről időre felbukkan, de hivatalos felkérést erre sosem kapott. A dolog „most végképp nem aktuális, végleg lekerült a napirendről" – fogalmazott.

A terveiről azt mondta, a ciklust végigdolgozza, ha feláll az új apparátus – nagyjából július közepén –, valószínűleg Budapestre költözik. Néhány hónapig szeretne az eddigiektől több időt a családjára fordítani. Pártjától ígéretet kapott rá, hogy „kormányváltás esetén bizonyos feladatokat kap", konkrétumokat azonban egyelőre nem tudott mondani.

A Fidesz jelöltlistája

Schmitt Pál – aki jelenleg is EP-képviselő – vezeti a Fidesz jelöltlistáját a júniusi európai parlamenti választáson – jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt követően, hogy a párt országos választmánya meghozta döntését szombaton Budapesten. A lista második helyére Szájer József került, aki jelenleg a Fidesz EP-frakciójának vezetője. Őt Gál Kinga jelenlegi EP-képviselő és Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke követi. A lista további sorrendje: Surján László, Deutsch Tamás, Járóka Lívia, Schöpflin György, Gyürk András, Őry Csaba, Glattfelder Béla, Kósa Ádám, Hankiss Ágnes, Győri Enikő, Bagó Zoltán, Hölvényi György, Szemerkényi Réka, Ékes József, Fridvalszky Gáspár, Hammerstein Judit, Gulyás Gergely és végül Tóth Edina.

Olvasóink írták

 • 17. horvathi 2009. január 22. 08:39
  „A nemzeti radikalizmus közreműködésével!

  De Isten segítsége nélkül az se fog menni. Mint ahogy semmi más se!

  Adjon az Isten szebb jövőt!”
 • 16. vau 2009. január 21. 19:45
  „Az Isten adjon szebb jövőt?”
 • 15. horvathi 2009. január 21. 10:58
  „Tökéletes szociálischarta.blog.hu meglátása!

  A Fidesznek esze ágában sincs kormányra kerülni - ezt maga OV is elismerte a Kéri-féle zártkörű beszélgetésen, hogy "nem is akartz nyerni 2006-ban" -, minden egyéb csak egy ócska porhintés a köznépnek.

  A valódi változások érdekében csak a nemzeti radikalizmus akar tenni valamit.

  Adjon az Isten szebb jövőt!”
 • 14. szociálischarta.blog.hu 2009. január 20. 17:33
  „A hatalmi elitnek nincs indítatása, szüksége valós fordulatra hiszen ők magyar érdekeket eláruló, a Globalitás feltétel nélkül kiszolgáló helyi Oligarchák!

  Aki azt hiszi, hogy a FIDESZ kormányra törekszik az nagyot téved, csak meg kell nézni az EP listát! pl.: Dr Áder János aki parlament elnöke lehetne, talán önként megy száműzetésbe?

  Valószínűleg az IMF vezér tanácsot adott Orbán Viktornak, aki uralkodása alatt rakoncátlan volt, emiatt láttuk megbukott!

  Valahogy így: - fiam ez az utolsó esélyed, vagy a politikai porondról "eltűnsz örökre"!

  A FIDESZ-nek az ellenzéki széksor jobb is, mint a bársonyszék, azonos jövedelem=nulla felelősség, az aktuális gumicsont most Viktornál az újabb rendszerváltás szükségessége amit a Fidesznek kell felvállalni”
 • 13. pmiki 2009. január 20. 13:21
  „Az, hogy Dr. Becsey Zsolt Románia csatlakozása ellen szavazott (még túl korainak tartotta), igaz. Erről a honlapján lévő beszámolójában is ír és az EP szavazási nyilvántartásában is utána lehet nézni, le lehet ellenőrízni.
  Idézet a honlapján (www.becseyzsolt.hu) lévő éves beszámolójából, amit a "Beszámolók"-alcím alatt lehet megtalálni: ,,A szűkebb szakterületen túlnyúló, általános jellegű állásfoglalásaim közül kiemelném azt, hogy nem szavaztam meg a román csatlakozási szerződés aláírását, mivel meggyőződésem, hogy nem megfelelő az uniós vizsgálat Románia felkészültségéről..."”
 • 12. horvathi 2009. január 20. 08:48
  „Így keletkeznek a legendák, amelyek később képesek önálló életet élni még a makacs tények ellenére is!

  Az EP-ben nem volt olyan magyar nemzetiségű képviselő, aki Románia EU tagsága ellen szavazott volna! Még Becsey Zsolt sem!

  Pedig Székelyföld autónómiája nélkül befogadni Romániát az EU-ba történelmi hiba volt a magyar nemzetpolitika szempontjából.

  Adjon az Isten szebb jövőt!”
 • 11. papen 2009. január 20. 08:06
  „Tökéletesen osztom madártej írását.
  Egyébként Becsey vérbeli diplomata, ahogy hallottam, ütközött párszor komolyan Orbánnal is (pl. Rmánia EU-s csatlakozásakor ő nem a fidesz álláspontján volt, s a nem gombot nyomta meg).”
 • 10. horvathi 2009. január 19. 21:46
  „Sokkal egyszerűbb a magyarázat: Kellett az EP hely Deutsch Tomikának!

  Tomika csak az EP-s sztárgázsiért volt hajlandő belépni a politikai süllyesztőbe. Ráadásul ő kóser srác, míg a Becsey Zsolt csak egy egyszerű magyar gyerek, magyar érzésekkel és gondolatokkal!

  Adjon az Isten szebb jövőt!”
 • 9. bonjovi44 2009. január 19. 20:51
  „Egyértelmű,hogy a bűne az volt,hogy túl sokat foglalkozott a Délvidékkel.Polgármesternek jó lenne.”
 • 8. Mizujs 2009. január 19. 20:30
  „Becsey Zsolt nem volt szimpatikus, de a cikkből azt érzem, ki....szták a Fideszesek az EP listáról. Most sajnáljam? Nem. Csak volt valami szomorú üzenet a cikkben, ami a Fidesz módszereit kritizálta. Persze, én is sajnálnék egy jó kis zsíros állást. De még mennyire!!!”
 • 7. joy 2009. január 19. 19:04
  „Nyelv vizsgájuk az van!

  Támogatta a szegedi és a délalföldi fejlesztéseket, amelyek a balosok alatt létrejöttek. Ennél nagyobb bűnt, ha gyilkol akkor sem követhetett volna el a V.ezér szemében!”
 • 6. xene@freemail.hu 2009. január 19. 17:44
  „Tán megsértette a Vezért?”
 • 5. Mathiasking 2009. január 19. 17:35
  „Szerintem igaz a hír: Mondd meg az igazat és betörik a pofád!”
 • 4. alibaba 2009. január 19. 17:30
  „1- A mindenható Orbán így döntött
  2- valószínű a nem húzó embereket kiemelik a hazai politikából( Deutsch: sok probléma volt vele, Áder alig hallani róla)

  ? tudnak-e angolul, vagy van-e nyelvvizsgájuk?”
 • 3. horvathi 2009. január 19. 17:00
  „Valószínűleg Izraelből odaszóltak a Fidesznek, hogy azért nem kell ennyire "magyarkodni", meg a délvidéki magyarokkal foglalkozni!

  No meg kellett az EP hely Deutsch Tomikának is, hogy az ottani sztárgázsiból eltarthassa a sok asszonytól származó sok gyerekét.

  Adjon az Isten szebb jövőt!”
 • 2. Piskóta 2009. január 19. 16:49
  „Miért nem jelölték? Azért mert túl sokat foglalkozott a Délvidékkel és ez nem csak Gyurcsányéknál égbekiálltó bűn,hanem ezek szerint Orbánéknál is. Érték sajnos csak a határon kívül létezik!”
 • 1. madártej 2009. január 19. 16:42
  „Jó döntés volt fidesz! Így legalább nyugodt szívvel szavazhatok Morvaira, a Jobbik jelöltjére. Mert Becseyre szavaztam volna, ha maradt volna jó helyen a fidesz-listán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beteg fákat vágnak ki a szegedi belvárosban

Szeged - Mindenki megnézheti a Széchenyi téri nagyposta előtt, mekkora korhadt lyuk tátong azon a… Tovább olvasom