Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Bedugult a szegedi nagykörút

Szeged - Volt, aki viccesen megjegyezte: három napi hideg élelem nélkül már nem indul munkába Újszegedről a Belvárosi híd lezárása óta.
Képzavarral élve bedugult a város egyik fő ütőere: a nagykörúton körülbelül 20 perc alatt lehet eljutni a Csongrádi sugárúttól az új hídig. Az Újszeged irányába tartó sávokban egymás mögött araszolnak az autók, az autósok helyszíni tudósítónknak bosszúsan mondták: a Belvárosi híd lezárásával tragikussá vált a helyzet a Nagykörúton.

Aki Újszegedre akar átjutni, annak sajnos hosszabb várakozásra kell számítani és jó adag türelemre van szüksége. Volt, aki viccesen megjegyezte: három napi hideg élelem nélkül már nem indul munkába Újszegedről a Belvárosi híd lezárása óta.

Nem vette mindenki humorosra a figurát, sokan türelmetlenné váltak, és akadtak olyanok is, akik egérutat kerestek: nagy dudálások közepette beügyeskedték autójukat a belső sávba, a záróvonal ellenére megfordultak, és elhajtottak vissza a Csongrádi sugárút felé.

Esti kocsisor a nagykörúton
Esti kocsisor a nagykörúton. A szerző felvétele

A kocsisorban minden ötödik-hatodik jármű kamion, az egyik sofőr végig mutatott az előtte kígyózó hosszú soron, majd középső ujját mutatta: ezzel is jelezve, mit gondol a városban kialakult dugóról.

A többszörösére növekedett forgalom az itt lakókat is zavarja: a kutyát sétáltató Urbán Sándorné helyszíni tudósítónknak azt mondta: egész nap ez volt a helyzet, lépésben araszoltak az autók, a körúton nagyon büdös volt délben, kipufogógáz terjengett a levegőben.

Nem jobb a helyzet éjszaka sem: akkor ugyan kevesebb autó jár a város ezen részén, de nagyobb sebességgel dübörögnek át a körúton, ami miatt sokan nem tudnak aludni.

Olvasóink írták

124 hozzászólás
 • 124. ojack 2009. augusztus 02. 18:13
  „A közlekedési lámpákat is be kellene végre lőni,hogy biztosítsa a zőldhullámot,mint anno nagyon régen.
  Hogy lehet ilyen stupid a város vezetése és a rendőrség,hogy ezekre nem figyel fel?!Most hétvégén többször az ujszegedi hídfőnél és a temesvári körúton sárgán villogtak a lámpák és aki ráakart kanyarodni Szeged vagy szöreg felé vagy esetleg át akrt kelni a Bérkert u felé az annyit várt,hogy a végén a vérnyomása az egekbe szökött.Botka elvtársék jó elvtársak újra szavazzatok rájuk,meg a klikkjére.”
 • 123. E! 2009. augusztus 02. 17:04
  „121. ank 2009.08.01. 14:38
  +1
  (de persze mi, idióták vagyunk, mert nem ülünk ott a dugóban a többi idióta között...)”
 • 122. TomeeFiesta 2009. augusztus 02. 09:11
  „hamarabb kellett volna neki állni az elkerülőnek és utána dolgozgatni szegeden.... erre csak úgy tudok válaszolni mint Dr. House : IDIÓTÁK!!”
 • 121. ank 2009. augusztus 01. 14:38
  „Biztosan írták már páran, de nem baj, én is megírom, főleg mert van ismerősöm, aki felháborodva mondta: 50 perc alatt jutott át a hídon kocsival. Amikor megemlítettem neki, hogy ezt lehetett azért sejteni előre, mért nem ment pl. biciklivel (vagy horribile dictu: gyalog!), úgy nézett rám, mint aki meghibbant.

  Komolyan mondom, úgy érzem, az embereknek oda van nőve a fenekükhöz a kocsi. Akkor is ragaszkodnak hozzá, amikor a lehető legkevésbé praktikus közlekedési eszköz.

  Mi a megoldás a hídzár ideje alatt: a BICIKLI. Annyira adja magát, hogy arra szó sincs:
  1. Vannak nagy távolságok Szegeden? Nincsenek. Én, ha megnézem a térképet, a városnak pont az ellenkező oldalán lakom és dolgozom. Biciklivel nem több mint fél óra odaérni. (Meg fél vissza, of course.) Gyors, kényelmes, és egy fillérembe se kerül.
  2. Vannak Szegeden nagy emelkedők? Nincsenek. Kis városunkban a legkiemelkedőbb domb a vakondtúrás. Van persze a híd. Ami emelkedő, kétségkívül. Nos, akinak annyi izma nincs, hogy áthajtson rajta, hát tolja át.
  3. Szokás még hivatkozni a kellő számú kerékpárút hiányára, de ez csak kifogás. Az a bizonyos utolsó szalmaszál, amibe lehet kapaszkodni, hogy érvekkel támasszuk alá a lustaságunk.

  Szóval nekem senki ne jöjjön azzal, hogy jajjistenemhogyjutokátújszegedről...”
 • 120. Tibo 2009. augusztus 01. 11:37
  „Lehet, én vagyok az aki elégedett egyedül...Újszeged, Gyermekkórház, Széchenyi tér táv tökéletes! Nem is értem... Lámpák kikapcsolva, a forgalom tökéletes. Hétköznap nem lehetne ugyanígy? Így mindenki a maga tempójában tud haladni! Tömegközlekedés, eddig 5ös!
  Belvárosi híd=felújítás=röhej! Már csak 17 nap :)”
 • 119. M_R 2009. augusztus 01. 11:26
  „Ez az egész hidlezárás csak arra jó, hogy a sündőrség baszogathatja és bírságolhatja az autósokat.
  A mnkatempó amivel a hórukkosok dolgoznak a béka feneke alatt: álldogálnak, nézelődne, néha tessék-lássék kicsit kapirgálnak. Láthatóan valójában semmi nem történik, az sem kizárt hogy lóf..t sem cserélnek, javítanak - csak valaki haver cégének kellett pár milla bevétel.

  Ja és a totális lezárással jól ki..nak mindenkivel: Újszegedről nem lehet átjutni, csak kocsival vagy gyalog a Bertalan hídon. A tömegközlekedés mint olyan gyakorlatilag nem létezik.”
 • 118. bo 2009. augusztus 01. 08:54
  „Én marha bementem Szegedre vásárolni. 50 km 1.5 óra!!! Felháborító! Aradra kiérek 25 perc alatt, ha kicsit sietek és szinte ugyan az a táv messze jobb úton, ráadásul van még egy határ is ahol várni kell max 5 percet, ha rendünk őrei rendesen végzi a dolgukat, még annyit sem. Ki volt az a barom, aki ezt a belvárosi híd lezárást a nyári csúcs közepére tette!?”
 • 117. penge 2009. augusztus 01. 01:27
  „meglepő, hogy a vita kezd elfajulni az újszegediek és a szegediek között. nyilván másképp éreznék magukat a szegedi oldalon lakók, ha újszegeden lenne a városközpont és nekik kellene ingázni a két part között. nem tudom, hogy a buszra/biciklire pattanást javaslók közül akkor ki cserélné fel az autóját két kerékre vagy tömegközlekedésre. (én egyébként biciklivel járok, a lakásom és a munkahelyem között napi 10 kilométert biciklizek)
  amúgy a nagykörútnál lakom, egész nap és éjszaka hallgatom az erre terelt (terelődött) autókat. türelem, türelem, türelem. el kell viselni, aztán néhány hónap múlva - és később az elkerülőút megépítésével - vélhetőleg jobb lesz. ennyit be kell áldozni mindnenkinek a hídfelújításért, az új villamosokért, meg a nem sikító sínekért. szerintem.”
 • 116. E! 2009. augusztus 01. 01:13
  „115. antikos 2009.07.31. 20:34
  " Minimum ezer profi ávós, mert Bukta urat meglincselik..."
  És mégis ki? Az a több száz funkcionálisan mozgássérült autós, akinek már az is kibírhatatlan, ha át kell mennie a hídon GYALOG?!
  (Kerékpározásról inkább szót se, mert mint megtudhattam, Szőregig egyesek már napszúrást, hőgutát, dögvészt, leprát, pillangószárnyat kapnak... Norbi Ápdét generáció - hehehe )”
 • 115. antikos 2009. július 31. 20:34
  „Amit a 113-as ír megtörténhet! De akkor szerintem karhatalom kell Szegedre. Minimum ezer profi ávós, mert Bukta urat meglincselik...
  Nem szeretném látni, de lassan elszakadhat a cérna. Mai nap sem volt semmi...”
 • 114. .suhym. 2009. július 31. 18:27
  „Olvasgatva a hozzászólásokat, azért jókat mosolygok itt magamban. Egyesek sírnak, rínak, mindenki hibás, hogy araszolni kell az autókkal, miért nem ekkor, miért nem akkor újítják fel a hidat...van itt minden, de az senkinek nem jut eszébe, hogy esetleg erre a kis időre bérletet vegyen és "tömegközlekedjen" vagy ne adj Isten esetleg átsétáljon a hídon.
  Az én lányom is Újszegedre jár dolgozni. Mióta ez a "káosz" van ,elővette a bringáját és azzal közlekedik, aztán jókat röhögcsél a sok bosszankodó autóson.:))”
 • 113. Normann_Backs 2009. július 31. 17:56
  „Ez ami most van ez csak hab a tortán ami még eztán vár ránk.
  Mivel, olyannyira jó időpontba lett ütemezve a Kossuth Lajos /Rókusi csomópont lezárása, hogy az lesz majd az igazi káosz.
  Gondolom nem kell bemutatnom a tavalyi esetet mikor hajnalban sőt majdnem egész nap az autópályáig állt a sor mivel nyár végén mentek haza a vendégmunkások vagy éppen nyaralásból stb.
  Na majd akkor legyen rinyálás, ez semmi, majd mikor a Mikszáth Kálmán utcából nem lehet majd kifordulni bármely tömegközlekedési eszközzel mert a Mars téren csak személy autó és kamion hegy lesz, persze a Kálvária sgt-ról nem is beszélve az is szép lesz majd.
  Úgyhogy most van egy kis dugó a Nagykörúton ez egy mellékes dolog, még eztán fog jönni az igazi káosz.”
 • 112. flexsnake 2009. július 31. 17:35
  „67. egy óra alatt 2 volt :)
  Most is van kint forgalomszámláló.”
 • 111. dolgoz 2009. július 31. 16:18
  „ÚJSZEGEDIEKNEK!

  Leesik az arany gyűrű a kezetekről, ha buszra, trolira kell szállni, vagy esetleg biciklire?
  Ilyen egyszerű....”
 • 110. dolgoz 2009. július 31. 16:15
  „103-nak
  Az egyik híd már készül, de bizonyára városi ember vagy és Szeged várostáblán kívülre nem látsz.
  A másik híd is készül, csak még semki nem tud róla, mivel a kisajátítások vannak folyamatban.
  8 éve senki nem tudta, hogy 2009-ben válság lesz, tehát ami 2009 előtt hangzott el, azt egy az egyben elfelejtheted.
  Napközben -a hőség miatt - nem dolgoznak a tűző napon, ez érthető, szerte a világban bevett szokás ez, inkább este csinálják a munkát.”
 • 109. AngelEye 2009. július 31. 15:58
  „Pepe ez jó ötlet!Elég bosszantó ez az egész helyzet ami most Szegeden van, a folyamatos dugók,ráadásul rájön még ez a hőség is ami igencsak próbára teszi az ember idegeit,de ez van nem tudunk mit tenni ellene.Reméljük hamarosan befejeződik ez az egész hídfelújítás!Mi lesz,ha majd nemsokára lezárják a Kossuth L.-Rókusi krt.-i csomópontot is!?”
 • 108. PEPE 2009. július 31. 15:38
  „ÚJSZEGEDIEKNEK !!! Brüsszeli krt-ról jobbra kanyarodva Pusztaszeri utca, utána röktön balra Lengyel utca József Attila keresztezödésnél tovább egyenesen/villamosra,bicikliútra,gyalogosokra figyelni/ Szent Miklós utca tovább egyenesen és a harmadik saroknál balra Sajka utca és jobbra felehet menni a hidra, kb 5 perc.”
 • 107. Léni 2009. július 31. 15:00
  „l2-l4-ig tahoszegedi! Ha a tahóság fájna, úgy orditanál mint a svábhelyi betegszamár!”
 • 106. bélás 2009. július 31. 14:23
  „keka
  biztos tudja mit csinál......a nyaraláskor”
 • 105. antikos 2009. július 31. 14:19
  „Irodalmi díjat érdemelne csinompalkó 32-es hozzászólása

  Na látom dovi barátunk is előkerült:) Imádom a stílusát. Csak bujkál a nick mögött...
  Nem baj nem sokáig tart már a szenvedés Szegeden...

  Viszont egy forgalom számlálás külföldi és magyar arányra kitérve szerintem beleférne a lenyulos lovéba. Vagy nem???

  Botka úr nemsokára nevet változtat Bukta úrra:)”
124 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisfiú nagy harcsája

Szeged - Hatalmas harcsát fogott tegnap a mindössze kilencéves, szegedi Konczos Bence Ákos Tovább olvasom