Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Bedurvult a tél

Szeged - A határ szerb oldalán megbénította a közlekedést a 40-60 kilométer per órás erősségű Kossava, de Csongrád megyében is fennakadásokat okozott a Déli-Kárpátok szele.
Péntek reggelre elérte Csongrád megyét is a meteorológusok által előre jelzett Kossava szél. A Déli-Kárpátokban kialakult, olykor 40-60 kilométer/órás lökésekkel érkező szél megbénította a megyénkkel határos Észak-Bácskát, félméteres hótorlaszokat emelt az 5-ös út Szeged és Röszke közötti szakaszán. Az 55-ös utat az ásotthalmi erdő védte, a sűrű fenyvesnek köszönhetően járható maradt a Bajára vezető út megyei szakasza. Ruzsára, Zákányszékre, Öttömösre viszont csak nehezen lehetett eljutni, sok helyen hófehérré változott a legtöbb helyen már napok óta száraz aszfalt. A Magyar Közút Zrt. gépei folyamatosan sóztak, ahol kellett, hóekéztek.

A viharos erejű Kossava széltől Észak-Bácskában megbénult a közlekedés, a Magyar Szó tudósítása szerint a Zenta és Topolya közötti út járhatatlanná vált. A Horgos–Belgrád autóút Szabadka környéki szakaszán, valamint az észak-bácskai közutakon 100 méter hosszúságban 10–30 centiméter vastagságú hótorlaszok keletkeztek. Belgrád térségében négyméteres hófalakat emelt a szél, emiatt a szerb hatóságok péntek reggel 6 órától megtiltották a kamionok belépését. Az óráról órára változó helyzetről itt olvashat.

Bedurvult a tél. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a rendőrök tájékoztatják a kamionsofőröket a korlátozásról, kora délelőttől a Bács megyei rendőrök az M5-ös autópályáról Tompa felé terelték a Szerbiába tartó, 7,5 tonnánál nehezebb teherautókat. Röszkén ezért nem alakult ki torlódás, a határhoz érkező kamionokat a közeli parkolókba irányították.

– Hajnal óta mindössze egyetlen műszaki mentéshez riasztották egységeinket – mondta lapunknak Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemét-ügy: félmilliárdos veszteség egy év alatt

Illés Zoltán államtitkár szerint a növekedő szelektív hulladékgyűjtésből extrabevételre tesznek szert a szemétszállító cégek, így újabb rezsicsökkentés jöhet. Tovább olvasom