Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Beindult a Mikulás-nagyüzem

Ezer Mikuláscsomagot készítenek el két nap alatt a Mátrix Alapítvány önkéntesei. Olvassa el, kik kapják meg a csomagokat!
Hosszú asztal megpakolva édességekkel, nyalókával, szaloncukorral, körülötte tíz ember pakol, kötöz, csomagokat cipel. A hátuk mögötti embermagasságú doboztornyok arra várnak, hogy a Mátrix Alapítvány önkéntesei összeállítsák belőlük a Mikulás ajándékait.

– Ezer csomagot készítünk el két nap alatt az önkéntesekkel – árulta el Rácz Anett, az alapítvány elnöke. – Ebből százat Szabadkán osztunk szét, a többit pedig vasárnap délután 1 órakor a Dóm téri mesés kastélyban adja át a Mikulás és két manója a rászoruló gyerekeknek.
Rászorulóknak állítanak össze Mikuláscsomagokat az önkéntesek. Fotó: Karnok Csaba

A jótékonyságiajándék-csomagolást már 2003 óta minden évben megszervezik, és Csongrád megyén kívül is egyre több meghívást kapnak.

– Nem mindenkinek tudunk segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni – hívja fel a figyelmet Anett a mottójukra, a közösségi aktivitás és a szemléletváltás fontosságára. – A Széchenyi téri Angyalvárban az adománygyűjtésen és a Dóm téri mesés kastélyban rendezett meseolvasáson bárki bekapcsolódhat a munkánkba.

Az önkéntesek között tizenéves fiú és hetvenéves asszony is csomagol, aki elmondta: szeretettel végzi a feladatokat, hiszen olyan sok a rászoruló.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmutatja a menekülés lélektanát Bulgakov

Megmutatja a menekülés lélektanát Bulgakov
Az orosz polgárháború utolsó napjaiban játszódó Bulgakov-drámáról Tovább olvasom