Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Bejutottak a diákolimpia döntőjébe, de nincs pénzük utazni

Támogatókat keres a Kőrösy- iskola lány röplabdacsapata. Bejutottak az országos diákolimpia döntőjébe, de az utazás 200 ezer forintos költségét nem tudják kifizetni.
Április 17-étől rendezik meg Debrecenben az Országos Amatőr Röplabda Diákolimpia döntőjét, amelyen a Csongrád megyei lány röplabdásokat a Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola csapata képviseli.

A háromnapos verseny idejére a szállást a szervezők biztosítják, az utazást és az étkezést azonban minden csapatnak magának kell állnia. Ehhez kérnek segítséget a szegedi lányok: a 200 ezer forintot az iskola alapítványán keresztül igyekeznek összegyűjteni.

– A fenntartóhoz is beadtuk a költségigénylési kérelmet, de ezt a másik utat is megpróbáltuk, nehogy kicsússzunk az időből – mondta el Tátrai Sándor testnevelő tanár, aki szerint nagyon megérdemelnék a lányok, hogy részt vehessenek ezen a versenyen.

A lányok mindennap edzenek, hogy a legjobb formában legyenek a diákolimpia döntőjében. Fotó: Karnok Csaba
A lányok mindennap edzenek, hogy a legjobb formában legyenek a diákolimpia döntőjében. Fotó: Karnok Csaba

– Szeptember végén alakult a csapat, melynek tagjai közül csupán hárman röplabdáztak korábban, ők is még általános iskolában. Októberben tehát a nulláról kezdtünk – mesélte az edző. – Amióta kiderült, hogy mi képviselhetjük a döntőben Csongrád megyét, a lányok mindent megtesznek, hogy megállják a helyüket a legjobb húsz csapat között. Van, hogy napi 2 és fél órát edzenek, de már szó volt arról is, hogy 3 és felet is bevállalnak. Rászánják a hétvégéjüket is a felkészülésre.

Aki támogatná a lányokat, a Kőrösy Alapítvány OTP-s, 11735005-20363952-es számú bankszámlájára fizethet be. A közlemény rovatba a Kőrösy – röplabda szöveget kell írni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújulhat az újszegedi liget

Pályázati kiírásra várnak a szakemberek az újszegedi liget fejlesztése érdekében. Az egykori Vigadónak már se híre, se hamva. Tovább olvasom