Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Belefértek a szolgáltatók az ötperces türelmi időbe

Belefértek a szolgáltatók az ötperces türelmi időbeA Délmagyarország ügyfélszolgálatán Sinkóné Izabella fogadja a hívásokat. Fotó: Karnok Csaba
Jól vizsgáztak a Csongrád megyei telefonos ügyfélszolgálatok lapunk tesztjén. Az országos ügyfélszolgálatokkal kicsit nehezebben értettünk hangot, de az ötperces türelmi időbe szinte mindenki belefért. Úgy tűnik, hatott a három évvel ezelőtti törvénymódosítás.
Nem várakoztathatják a telefonos ügyfélszolgálatok az őket tárcsázó ügyfeleket a fogyasztóvédelmi törvény szerint – ezért néhány országos és Csongrád megyei szolgáltatót leteszteltünk.

Invitel – Hívásunk fontos számukra

Az Invitel 1445-ös hibabejelentő számának használatakor netes problémát akartunk jelezni. Amíg kiválasztottuk a megfelelő menüpontot – miközben még általános információkat és hazánk különböző területein éppen akadozó szolgáltatásról is hallottunk –, közel két és fél perc telt el. Mikor vonalat kaptunk, a gépi hang közölte, hogy jelenleg minden kezelő foglalt, de hívásunk fontos számukra, így maradjunk vonalban. Lélekben felkészültünk a hosszú várakozásra és az andalító zenehallgatásra, de alig fél perc múlva már fel is vette a kagylót egy éppen szabaddá vált kezelő.
 


Magyar Telekom – Terjengős általános információk

A Magyar Telekom többek között azzal is „hírnevet" szerzett magának, hogy 2015 márciusában az országban elsőként Csongrád megyében született jogerős bírósági ítélet telefonos ügyfélszolgálatuk élőhangos bejelentkezésével kapcsolatban egy fogyasztó panasza után, akinek több mint 20 percet kellett várakoznia telefonon. A fogyasztóvédelmi felügyelőség 100 ezer forintos bírságot szabott ki, ami ellen a telekommunikációs cég fellebbezett, de ezt a bíróság jogerős döntésével elutasította.

A 1412-es számon internetcsomagok után érdeklődve öt perc nyomkodás és általános gépi hangos tájékoztatás után kaptuk meg azt a vonalat, amelyen már közvetlenül kapcsolták kezelőjüket, aki a harmadik csengés után fel is vette a kagylót.

Magyar Posta – Laza countryzene

A Magyar Posta lakossági ügyfélszolgálatán alig több mint egy perc tájékoztató után adtak volna vonalat, de a gépi hang először és utána még háromszor azt közölte, hogy minden ügyintéző foglalt. A várakozás alatt legalább vidám countryzenét hallgathattunk, és végül az ötperces türelmi időt sem kellett végigvárnunk.

EDF DÉMÁSZ – Ahol publikus a várakozási idő

Az áramszolgáltatónál fogyasztásihely-azonosítónk bepötyögése a belépő egy „élő hang" kapcsolásához. Mire mindennel végeztünk, már két perc telt el, majd egy csörgés után automata mondta be, hogy a kezelőt várhatóan három perc múlva tudják kapcsolni. Örültünk, hogy a kilátásba helyezett idő felénél felvették a telefont.

ENKSZ földgázszolgáltató

Az áramszolgáltatóhoz hasonlóan itt is a vevőazonosító bepötyögése és kétperces általános tájékoztató kötelező meghallgatása után jutottunk el a kezelőig, aki a kicsöngés után néhány másodperc múlva jelentke-
zett.

Szegedi Vízmű, Alföldvíz és SZETÁV – A gyors hármas Telefonos ügyfélszolgálati tesztünk fődíját idén a Szegedi Vízmű Zrt.-nek, az Alföldvíz Zrt.-nek és a Szetávnak adjuk megosztva. Mindhárom helyen csak néhány másodperces tájékoztatást ad egy gépi hang arról, hogy a különböző ügyekhez melyik gombot kell megnyomnunk. Vonalat mindenhol azonnal kaptunk, azonosítónkat már csak akkor kellett megadnunk, amikor a kezelő felvette a telefont, amire a hívás indításától csak kicsit több, illetve alig egy percet kellett várnunk.
Tudta?

A fogyasztóvédelmi törvény 2013-as módosítása szerint onnantól, hogy sikerül felhívni egy telefonos ügyfélszolgálatot, öt percen belül valakinek élőszóban be kell jelentkeznie. Pontosabban a cégnek „minden elvárhatót" meg kell tenni azért, hogy ez megtörténjen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyire elégedett a MÁV szolgáltatásaival Szeged és Budapest között?

Mennyire elégedett a MÁV szolgáltatásaival Szeged és Budapest között?
Átlagosan negyven évesek a MÁV vasúti kocsijai, amik többek között Szeged és Budapest között is… Tovább olvasom