Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Belépőt ért a SZIN-pátia

Szeged - Több ezren jelentkeztek, és majdnem százezren szavaztak a Szegedi Ifjúsági Napok és a Rádió Plusz közös osztály SZIN-pátia nevű játékán.
A jelentkező diákok nevezték az osztályukat, majd a fesztivállal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, végül szavazókat – támogatókat – gyűjteni maguknak. A legtöbb szavazatot begyűjtő osztály tagjai hetijegyet, a másodikak, harmadikak és negyedikek napijegyet kaptak az augusztus 25-én kezdődő SZIN-re. A nyerteseknek tegnap Botka László polgármester gratulált a városházán. A győztes egy-egy osztály sorrendben a Deák Ferenc Gimnáziumból, a Kőrösy József szakközépiskolából, a Radnóti- és a Ságvári-gimnáziumból került ki. Botka László elmondta: az eddigi jegyeladások alapján jó esély van rá, hogy 65 ezer vendége lesz az idei fesztiválnak (tavaly 5 nap alatt 62 ezren voltak a Partfürdőn). Hangsúlyozta: a fesztivált idén is önkormányzati pénzügyi támogatás nélkül rendezik meg.

Olvasóink írták

 • 8. Logaritmus 2010. augusztus 19. 14:54
  „CID: a SZIN szerencsére nem a tam-tam zenéről szól, de bizonyára még soha nem voltál ezen a kulturális fesztiválon (sem), ezért írsz ilyeneket. Meg van bocsájtva. :)”
 • 7. CID. 2010. augusztus 19. 14:00
  „és majdnem százezren szavaztak a
  ITT VALAMI NEM STIMMEL :)
  NINCS IS ANNYI FIATAL SZEGEDEN :)
  AZ IDÖSEK MEG NEM HISZEM HOGY SZERETIK A TAMTAM ZENÉT.”
 • 6. CID. 2010. augusztus 19. 13:59
  „logARITMUSS
  NEKÜNK ELÉG A SZÉCHÉNYIN FETRENGÖ RÉSZEG FIATALOK LÁTVÁNYA...”
 • 5. CID. 2010. augusztus 19. 13:58
  „ÖSZINTÉN SZOLVA
  AZ IH IS ELÉG RANDA LETT
  JOL ILLIK A VÁROSKÉPBE.”
 • 4. CID. 2010. augusztus 19. 13:57
  „A másik probléma, hogy a II-es kórház előtt a közműtérképen nem szereplő közművezetékeket találtak, illetve olyanokat, amelyek nem a terv szerinti mélységben húzódnak. Ezek kiváltásáról szeptember közepéig kell gondoskodni.

  A 3-as villamosvonal belső részén - a nagykörút és a Tisza Lajos körút között - dolgozik a kivitelező. Befejeződtek a közműkiváltások, a napokban alapozni kezdik a füves vágányokat. Ezen a szakaszon - a 2-es villamosvonalhoz hasonlóan - nem beton, hanem kazettákban föld és fű kerül a sínek közé. Az építők legjobban állnak a külső szakaszon, a vadasparki végállomásnál, ahol a zúzott köves alapra szeptember elején lefektetik az első új sínpárokat.

  Újabb korlátozás

  Újabb nagy forgalomkorlátozásra szeptemberben kell számítani, amikor az építők a Kálvária sugárút Vásárhelyi Pál utcai és nagykörúti csomópontjában átépítik a vágányokat. A Vásárhelyi Pál utcánál sáveltolással biztosítják majd az átmenő forgalmat, míg a nagykörúti csomópontban ideiglenesen körforgalmat alakít ki a kivitelező a munkaterület mellett.”
 • 3. Logaritmus 2010. augusztus 19. 13:31
  „koszone: jaj, mi lenne ha ezzel a mindenben a politikát leső agymenéssel felhagynál egy időre? Van egy nagyon jó, friss lendületű szegedi rendezvény, ami politikától mentes (!), mindenkihez szól, kiemelt témája a környezetvédelem, a művészetet, zenét, néptáncot, kulturált kikapcsolódást kereső magyar fiatalok tízezreit mozgatja meg, ráadásul a helyi kisvállalkozásokat is erősíti (szállásadók, boltosok, stb. a megmondhatói!) erre ide jössz, és nyomod a tök felesleges agitációt.

  OFF: Egyébként igen, el tudom képzelni hogy Szegeden a Fidesz szerzi meg a hatalmat, és a Hüvös, B. Nagy, stb. féléktől még az is kitelik, amit országosan csinál a pártjuk: kirúgják a munkájukat szorgalmasan és tehetségesen végző embereket is, csak hogy egy Fidesz párt droidnak munkahelye legyen. Nem a rátermettség számít hanem hogy ki tagja a Fidesznek és ki nem. Ezzel az erővel igen, lehet hogy a SZIN-t felépítő Ifjúsági Házat vezető Boros Gyulának is mennie kell, de az a Fidesz szégyene lesz, ahogyan Sólyom László helyett a bájgúnár Schmitt Pál felfuttatása is az. Nem arról van szó, hogy a vezetők leváltása önmagában bűn lenne, nyilván bizalmi állásokról van szó. De aki k..va jól csinálja a dolgát, azt miért bántják?

  Na de hagyjuk tényleg a politikát, majd aki nyer ősszel, eldönti hogy a szorgalom és tehetség számít, vagy a tagsági igazolvány. Magyarországon tavasz óta semmin nem szabad meglepődni. ON!”
 • 2. koszone 2010. augusztus 19. 12:40
  „Logaritmus !

  Gondolom tudod ki csinálja????
  Az is tuti hogy jövőre már csak a szenior otthon lesz meg a IH a fiának !
  Ha megmarad ! /remélem nem !/
  Ettől függetlenül kell az ilyen rendezvény és érezze mindenki jól magát,na meg jó időt kívánok !
  Legyen népszerű Szeged ez mindenkinek jó !”
 • 1. Logaritmus 2010. augusztus 19. 11:36
  „"Több ezren jelentkeztek, és majdnem százezren szavaztak a Szegedi Ifjúsági Napok és a Rádió Plusz közös osztály SZIN-pátia nevű játékán"

  Helyes, csak így tovább! A SZIN fesztivál mindenkié, fiataloké és idősebbeké! Aki esetleg berzenkedik az egésztől, javaslom, tegyen kint egy sétát valamelyik délután. Kellemesen fog csalódni, annyira jó a SZIN! :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éve tagok a helyi választási bizottságban

Szeged - Esküt tett, és átvette megbízólevelét tegnap a városházán a helyi választási bizottság. A… Tovább olvasom