Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Belvíz ellen harcol az új bordányi polgármester

Bordány - A belvíz elleni harcot jelölte meg legfontosabb feladatának Tanács Gábor, aki Bordány új polgármestere lett. Elődje 20 évig vezette a falut.
Húsz év után lett új polgármestere Bordánynak. A település korábbi vezetője, Balogh Ferenc nem indult újra a tisztségért. Utóda a 37 éves Tanács Gábor lett, aki a szavazatok 72 százalékát kapta. – Ismerkedtem az új munkatársakkal és az intézmények vezetőivel – mesélt első napjairól a korábban a helyi teleház ifjúsági segítőjeként dolgozó, az előző ciklusban már önkormányzati képviselő polgármester.

Tanács Gábor az Összefogás Bordányért színeiben nyerte meg a választásokat; a 6 fős képviselő-testület 4 tagja ugyanehhez a szövetséghez tartozik. – Rajtuk kívül természetesen számítok Balogh Ferenc tapasztalatára is, akit szintén képviselőnek választottak – mondta Tanács Gábor. Az új polgármester legfontosabb feladatának a belvíz elleni harcot jelölte meg. Minél hamarabb ki akarja tisztíttatni a településen belüli és kívüli árkokat és csatornákat, valamint a tanyavilág útjait is rendbe akarja hozni a tél előtt. Szeretné meghonosítani a településre egyik legjellemzőbb helyi specialitást, a lovasnapokat: a honfoglalás kori lószerszám-garnitúra értékes leleteit nem messze a településtől tárták fel.

Tanács Gábor nem változtat sokat a hivatalban, de a kiszolgált vonalas telefont lecseréli. Fotó: Veréb Simon
Tanács Gábor nem változtat sokat a hivatalban, de a kiszolgált vonalas telefont lecseréli.
Fotó: Veréb Simon

Bordány lova 3. lett az előző Nemzeti Vágtán: jövőre újra szeretnének indulni a versenyen, és egy előfutamot is próbálnak a faluba hozni. Tanács Gábor egyelőre nem nyúlt elődje irodájához, amiben csak kis változtatásokat képzelt el: szeretne egy számítógépet, valamint lecseréltetné a már kiszolgált vonalas telefont és asztali lámpát.

Olvasóink írták

  • 1. zoolii 2010. október 27. 15:05
    „Ezek ám a nagy dolgok! Márhogy a lámpa, meg a telefon...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Requiem és Missa Decima a dómban

Szeged - Bónuszkoncertet rendez ma 19.30-tól a dómban a Filharmónia Kelet-Magyarország Nonprofit… Tovább olvasom