Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Bemutatjuk a képviselőjelölteket: 1-es körzet

Soha nem látott kínálattal találkozik a Csongrád megyei választópolgár április 6-án a szavazófülkében: 52 egyéni jelölt és 18 párt közül kell eldöntenie, melyikük képviselje érdekeit az országgyűlésben. Lapunk hagyományai szerint segítséget kívánunk nyújtani olvasóinknak e feladathoz.
Az új választási rendszer szabályai szerint egy fordulóban járul az urnákhoz a megye 4 körzetének 340 ezer választópolgára. Lapunk ezért április 6-áig, az országgyűlésiképviselő-választás napjáig valamennyi Csongrád megyei jelöltnek felkínálja a lehetőséget a bemutatkozásra. Azonos terjedelemben, azonos méretű igazolványképpel, ugyanolyan feltételekkel.

Az aspiránsokat választókörzetenként csoportosítva mutatjuk be mától jövő csütörtökig, abban a sorrendben, ahogyan a hivatalos szavazólapokon szerepelnek. Sorozatunkat az 1-es körzettel kezdjük, amelyben Szeged mellett Deszk, Klárafalva, Ferencszállás, Kübekháza, Újszentiván és Tiszasziget lakosai dönthetnek képviselőjükről.


Dr. Bohács Zsolt, Fidesz–KDNP

– Az eltelt négy esztendőben az itt lakók érdekeit képviseltem, azon dolgoztam, hogy jobban élhessenek. Javítottuk a nyolcéves baloldali félrekormányzás hibáit: az ország pénzügyei stabilak, a gazdaság növekszik, ismét megéri keményen dolgozni. Öröm látni, hogy a szakemberek már azon vitatkoznak: 2 vagy 3 százalékos lesz a növekedés. Az Országgyűlésben igent mondtam a határon túli magyarok állampolgárságára, a rezsicsökkentésekre, így egyhavi fizetés és nyugdíj, összesen 250 milliárd forint maradhat a lakosságnál. Az elmúlt négy évben a bérek és a nyugdíjak reálértéke nőtt, az infláció minimális lett. 4 milliónál is többen dolgoznak, a munkanélküliség végre ismét 10 százalék alá csökkent. Odafigyelünk a jövőre is: összesen 293 milliárd forint uniós és állami fejlesztési forrás érkezett Szegedre és környékére. Ebben ott van a lézerközponttól kezdve a vállalkozások támogatásán át a kistelepülések fejlesztésére fordított pénz is. És hogy mindez elég lenne? A legkevésbé sem, ezért szeretnénk folytatni a munkát. Kérem Önt, hogy április 6-án szavazzon rám és a Fidesz–KDNP listájára!

Czeroczki Zoltán, MGP

– Horgászcikk-kereskedő vagyok 32 éve. Folyamatosan kapcsolatban vagyok a horgászokkal, akik a problémáikat megosztják velem és munkatársaimmal. A Magyar Gazdaság Párt színeiben azért indulok a választáson, mert a Horgászok és Természetbarátok Pártja késői bejegyzése miatt nem indulhatott. Az MGP felvállalta a horgászpárt programját, amely részletesen a HTPART.hu honlapon olvasható. Meggyőződésem, hogy a horgászok és természetkedvelők széles táborának parlamenti képviselet kell. Minden programpontunk aktuális, megoldandó feladatokat tűz ki célul, és megoldást is kínál. Az új halgazdálkodási törvény alapot teremthet a halbőség megvalósulásához vezető úton, ha a végrehajtási rendelet nem ellenkező irányt venne. A horgászokat képviselő, alapszabályaiknak megfelelően nem politizáló civilszervezetek nem képesek hathatósan megoldani az érdekképviseletet. A horgászat, halászat, halőrzés, horgászturisztika azok a témakörök, amelyek közel 1,5 millió állampolgárt érintenek. Ez a létszám indokolja, hogy politikai képviselete legyen. Kérem, hogy szavazatát tegye a szavazólapon 2. helyen szereplő horgászra. Támogatását előre is köszönöm.


Kozák Dávid, Magyarországi Cigánypárt

– Szegeden születtem 26 évvel ezelőtt, most tiszaszigeti lakos vagyok. A középfokú végzettségemet a Csonka János Műszaki Szakközépiskolában végeztem. Kisgyerek korom óta futballozom, már lassan huszadik éve. Édesapám, Kozák János több éve próbálkozik kisebb-nagyobb sikerrel a rászorult és hátrányos helyzetben élő emberek megsegítésén. Emiatt gondoltam, hogy megpróbálok én is az ő nyomdokaiba lépni, de nem csak ebben a kis közösségben, ahol élünk, hanem máshol is szeretnék segíteni a hátrányos helyzetben élő családokon. Az én elképzeléseim: egész évben állandó foglalkoztatás, tisztességes munka és persze jól megérdemelt fizetés! Ingyenes egészségügyi alapellátás mindenkinek! Közmunka eltörlése, és a piaci alapon való foglalkoztatás. Megbecsülés az elvégzett munkáért! A szociális és a nyugdíjrendszer megreformálása! Bérlakások építése az arra rászorultaknak! Devizahitel rabszolgák megsegítése! Főiskolára és egyetemre jelentkező szegény családok gyermekeinek ingyenes oktatása! Indokolatlan rendőri túlkapások megszüntetése!

Rácz Tibor, Jobbik

– 2005 óta segítem a Jobbik munkáját, és jelenleg a Jobbik önkormányzati képviselője vagyok. Közéleti szerepvállalásom során mindig a hétköznapi magyar emberek képviselője kívántam lenni. Szakítani kívánok nemcsak az elmúlt négy év, hanem az elmúlt huszonnégy év politikájával. Helyi programomban a munkahelyteremtésre és a létbiztonságra koncentrálok. Hiszek abban, hogy ha munka van, akkor minden van, ha nincs munka, akkor nincs semmi. A munkahelyteremtés képviselője szeretnék lenni, ezért úgy gondolom, hogy újra kell indítani modern technológiával a bezárt, nagy múltú üzemeket: a konzerv-, a textil- és a téglagyárat. Célom, hogy újra beinduljon a panelprogram. A Jobbik programja mentén rendet teremtünk a lakótelepeken és ezzel párhuzamosan fejlesztjük a közterületi térfigyelő rendszereket, valamint a közvilágítást. Egészségcentrumok létrehozásával gyorsítani szeretném a járóbeteg-ellátást. Erősíteni kívánom a házi betegápoló és idősgondozó szolgálatot. Célom az „Idősek Háza" koncepciónk megvalósítása. Mindezt nem elég kimondani, meg is kell oldani! Ezért április 6-án győzzön a Jobbik!

Dékány László, MACSEP

– Jelenleg a Tisza Volánnál dolgozom – 1996 óta. Céljaim: a magyarok és cigányok együttélésének javítása. Szeged útjainak javítása, minimum 3 év garanciát az ilyen jellegű munkákra. Mezőgazdasági ágazatokra több támogatást! Új munkahelyek létesítése, és ezek megtérüléséig könnyítéseket. Ezáltal lehetőség szerint minnél több embert visszahozni a valós munkába. Szeretném, hogy például akiknek 150 ezer forint alatt van az átlagbérük, azoknak olcsóbb legyen a bérlet, ha minimum 2 családjuk van. Köszönöm szépen!

Tóth Bogyó István, Független Kisgazda Párt

– Három a Magyar Igazság! – ISTEN, HAZA, CSALÁD! Célom a vidéki társadalom jövőképének kidolgozása, megismertetése és nevelése. A nők nagyobb szerepe a politikában. A nők jogainak, a családok védelmének jogszerűbb kidolgozása. A demokrácia visszaszerzése. A demokrácia fejlődése egyben az ország fejlődése, megkívánja, hogy egy kormány mellé erős kisgazda-társadalom párosuljon. Nekünk, kisgazdáknak is nagy szerepünk van a társadalom fejlődésében. Vidéki emberekkel összefogva, egyre több szegény családot ki kell vezetni a sötét alagútból a napfényre. Mindenkinek megadni a lehetőséget, hogy a napfényben nevetve neveljen. A tudatos életmód megismertetése, biotermesztés beindítása, a növényvédő szerek folyamatos kiiktatása. Új és régi őshonos, gyógyhatású növények termesztése. A mai képviselők elnyomják a népem! Mi, kisgazdák kezet nyújtunk nektek!Vissza a tizenharmadik havi nyugdíjjal, de átlagot vonva, mindenkinek egyformán! Az iskolákat vissza az önkormányzatoknak! Falugazdaságok felállítása! Örömteli születést, tisztességes temetést ígérünk nektek! Szeresd a hazádat! Szavazz a kisgazdára!

Dr. Gyovai Ferenc, NÉP

– Végzettségem középiskolai tanár, 56 éves vagyok. Feleségemmel vállalkozóként dolgozunk, öt gyermekünket neveljük. Röviden a programunkból (munka, családközpontúság, biztonság): valódi családi adózás, az anyák munkaerőpiacra való visszatérése, a munkaadók járulékainak csökkentése. Az egészségügyi dolgozók és pedagógusok társadalmi és anyagi megbecsülése. A gazdaság beindítása: szociális szövetkezetek, megújuló energiatermelés, önfenntartó rabtartás, stb. Új földreformmal a föld valódi megművelőit támogatni. A mezőgazdasági üzemeinket, feldolgozóipart újraindítani (félkész vagy késztermék külföldre, csak olyan élelmiszert importáljunk, amely idehaza nem állítható elő). A fiatalok elvándorlását vissza kell fordítani (céges ösztöndíjak, járulékkedvezmény, támogatott munkahely). Szeretné, ha unokája külföldön nőne fel? A nyugdíj állami feladat, de lehetővé kell tenni az egyéni, követhető számlavezetést. Devizahitelek teljes felülvizsgálata, jogi rendezése, kárpótlás. Tapasztalom, hogy az emberek már fásultan közömbösek, vagy nagy pártok „fanatikus drukkerei". Ön bízik egy új pártban? Szavazzon a NÉP-re, a Nemzeti Érdekért Pártra! www.nepnemzeti.hu

Szabó Sándor, MSZP–Együtt– DK–PM–MLP

– 38 éves, nős vagyok, egy hétéves kislány édesapja. Szegeden végeztem tanulmányaim, itt szereztem diplomát, valamennyi munkahelyem, házasságom, kislányom, otthonom mind- mind e gyönyörű városhoz kötnek. Soha nem volt közömbös számomra, hogy mi történik körülöttem. Ezért vált érdeklődésem középpontjává a közélet, a politika. Munkahelyem szintén a közélethez, a város életéhez kötődik: Szeged önkormányzatánál a polgármesteri kabinetet vezetem. Képviselőjelöltként a legfontosabb dolognak Szeged és térsége fejlődését tartom. Ezért dolgozom már több mint tíz éve együtt a város vezetésével, és ezért fogok tevékenykedni a jövőben is: újabb munkahelyekért, korszerűbb bölcsődékért, óvodákért, iskolákért, tömegközlekedésért, egy új uszoda megépítéséért. Szeretnék egy olyan országért is dolgozni, ahol igazságosabb adózással több jut a rászorulóknak, ahol valódi munkahelyek jönnek létre, ahol nagyobb védelemben részesülnek a gyermekek, a nők, a munkavállalók és a nyugdíjasok. Egy olyan országért, ahol nincs helye sem kirekesztésnek, sem félelemnek, ahol a politika szolgál és nem kiszolgáltatottá tesz. Én mindenesetre szolgálni szeretnék. Önökért, Szegedért, Magyarországért!

Mészáros Zoltán Miklósné, Szociáldemokraták

– Végzettségeim: Kecskeméti Tanárképző Főiskola: óvónő, BME: közoktatás-vezető, SZTE: egészségfejlesztő-mentálhigiéne. Jelenleg egy kft.-ben dolgozom ügyintézőként. 3 fiúgyermek édesanyja, 1 kislány nagymamája vagyok. A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának kampánystratégiája több ponton is eltérést mutat a mai politikai közéletben szereplő pártoktól. A szociáldemokraták országgyűlésiképviselő-jelöltjei egyenként lemondtak a törvény által számukra biztosított 1 millió forintról, amelyet országosan egy közös elvet követve a rászorulókra fordítanak. Szeretnénk megértetni a választókkal, hogy a szociáldemokrata eszmerendszer, világnézet és szellemiség terjesztése lehetséges, békés eszköze egy társadalmi konszolidációnak. Ezért arra törekszünk, hogy a negatív politikai és társadalmi változások közepette valódi fék, egy mélyrepülésben élő réteg, társadalmi csoport számára pedig egy adekvát válasz, egy jól artikulált hang legyen ebben a kihívásokkal súlyosan terhelt időszakban. Ennek elérése céljából az ételosztások során pont ahhoz a célközönséghez jutunk el, akik a szociális krízisekre a legérzékenyebben reagálnak. Kérjük, támogassák szavazatukkal a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártját.

Török Tamás, Zöldek Pártja

– A természet és a fenntarthatóság, avagy a zöld értékek képviseletében már a 2006-os választásokon is indult a Zöldek Pártja. Az egyetlen valódi zöld párt, amely hatásos képviseletet nyújt a zöld jövő érdekében. A civil mozgalmak nagyobb része elzárkózik a pártpolitika világától, éppen ezért a Zöldek Pártja egy tudatos, felelősségteljes, ennek ellenére mind a természettel, mind a polgárokkal szemben alázatot tanúsító pártként igyekszik megállni helyét a mai politika színterén. Ahelyett, hogy sok emberhez hasonlóan elhagynánk országunkat, inkább megpróbálunk hatással lenni hazánk jövőjére. Ehhez szerkezeti változtatásokra van szükség, amelyeket csupán a zöld politika képviseletében sikeres parlamenti párként tudunk elindítani. Természeti kincseink az ország javát szolgálják! Biogazdálkodás egyenlő: teljes foglalkoztatottság plusz egészséges élelmiszerek. Betegségügy helyett megelőző egészségvédelmet! Közvetlen demokráciát! A nemek közötti természetes arány megvalósítását a közéletben! A hazai vállalkozások felkarolása a stabil gazdaság, a biztos megélhetés alapja.

Tóth Tibor, A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt

– A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt zászlajára tűzte, és jómagam is, az igazság útján, őszintén, tisztességgel vezérelve, programunk egy olyan társadalmi és gazdasági helyzet megteremtése az országban, ahol az emberek, visszakapják méltóságukat, önbecsülésüket, újrakezdési és önmegvalósítási lehetőségüket. Eltöröljük a jogtalan követeléseket. Az adóterheket felére csökkentjük. Valós és tisztességes megélhetést biztosító munkahelyteremtés a célunk. A magyar föld és a megtermelhető zöldség, gyümölcs és az arra épülő feldolgozóipar elegendő munkát biztosíthat. A hazai politikában vissza kell térnie a tisztességtől és a becsülettől vezérelt érdemi munkának és viselkedésnek, ami a magyar emberek és a haza érdekeit hivatott szolgálni! Programunk megvalósításához kérem, szavazzon A Haza Nem Eladó Mozgalom Pártra és képviselőjelöltjeire. 2014. április 6. a döntés napja! További információ:www.kaslerarpad.hu.

Németh István, KTI

– 42 éves vagyok, nős, Szegeden élek. Egyetemi és főiskolai diplomákkal rendelkezem, jelenleg vállalkozó vagyok. A Civil Városi Unió baloldali elkötelezettségű tagjaként vállaltam a jelöltséget abban a KTI-ben, amely mára az egyetlen valóban baloldali értékeket felmutató pártként hitelesen képviseli törekvéseiben a civil demokráciát és az igazságosabb Magyarország megteremtésének lehetőségét. A Szili Katalin vezette Közösség a Társadalmi Igazságosságért néppárt programjának legfontosabb elemei: a teljesítményekhez igazodó, EU-hoz közelítő bér- és jövedelemrendezés, a legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentése, a magáncsődtörvény megalkotása, a kétkamarás parlament, a képviselői visszahívhatóság, az átlátható pártfinanszírozás, a kis- és középvállalkozások kiemelt támogatása, a privatizációs szerződések felülvizsgálata, az állampolgári jogon járó alapnyugdíj bevezetése, a devizahitelek problémájának megoldása. Ha egyetért törekvéseinkkel, kérem, szavazatával támogasson április 6-án. Szavazzon a civil demokráciára és a 13. pártlistára! Rajtunk múlik!

Dr. Tanács Eszter, LMP

– Szeged városához ezer szállal kötődöm, itt születtem, itt végeztem a tanulmányaimat (2004- ben diplomáztam geográfusként), és jelenleg is itt élek, egyetemi adjunktusként dolgozom. Magyarországon a rendszerváltás nem általános jólétet hozott, hanem sokak lecsúszását, elszegényedését, miközben néhányan meggazdagodtak. Ez Szegeden sincs másképp: a látványberuházások nem takarhatják el, hogy jelentős a munkanélküliség, sokan a mindennapi túlélésért küzdenek. A fiatalok választhatnak: vagy kínlódnak itthon, kiszolgáltatva, éhbérért, vagy elmennek oda, ahol úgy érzik, szükség van rájuk. Itt pedig maradnak a nyugdíjasok, akik az unokáikat már csak webkamerán láthatják. Pártunk színeiben Szentistványi István évek óta dolgozik a szegedi közgyűlésben a kiszolgáltatott helyzetben lévő szegedi lakosok megsegítéséért – az LMP helyben már bizonyította, hogy nem csak a kampányban érdeklik a választópolgárok gondjai! Ha bizalmat szavaznak nekem, nekünk, a parlamentben is folytatjuk ezt a munkát. Ha Ön is szeretne végre élhető Magyarországot, kérem, támogasson minket április 6-án!

Dudás Róbert, 4K!

– 23 éves szegedi panellakó vagyok. A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában végeztem kertész- és növényvédelmi technikusként, több helyi tanyán és Münchenben is dolgoztam. Bár kéthavonta feltúrják a Kossuth Lajos sugárutat, ezzel is csak bosszúságot okozva az itt lakóknak, a város vezetése máig képtelen volt normálisan megoldani a vízelvezetést és a járókelők, biciklisek védelmét. A lakóparkok, terek romokban állnak, megkeserítve a hétköznapi emberek életét. Ezek a problémák megoldhatók, ha van rá szándék. Azért indulok a 4K! jelöltjeként, mert ez az egyetlen párt, amely csődeljárás és munkahelyek bezárása helyett szövetkezeti tulajdonba adná a cégeket, és kötelezné a munkáltatókat arra, hogy az adózás utáni nettó profit minimum 15 százalékát osszák szét a dolgozók között a pénzügyi év végén, csökkentve a kizsákmányolást! A polgármesterek, önkormányzati képviselők és az országgyűlés visszahívhatóságát követeljük; elegünk van a mézesmadzagokra épülő kampányokból, mi valódi változást akarunk, ami csak e két pilléren állhat: minden hatalmat a népnek! Le az oligarchák önkényuralmával!

Kimaradtak

A Csongrád Megyei Választási Iroda az 1-es körzetben 18 országgyűlésiképviselő-jelöltet vett nyilvántartásba. Valamennyiükkel felvettük a kapcsolatot az ismert elérhetőségeiken. Eddig nem kaptunk bemutatkozást, illetve igazolványképet Frank-Csipak Csaba Istvántól (MCF-Roma Összefogás Párt), Király Renátától (Együtt 2014), Faragó Bencétól (Új Dimenzió Párt) és Nagy Istvántól (MDU).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől midibusz jár Franciahögyre

Egy hónapig ingyenes tesztbusz méri fel hétfőtől, milyen igény van Franciahögyön és környékén egy buszjáratra. Tovább olvasom