Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Benkóczy Zoltán az operettfalu nagykövete

Kübekháza - Benkóczy Zoltánt kérték fel a Kübekházi Operettfalu nagykövetévé csütörtökön. A színművész a szervezőkkel együtt bejárta az ingyenes gálaest helyszínét, ahová szombatra több mint tízezer vendéget várnak.
– Könnyebb lenne, ha le lenne írva, amit most mondani szeretnék, mert kicsit meghatódtam, úgy is mondhatnám, hogy saját magam hatása alá kerültem – viccelődött tegnap Benkóczy Zoltán, miután Kovalcsik Andrea, Csongrád megye főjegyzője, és Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere átnyújtotta neki a nagyköveti megbízólevelet. Idén az apátfalvi születésű színművész feladata a Kübekházi Operettfalu népszerűsítése. – Ígérem, hogy maradéktalanul teljesíteni fogom ezt a nemes küldetést – váltott komoly hangra a színművész, aki visszatérő vendég, hiszen többször is énekelt Magyarország legnagyobb ingyenes szabadtéri operettgáláján.

Az operettfaluban már áll a színpad, egy csapat tegnap már a sörpadokat rendezgette. Összesen 6–7 ezer ülőhelyet biztosítanak a szervezők. Ez azonban minden évben kevésnek bizonyul, így sokan pokrócokkal, sámlival felszerelkezve érkeznek a helyszínre. A gálára nem csak a környékbeliek kíváncsiak: Magyarország távoli pontjáról, sőt – az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy – külföldről, így például Ausztriából, Németországból, Hollandiából is utaznak ide turistacsoportok.

Benkóczy Zoltánt kérték fel a Kübekházi Operettfalu nagykövetévé csütörtökön. Fotó: DM/DV
Benkóczy Zoltánt kérték fel a Kübekházi Operettfalu nagykövetévé csütörtökön.
Fotó: DM/DV

Nemcsak a vendégek, a műsor alapján is multikulturális az idei operettfalu. A Budapesti Operettszínház művészei – Kerényi Miklós Gábor rendezésében – városokhoz kötődő, blokkokra épülő műsort adnak elő – „Az elegáns Bécs", „A varázslatos Budapest", „A csókos Párizs", „A titokzatos kelet" címmel.

Céljáratok az operettfaluba

A Tisza Volán Zrt. Kübekházára, a szombati operettgálára céljáratokat indít Szegedről, a Mars téri autóbusz-állomásról. További információkhoz a forgalmi irodákban, valamint a www.tiszavolan.hu internetes oldalon lehet jutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tangóharmonika szól a Szegedixie-gálán

Szeged - Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon augusztus 6-án rendezik meg a Szegedixie-gálakoncertet,… Tovább olvasom